ενημέρωση 7:07, 23 March, 2023

«Αναρχία» στο βασίλειο της ζούγκλας - Νεαρά λιοντάρια σκότωσαν τον βασιλιά τους, Σνίγκβε

«Αναρχία» στο βασίλειο της ζούγκλας: Νεαρά λιοντάρια σκότωσαν τον βασιλιά τους, Σνίγκβε

Γνωστός και ως Μπομπ Τζούνιορ, κυριαρχούσε στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι, στην ανατολική Αφρική, τα τελευταία επτά χρόνια με βοηθό τον αδελφό του, Τρίγκβε, στον οποίο επίσης επιτέθηκαν τα αρσενικά μέλη της αγέλης τους Protagon Team 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, 14:16 Ενα λιοντάρι πολύ αγαπητό στην Τανζανία σκοτώθηκε από νεότερους αντίζηλούς του στη ζούγκλα. Ο Σνίγκβε (γνωστός και ως Μπομπ Τζούνιορ), όπως τον είχαν ονομάσει οι ντόπιοι, ήταν ο βασιλιάς της ζούγκλας στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι στη βόρεια Τανζανία, που βρίσκεται στο μέσο της ανατολικής Αφρικής. Ξεναγοί, επισκέπτες και φύλακες του πάρκου τίμησαν τον «θρυλικό» Σνίγκβε με αναφορές στο Ιντερνετ.

Το λιοντάρι ήταν κυρίαρχος της περιοχής τα τελευταία επτά χρόνια και βασίλευε με τη βοήθεια του αδελφού του, του Τρίγκβε, που έχει εξαφανιστεί και θεωρείται ότι σκοτώθηκε από τα ίδια νεαρά λιοντάρια. Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute «Ηθελαν να ανατρέψουν τον Μπομπ Τζούνιορ. Αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν συνήθως όταν ο αρχηγός μίας αγέλης λιονταριών (τα περισσότερα μέλη της είναι συγγενείς) γερνά ή όταν τα άλλα αρσενικά μέλη δεν είναι ικανοποιημένα από τον έλεγχό του σε μία μεγάλη περιοχή», εξήγησε στο BBC ο Φρέντι Σίριμα, αξιωματούχος του πάρκου.

«Υποθέτουμε ότι και ο αδελφός του είχε την ίδια τύχη και προσπαθούμε να το επιβεβαιώσουμε», πρόσθεσε ο ίδιος και διευκρίνισε ότι τα δύο γηραιά λιοντάρια σκοτώθηκαν σε διαφορετικές αλλά πανομοιότυπες επιθέσεις. Κάποιοι περιβαλλοντολόγοι είπαν ότι ο Μπομπ Τζούνιορ, που εκτιμάται ότι ήταν περίπου 10 ετών, αγαπούσε τη δημοσιότητα και του άρεσε να φωτογραφίζεται. Οι επισκέπτες λάτρευαν τις χαρακτηριστικές του «ρέγκε» κοτσίδες, τις οποίες είχε και ο πατέρας του, τον οποίο είχαν ονομάσει «Μπομπ Μάρλεϊ», εξ ου και το «Μπομπ Τζούνιορ».

Πάντως, ο Σνίγκβε δεν αντιστάθηκε όταν του επιτέθηκαν τρία νεότερα λιοντάρια το Σάββατο. Το προσωπικό του πάρκου, όπου ζουν περίπου 3.000 λιοντάρια, του ετοιμάζει μία κηδεία με βασιλικές τιμές. Οι ειδικοί περιμένουν να δουν ποιο λιοντάρι θα αναλάβει πλέον τον ρόλο του βασιλιά των Σερενγκέτι… 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 07:04

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.