ενημέρωση 3:23, 9 December, 2022

Ήγγικεν η ώρα

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Είναι προφανές ωστόσο, ότι το «αλλά» του Θωμάκου ως προς την εξάντληση ή όχι της τετραετίας του, εμπίπτει όχι στην εγνωσμένη θεομπέχτικη νοοτροπία του αλλά στον συνακόλουθο νεοπραγματισμό ενός «autoritas non veritas facit legem» *

Και επειδή ο Θεός δεν μπορεί να παγιδεύσει με πειράματα- ενώ ο Δήμαρχος μπορεί- γιατί το «αλλά» του Θωμάκου να μην είναι ένα «ναι μεν», με την ίδια αινιγματικότητα που μετέρχεται το θείο όταν επιθυμεί να εμπαίξει τον άνθρωπο;

Έτσι κι αλλιώς «μηδενισμός» υποκρύπτεται πίσω από τις εξουσίες.

Και μην ρωτήσετε αν ένας μηδενισμός διακονεί αξίες. Διακονεί κάτι ουσιοδέστερο για την πολιτική: αποτελεσματικότητα, επειδή ακριβώς δεν είναι απόλυτος, «πλήρης μηδενισμός», όπως τον εξέθετε ο ιδιοφυής Παναγιώτης Κονδύλης.

Και τότε, ιδού τι συμβαίνει που αφορά πολλούς από εμάς: είτε περιοριζόμαστε στην διεκτραγώδηση ενός κόσμου που δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ανήκουμε, είτε παίρνουμε τα βουνά.

* Η κυριαρχία όχι η αλήθεια κάνει τον νόμο

Info: σήμερα το πρωί διασχίζοντας κάθετα τη Νέα Ερυθραία στη οδό Κολοκοτρώνη, από τη Βενιζέλου μέχρι το τέρμα της στη οδό Τατοϊου τα φώτα του Δήμου, τα φανάρια ήταν όλα αναμμένα. Ήταν γελοίο να διαβαίνεις το δρόμο και να βλέπεις τα φώτα όλα να καίνε. Και μετά μιλάνε για οικονομία στο ρεύμα και άλλα τρελά.

Ε, ρε Βούρδουλα που θέλετε, όπως έλεγε και συχωρεμένος γνωστός μου.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 18:06

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.