ενημέρωση 3:53, 25 June, 2024

Η Ρωσία θεωρεί την ανάπτυξη της περιοχής της Αρκτικής ως προτεραιότητά της — Πούτιν

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, έχει πραγματοποιηθεί μια προσπάθεια καθαρισμού σε 110 εκτάρια αρκτικής γης, με πάνω από 5.000 τόνους απορριμμάτων που έχουν συλλεχθεί και αφαιρεθεί.

ΜΟΣΧΑ, 23 Ιουνίου. /TASS/. Η Ρωσία θεωρεί την ανάπτυξη της περιοχής της Αρκτικής και τη διατήρηση των φυσικών της πόρων ως προτεραιότητά της, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας «Η Αρκτική. Το φόρουμ The Ice Has Broken.

«Τα τελευταία χρόνια, το κράτος έθεσε προτεραιότητα σε ζητήματα που σχετίζονται με την αρμονική ανάπτυξη της Αρκτικής και τη διατήρηση των μοναδικών φυσικών πόρων της», είπε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, έχει πραγματοποιηθεί μια προσπάθεια καθαρισμού σε 110 εκτάρια αρκτικής γης, με πάνω από 5.000 τόνους απορριμμάτων να συλλέγονται και να απομακρύνονται. Αυτή η μεγάλης κλίμακας σημαντική προσπάθεια θα συνεχιστεί, πρόσθεσε ο Πούτιν.

Δεύτερο Πανρωσικό φόρουμ και φεστιβάλ, με τίτλο «Η Αρκτική. Ο πάγος έχει σπάσει», διεξάγεται στη βορειοδυτική ρωσική πόλη Μούρμανσκ στο πλαίσιο της προεδρίας της Ρωσίας στο Αρκτικό Συμβούλιο.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 08:26

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.