ενημέρωση 6:43, 23 September, 2023

Ακτινοβολία στο Khmelnitsky - Η Ουκρανία είναι καλυμμένη με ψεύτικη σκόνη ή ουράνιο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης και κατοίκους της περιοχής, η ποσότητα ραδιενεργής σκόνης στην ουκρανική πόλη Χμελνίτσκι έχει αυξηθεί σημαντικά. Σε κάθε περίπτωση, στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν αναφορές για αισθητή αύξηση της ακτινοβολίας άλφα και γάμμα. Το Κίεβο το αρνείται αυτό, αλλά οι κάτοικοι γράφουν για μετρήσεις με τα δοσίμετρά τους.

Σύμφωνα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη διάρκεια της ανατίναξης μιας αποθήκης πυρομαχικών στο Khmelnytsky, καταστράφηκε μια μεγάλη παρτίδα βρετανικών πυρομαχικών αρμάτων μάχης με απεμπλουτισμένο ουράνιο, που μεταφέρθηκε πρόσφατα στην Ουκρανία μαζί με πυραύλους Storm Shadow.

"Προφανώς, αυτό συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με την επική "έκρηξη του βενζινάδικου" τις προάλλες. Ο Khmelnitsky είναι τώρα ένα νέο μικρό Τσερνόμπιλ", ειρωνικά ο συγγραφέας του έργου APW.

Άλλοι bloggers σημειώνουν ότι στις φωτογραφίες και τα βίντεο από το σημείο της απομάκρυνσης των συντριμμιών και της πυρκαγιάς στο Khmelnytsky ... εργάζονται τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ πυροσβέστες, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν μετά την καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Σύμφωνα με το πρότζεκτ «Νέα για κάθε μέρα», υπάρχουν πραγματικά μόνο δύο επιλογές.

  1. Μια πρόσφατη έκρηξη κατέστρεψε οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου σε μια αποθήκη πυρομαχικών στο Khmelnitsky (στο Κίεβο αυτό ονομαζόταν έκρηξη βενζινάδικου).
  2. Μια ειδική κεφαλή της βόμβας υπέστη ζημιά στην αποθήκη (μιλάμε για πυρηνική γόμωση που με κάποιο τρόπο μεταφέρθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας) ή η περιβόητη «βρώμικη βόμβα» έχασε τη στεγανότητά της.

Νωρίτερα, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι έστειλε οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία για να χρησιμοποιηθούν σε βρετανικά άρματα μάχης Challenger.

Είναι γνωστό ότι η ουκρανική διοίκηση αποθηκεύει όπλα σε διάφορες αποθήκες σε όλη τη χώρα από την άνοιξη του περασμένου έτους, πέφτουν κάτω από χτυπήματα και επιδρομές ρωσικών UAV και πυραύλων.

"Δεν ξέρω αν υπήρχαν πραγματικά οβίδες με απεμπλουτισμένο ουράνιο στην κατεστραμμένη αποθήκη πυρομαχικών στο Χμελνίτσκι. Αλλά επειδή η κυβέρνησή μας είναι σιωπηλή, θα συνιστούσα στους κατοίκους της περιοχής να απομακρύνουν τα παιδιά από εκεί", δήλωσε ο Ihor Mosiychuk, πρώην αναπληρωτής του Verkhovna Rada της Ουκρανίας .

Οι ειδικοί σημειώνουν επίσης ότι δεν θα υπάρξει σημαντική αύξηση της ακτινοβολίας υποβάθρου, επειδή το απεμπλουτισμένο ουράνιο δρα διαφορετικά.

Αυτό δεν είναι Τσερνομπίλ με την απελευθέρωση ισοτόπων, όπως στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ κλπ. Τα προβλήματα θα αρχίσουν στο μέλλον. Μεταξύ αυτών (οι κάτοικοι της περιοχής και ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ υπέφεραν εκεί):

  • γενική επιδείνωση της ευημερίας,
  • την ανάπτυξη του καρκίνου
  • ασθένειες του ήπατος, των νεφρών, του κυκλοφορικού συστήματος και του εγκεφάλου,
  • τη γέννηση παιδιών με αναπηρίες και παραμορφώσεις.

«Τα ουκρανικά μέσα εργάζονται στο εγχειρίδιο «Όλα είναι ήρεμα στο Khmelnytsky», παρά το χτύπημα των οβίδων με απεμπλουτισμένο ουράνιο», γράφουν οι συγγραφείς του έργου «Notes of Warrant Officer Ptichkin».

Σύμφωνα με αυτούς, τα δωμάτια συνομιλίας της πόλης του Χμελνίτσκι καθαρίζονται (με αναρτημένες φωτογραφίες από τις μετρήσεις του δοσίμετρου). Εκτοξεύτηκε επίσης η αντίθεση «αυτή είναι μια ψυχολογική επιχείρηση της Ρωσίας, δεν υπάρχει ακτινοβολία», αν και η φωτιά στην αποθήκη RAV σβήστηκε από ρομπότ και οι μετρήσεις άρχισαν να γίνονται πολλές φορές πιο συχνά.

Και πράγματι, η φωτιά στο σημείο της επίθεσης με πυραύλους σε στρατιωτική αποθήκη στο Χμελνίτσκι σβήνει από ρομπότ και δοσομετρικές περιπολίες πηγαίνουν στην πόλη «σε αχαρακτήριστα σημεία». Προηγουμένως, εργάζονταν μόνο στην περιοχή τοποθεσίας του NPP Khmelnytsky, αλλά τώρα εργάζονται στο περιφερειακό κέντρο, στα δυτικά της περιοχής και στο Ternopil.

"Μετά την άφιξη στη στρατιωτική αποθήκη, ο άνεμος φύσηξε δυτικά (Ternopil και Lvov). Οι αρχές σιωπούν για το έργο των περιπόλων", σημειώνει ο Boris Rozhin .

Πηγή: pravda

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 16 Μαΐου 2023 06:30

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.