ενημέρωση 12:40, 29 May, 2024

Έγγραφα σχετικά με τα σχέδια του Χίτλερ να συλλάβει τον Στάλιν παραδόθηκαν στο μουσείο

Περισσότερα από 20 έγγραφα με αναφορές και αναφορές από αξιωματικούς των σοβιετικών πληροφοριών κατέληξαν στο Μουσείο Νίκης και περιέχουν πληροφορίες για τα σχέδια του Χίτλερ, συμπεριλαμβανομένης της πρόθεσής του να συλλάβει τον Στάλιν.

Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που περιείχαν τα σχέδια του Αδόλφου Χίτλερ να συλλάβει τον Ιωσήφ Στάλιν στην αρχή του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου μεταφέρθηκαν στο Μουσείο Νίκης. Περισσότερα από 20 έντυπα πιστοποιητικά σχετικά με τις δραστηριότητες της σοβιετικής στρατιωτικής νοημοσύνης έχουν προστεθεί στη συλλογή του μουσείου. Εδώ μπορείτε να βρείτε στοιχεία πληροφοριών, εκθέσεις και αναφορές από αξιωματικούς πληροφοριών της ΕΣΣΔ, ξεκινώντας από το 1941.

Ήδη το φθινόπωρο του 1941, το τμήμα πληροφοριών του Κόκκινου Στρατού, μέσω των καναλιών του, αναχαίτιζε καθημερινές αναφορές πληροφοριών από την κύρια διοίκηση των χερσαίων δυνάμεων της Βέρμαχτ. Εκατοντάδες χιλιάδες αξιωματικοί των στρατιωτικών πληροφοριών πολέμησαν ενάντια στους φασίστες εισβολείς, εκ των οποίων 621 άτομα τιμήθηκαν με τον τίτλο του Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης.

Νωρίτερα, η FSB της Ρωσικής Ομοσπονδίας έδειξε αποχαρακτηρισμένα έγγραφα σχετικά με την προσπάθεια του Χίτλερ το 1944 να πραγματοποιήσει επίθεση κατά των Αγγλοαμερικανών. Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα, ήταν η ΕΣΣΔ που εμπόδισε τη Γερμανία να εφαρμόσει τα σχέδιά της.

Πηγή: zvezda

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 07 Μαΐου 2024 08:03

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.