ενημέρωση 2:33, 23 July, 2024

Ζιλέτ Μπινός: Πρέπει να φροντίσουμε την Ελλάδα, η προσφορά της είναι τεράστια!

Να αφήσουν ήσυχη την Ελλάδα και να συγχωρήσουν τα οικονομικά της λάθη προέτρεψε τους Ευρωπαίους η δημοφιλής Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός από το Εδιμβούργο, όπου πρόκειται να ενσαρκώσει την Αντιγόνη του Σοφοκλή στο Διεθνές Φεστιβάλ της πόλης.

Η 51χρονη ηθοποιός μίλησε στην εφημερίδα Herald Scotland για το έργο του Σοφοκλή, το οποίο θεωρεί ιδιαίτερα επίκαιρο αν και γράφτηκε χιλιάδες χρόνια πριν. «Πρόκειται για ένα ιδιοφυές έργο», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα πολιτικά νοήματα του κειμένου.

Ωστόσο, η Μπινός δεν περιορίστηκε μόνο στην εμπειρία της σχετικά με το ρόλο και το φεστιβάλ αλλά σχολίασε και την τρέχουσα πραγματικότητα στην Ελλάδα, προτρέποντας τους Ευρωπαίους να συγχωρήσουν τα οικονομικά λάθη της χώρας.

«Η αίσθησή μου, ερμηνεύοντας την Αντιγόνη στο έργο του Σοφοκλή και γνωρίζοντας μία κληρονομιά πάνω από 2.500 ετών είναι ότι πρέπει να αφήσουμε ήσυχη την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες έχουν προσφέρει πολλά με τους φιλοσόφους, τους ιδιοφυείς επιστήμονες και τους ποιητές τους.

«Πιστεύω ότι πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα πάση θυσία, αφού η προσφορά αυτής της χώρας είναι τεράστια. Νομίζω ότι πρέπει να φροντίσουμε τους Έλληνες», επισήμανε η Μπινός.

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 08 Αυγούστου 2015 10:43

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.