ενημέρωση 12:54, 19 June, 2024

Τέιλορ Σουίφτ – Μπιγιονσέ - Σε ρεκόρ εκτόξευσαν τα κέρδη της Live Nation

Τα κέρδη εκτοξεύτηκαν κατά 32% το γ' τρίμηνο του 2023 και κατά 22% στο εννιάμηνο

Τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη στην ιστορία της ανακοίνωσε η Live Nation Entertainment το γ’ τρίμηνο του 2023, ενώ ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Δύο είναι οι «καλές νεράιδες» που… έκαναν τα μαγικά τους και δεν είναι άλλες από την Τέιλορ Σουίφτ και την Μπιγιονσέ.

Η αμερικανική πολυεθνική διοργάνωσης συναυλιών, στην οποία ανήκει η Ticketmaster, ανακοίνωσε την Πέμπτη έσοδα τριμήνου 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 32% με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ο κολοσσός της βιομηχανίας εισιτηρίων ανακοίνωσε έχει πουλήσει ρεκόρ 140 εκατομμύρια εισιτήρια μέχρι στιγμής φέτος, σημειώνοντας αύξηση 17% σε ετήσια βάση και έχει ήδη ξεπεράσει τα 121 εκατομμύρια εισιτήρια που πωλήθηκαν όλο το 2022. Τα έσοδα μόνο από συναυλίες αυξήθηκαν κατά 32% σε 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Ticketmaster πούλησε 257 εκατομμύρια εισιτήρια μέχρι στιγμής φέτος, σημειώνοντας αύξηση 22% από έτος σε έτος. Μόνο το τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις σε αξία της Ticketmaster αυξήθηκαν κατά 57% στα 833 εκατομμύρια δολάρια, και αντιστοιχούν σε 90 εκατομμύρια εισιτήρια.

Σε αυτή την εξέλιξη, συνέβαλε τα μέγιστα η δυναμική επιστροφή των ζωντανών συναυλιών μετά από τα χρόνια της πανδημίας, και βέβαια, τα πιο hot ονόματα ήταν εκείνα της Τέιλορ Σουίφτ και της Μπιγιονσέ.

Στο τελικό αποτέλεσμα έβαλαν… το χεράκι τους και άλλοι αστέρες της μουσικής σκηνής, όπως οι Pink, Harry Styles, Bad Bunny, Jonas Brothers και Bruce Springsteen.

Το Live Nation περιμένει ένα εξίσου ισχυρό 2024 για ζωντανές συναυλίες, λέγοντας ότι περίπου οι μισές παραστάσεις που κρατήθηκαν για την επόμενη χρονιά είναι για μεγάλους χώρους και ότι η τάση είναι διψήφια ανοδική από την προηγούμενη χρονιά. 

«Είμαστε πολύ σίγουροι ότι θα έχουμε μεγάλες περιοδείες που θα σπάσουν ρεκόρ τον επόμενο χρόνο, καθώς οι Bad Bunny μόλις ανέβηκαν ξανά και θα ακολουθήσουν κι άλλες…. Είμαστε λοιπόν βέβαιοι ότι τόσο το Ticketmaster όσο και το Live Nation θα δουν “μεγάλες μέρες” την επόμενη χρονιά και θα ξεπεράσει τους φετινούς αριθμούς», είπε ο CEO της Live Nation, Michael Rapino ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα.

Την επιτυχία της εταιρείας, όμως, σκιάζει ο έλεγχος που, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, βρίσκεται σε εξέλιξη από το υπουργείο Δικαιοσύνης για άσκηση αντιανταγωνιστικών πρακτικών στη διαδικασία κράτησης χώρων για λογαριασμό μεγάλων ονομάτων και στη διαχείριση πώλησης των εισιτηρίων. Αντικείμενο της έρευνας είναι το κατά πόσον οι συμφωνίες που έκλεινε η Live Nation περιόριζαν τη δυνατότητα των συναυλιακών χώρων να συνεργάζονται με άλλες αντίστοιχες εταιρείες.

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 04 Νοεμβρίου 2023 17:40

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.