ενημέρωση 1:50, 26 July, 2021

Θα τολμήσει να σπάσει τα αυγά ο Γ. Θωμάκος;

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Σύντομα στο δίλημμα αυτό θα μπει αναγκαστικά ο Γ. Θωμάκος ως Δήμαρχος αυτής της πόλης. Η απόφαση είναι λίγο-πολύ γνωστή. Η Κηφισιά θα υποχρεωθεί μετά από σοβαρές δικαστικές περιπέτειες να πληρώσει ποσά πολύ μεγάλα.

Ποσά, βάρη που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν υψηλά μετά από την αδιαλλαξία-ετσιθελισμό-υστεροβουλία, πρωτόγνωρα για την ιστορία της πόλης.

Η αμαρτία αυτή κρατάει χρόνια - από τον καιρό που ανέλαβε τα καθήκοντά του η «νέα» διοίκηση και φυσικά με το «μεθύσι» που έφερε τους νέους ιδιοκτήτες στο τιμόνι της πόλης, μετά το ξεφάντωμα-λαμογιά της πρώην διοίκησης.

Η πόλη της Κηφισιάς θα απαιτήσει να έχει ουσιαστικό ρόλο, απαντήσεις στη διαχείριση και το χάσιμο τόσων πόρων. Και ακολούθως να ορίζει τους όρους λειτουργίας του Δήμου αλλά και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Θέλουν να καθορίζουν μισθούς και συντάξεις, φόρους και επιβαρύνσεις - γενικά τους όρους διαβιώσεως των πολιτών. Ο οποίος καλείται  να πληρώσει σπατάλες του παρελθόντος αλλά και την ανευθυνότητα των Διοικούντων, οι οποίοι δεν τολμούν ή δεν μπορούν –μια έκφραση διατυπωμένη ευγενικά- να λάβουν τα μέτρα που απαιτούνται για την εξόφθαλμη λεηλασία σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών. Κατά κανόνα μάλιστα η μια γενιά για να αντιμετωπίσει παρελθούσες σπατάλες υποθηκεύει τη μέλλουσα ή τις μέλλουσες γενιές!

Οι πολίτες αυτής της πόλης έχουν παρακολουθήσει τις τελευταίες δεκαετίες το γαϊτανάκι της σπατάλης από τις διοικήσεις που για να ικανοποιήσουν την αδηφάγο λογική τους, ότι φάμε ότι πιούμε και ίς αρπάξει ο κώλος μας, κατά την λαϊκή ρήση τους παρέδωσαν ουσιαστικά την οικονομία της πόλης και το γαϊτανάκι των ευθυνών στα λιμασμένα αρπακτικά της πόλης, που σήμερα γρυλίζουν καθώς οσμίζονται νέες «δουλειές».

Αυτά όλα είναι ή επιβάλλεται να είναι γνωστά σε αυτούς που διοικούν ή φιλοδοξούν να διοικήσουν αυτή τη πόλη. Δυστυχώς εμφανίζονται κωφοί αλλά όχι άλαλοι ενώπιον της αλήθειας και της πραγματικότητας. Αν περιοριστούμε στα γεγονότα των τελευταίων διοικήσεων θα αναγνωρίσουμε τα συστηματικά «λάθη» και τις μπλόφες όλων σχεδόν εκείνων που διοίκησαν τη πόλη.

«Ακόμη καλύτερες ημέρες» υποσχέθηκε ο Γ. Θωμάκος αλλά δεν διευκρίνισε για ποιους; Για τους πολλούς, δηλ. για τους πολίτες ή για ένα μικρό αριθμό πέριξ του Δημάρχου. Οταν ο Γ. Θωμάκος τυφλωμένος από το πάθος για εξουσία ανέλαβε την Δημαρχία προφανώς αντελήφθη το βάρος και το βάθος του προβλήματος.

Δυστυχώς, ούτε η σημερινή Διοίκηση τόλμησε να πει ολόκληρη την αλήθεια στον λαό.

Επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν ότι κάποια στιγμή, κάποιος ηγέτης θα καταλάβει ότι η οικονομική εξυγίανση της πόλης περνάει μέσα από τον εκσυγχρονισμό της.

Όλοι οι νουν έχοντες πολίτες προσδοκούν μια Διοίκηση ικανή να δημιουργήσει προοπτικές και περιβάλλον αναπτύξεως, να βγάλει τους πολίτες από το ίδιο, επαναλαμβανόμενο γαϊτανάκι των αρπαχτών και άσε τους βλάκες να πιστεύουν άλλα.  

Ο Γ. Θωμάκος εξασφάλισε με θέση στο ίδιο πάνθεο των τρωκτικών του παρελθόντος.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 18 Μαΐου 2021 19:33
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα Ο νέος νονός της πόλης »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.