ενημέρωση 3:52, 1 October, 2022

Πάνω από το 40% των ενεργών πυρκαγιών εντοπίστηκε στη δυτική Σιβηρία, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών

Αναφέρεται ότι πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος για οικισμούς

KHANTY-MANSIYSK, 8 Αυγούστου. /TASS/. Η περιοχή των δασικών πυρκαγιών στην Αυτόνομη Περιφέρεια Khanty-Mansi, στη δυτική Σιβηρία, έχει αυξηθεί σε 83.800 εκτάρια με πάνω από το 40% αυτών να έχουν εντοπιστεί, ανέφερε το περιφερειακό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

«Περίπου 66 πυρκαγιές μαίνονται σε 83.888 εκτάρια στη Γιούγκρα, με 20 πυρκαγιές στην περιοχή των 34.740 εκταρίων να έχουν εντοπιστεί», ανέφερε η έκθεση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών, η ομάδα των πυροσβεστών που συμμετέχουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην περιοχή έχει ανέλθει στους 1.500. «Ειδικοί εργάζονται κατά μήκος της πρώτης γραμμής, χρησιμοποιώντας δεδομένα για την εξάπλωση των πυρκαγιών από παρατηρητές αέρα και την παρακολούθηση του διαστήματος», ανέφερε το υπουργείο.

Δώδεκα αεροσκάφη An-2 και A-22 και επτά ελικόπτερα, εκ των οποίων πέντε με συσκευές εκκένωσης νερού, σβήνουν επίσης τις πυρκαγιές. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος για οικισμούς», τόνισε το υπουργείο.

Οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από καταιγίδες. Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών Yugra, από τις 4 έως τις 8 Αυγούστου προβλέπεται κίνδυνος έκτακτης ανάγκης πυρκαγιάς στη Yugra σε οκτώ περιοχές: στις περιοχές Beloyarsk, Berezovsky, Oktyabrsky, Sovetsky, Nefteyugansk, Surgutsky, αστικές περιοχές Nyagan και Yugorsk. Στις 29 Ιουλίου οι περιφερειακές αρχές εισήγαγαν ειδικά μέτρα πυρόσβεσης σε όλη την περιοχή και στις 2 Αυγούστου κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα δάση λόγω των δασικών πυρκαγιών. Κάτοικοι μεγάλου τμήματος της Γιούγκρα παραπονέθηκαν προηγουμένως στα κοινωνικά δίκτυα για την αιθαλομίχλη και τη μυρωδιά της καύσης που προκλήθηκε από τις δασικές πυρκαγιές.
Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 16:36

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.