ενημέρωση 3:32, 15 June, 2021

Τελευταία φορά «παρανομίες, Θρησκευτικές αρπαχτές»

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Η Κηφισιά έρμαιο στο «κλεπτο-θεοκρατικό» σύστημα Θωμάκου.

Όταν έχεις ταλέντο μόνο στο να διαφωνείς, πρέπει να το κοιτάξεις.

Ο Γιώργος Θωμάκος είναι πέρα για πέρα προφανές, ότι διοικεί μόνος του, δεν έχει σε καμία υπόληψη τους Δημοτικούς συμβούλους του, της παράταξής αλλά ακόμα πιο πολύ τους συνεργαζόμενους, αυτούς δηλαδή που τον έκαναν ξανά Δήμαρχο και θέλει να έχει ρεζερβέ τον τίτλο της απόλυτης θρησκευτικότητας και γνώσης για το ίδιο. Αυτό είναι ανεξάρτητο από το, αν όσα λέει είναι ορθά ή όχι. Αν συμφωνεί η διαφωνεί κανείς μαζί του.

Αλλά το ότι είναι τόσο εξαιρετικά απαξιωτική απέναντι στους πολίτες, οφείλεται στην απόλυτη πίστη του ότι έχει το αλάθητο ο ίδιος και το λαθεμένο όλοι οι άλλοι.

Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι προσδοκούσαν με τον ερχομό της διαφορετικής διοίκησης; Απ’ αυτή την εν ψυχρό, πεντακάθαρη κλεπτοδιοίκηση Χιωτάκη την κατάργηση των αρπαχτών, της ακατάσχετης ρεμούλας. Όπως σίγουρο είναι, ότι οι άνθρωποι δεν ήθελαν να συμβεί αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Κηφισιά.

Το αν τα πραγματικά περιστατικά άλλαξαν και πρέπει να πάμε το χρόνο λίγο πίσω. Όταν επι Δημαρχίας Χιωτάκη ο νύν Δήμαρχος Θωμάκος ήταν »στην απέξω», έξω από τις βρομοδουλειές Χιωτάκη. Αλλά και ο σημερινός Δήμαρχος Γ. Θωμάκος είχε ανοίξει δικό του μαγαζί μέσα στο μεγάλο μαγαζί που το λένε χαριτολογώντας το γωνιακό μαγαζί.

Βέβαια δεν ήταν οι μόνοι, υπήρχαν και άλλοι, δελφίνοι και μη, με δικά τους μαγαζιά μέσα στο κεντρικό. Είμαστε στα σωστά μας;

Αν η συζήτηση πρέπει να ανοίξει για αυτό το θέμα; Ναι. Να ανοίξει. Δεν θέλουν όμως, δεν τους συμφέρει. Ποιοι πολίτες δεν θέλει να ζήσει καλύτερα, να έχουν μια Α,Α ποιότητα ζωής;!

Την σιχαίνομαι αυτή την Κηφισιά, ασφυκτιώ, όπως ασφυκτιά ένα ζώο όταν πέφτει σε μια παγίδα. Αλλά ο απεγκλωβισμός απαιτεί νηφαλιότητα, χειρισμούς, ελιγμούς ,υποχωρήσεις, επιθέσεις όταν απαιτείται. Κάνεις δεν απεγκλωβίστηκε με θεωρίες.

Όταν είσαι χοντρός, μπορείς μετά από εξαντλητική δίαιτα να αδυνατίσεις. Όμως το σώμα σου κρατάει την μνήμη του χοντρού και θέλει πάντα να επανέλθει. Στο αρχικό πάχος. Έτσι και του αδύνατου, το σώμα. Και να παχύνει, θυμάται ότι ήταν αδύνατο παλιά και προσπαθεί να επανέλθει.

Φοβάμαι ότι αυτό έχει πάθει ο Γ. Θωμάκος. Θέλει να επανέλθει σε ποσοστά που του αρμόζουν, του ταιριάζουν.

Είναι το σύνδρομο του Θωμάκου. Λίγοι και καλοί, λίγοι και πιστοί . Άλλοι να διοικούν και εμείς να διαμαρτυρόμαστε αφού έχουμε σκάσει απ’ την αδηφαγία. .

Αυτές οι συζητήσεις που γίνονται μπορούν να χτίσουν μόνο την Κηφισιά της ανωριμότητας.

Οι πολίτες της Κηφισιάς θέλει μια διοίκηση να τον προστατεύει και να τον υπερασπίζεται και σ” αυτή την διοίκηση είναι χρήσιμος πρώτα ο Δήμαρχος.

Από την στιγμή όμως που υπάρχουν δύο κλοπές, η μία η παλιά, η άλλη η νέα, η θρησκευόμενη ρεμούλα, πρέπει οι πολίτες να πάρει μια απόφαση. Γιατί μας τα χουν ζαλίσει λίγο. Αρκετά. Πολύ.

Έπρεπε ήδη να είχαν σκεφτεί όλοι μαζί, ποια στάση θα κρατούσαν σ” αυτή την περίπτωση που αναμφίβολα θα προέκυπτε. Όχι τώρα που κάνουν τους έκπληκτους.

Βρέθηκε ένα από τα συντρίμμια του αεροπλάνου που χάθηκε πριν αρκετούς μήνες. Άκουσα μια γυναίκα να λέει: Μ” αυτή την αποκάλυψη έσβησε η τελευταία μου ελπίδα.

Σκεφτείτε πόσες μέρες η ελπίδα της ήταν ζωντανή.

Χρειάστηκαν τα συντρίμμια για να σβήσει οριστικά η ελπίδα της. Ας κανονίσουν λοιπόν, εκεί μέσα στο μυαλό των πολιτών να δούμε τα συντρίμμια για να σβήσει κάθε μας ελπίδα.

Αλλά η πόλη πρέπει να είναι προετοιμασμένη για να μην διαλυθεί. Γιατί αν διαλυθεί θα μπορούν να κάνουν για πολλά χρόνια κουμάντο όλα αυτά τα θλιβερά πρόσωπά της θλιβερής επικαιρότητας που σήμερα διοικούν. Και μας κουνάνε το δάκτυλο

Έπρεπε ήδη να είχαν σκεφτεί όλοι μαζί, ποια στάση θα κρατούσαν σ” αυτή την περίπτωση που αναμφίβολα θα προέκυπτε. Όχι τώρα που κάνουν τους έκπληκτους.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 04 Μαΐου 2021 18:44

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.