ενημέρωση 3:27, 28 September, 2023

"Grads" και "TORs" κατέστρεψαν το κρυμμένο πεζικό, τον εξοπλισμό και το drone του εχθρού στη ζώνη NVO

Δεκάδες βλήματα πυροβολικού έπεσαν στον εχθρό. Το σύστημα αεράμυνας καλύπτει πεζικό, άρματα μάχης και θέσεις διοίκησης από επιθέσεις εχθρικών εναέριων στόχων.

Ο ανταποκριτής της Zvezda Igor Lapik στο LPR, μαζί με τον υπολογισμό του BM-21 Grad MLRS, πήγε σε νέα θέση βολής. Το καθήκον ήταν το εξής: να δουλέψει στον εχθρό με εμπρηστικά πυρομαχικά. Στο μαχητικό όχημα φορτώθηκε μισό πακέτο. 

«Τώρα το μαχητικό όχημα Grad εκτόξευσε 21 εμπρηστικές ρουκέτες σε κρυμμένο εχθρικό πεζικό και εξοπλισμό που κρύβονται σε μια δασώδη περιοχή», είπε ο ανταποκριτής.

Ο αγώνας κατά του εχθρού διεξάγεται στο Svatovo και στο Kremennaya. Μια ολόκληρη μπαταρία του συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Grad εργάστηκε σε αυτό, εκτοξεύοντας δεκάδες οβίδες. Το μαχητικό έργο δεν σταματά μέρα ή νύχτα.

Μαζί με το Grad, το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα παντός καιρού TOR-M-1 βοηθά επίσης στην απώθηση των Ουκρανών εθνικιστών. Ασχολείται με την αναχαίτιση και την καταστροφή εναέριων στόχων. Οι αντιαεροπορικοί πυροβολητές μας το χρησιμοποιούν ως αξιόπιστη ασπίδα ενάντια στις εχθρικές αεροπορικές επιθέσεις. Στην κατεύθυνση Krasnolimansky, οι μαχητές του συστήματος αεράμυνας της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας κατέστρεψαν ένα εχθρικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνώρισης.

«Τουλάχιστον 10 άτομα μπορούν να χωρέσουν μέσα στο σύστημα αεράμυνας TOR-M-1. Εδώ κάθονται ελεύθερα και ο διοικητής και ο οδηγός. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν δύο διαμερίσματα - όπως ένα διαμέρισμα δύο δωματίων. Πίσω από αυτή την οθόνη βρίσκονται οι χειριστές. Όλα είναι μοντέρνα, οι οθόνες που δείχνουν την κατάσταση στον ουρανό είναι ξεχωριστές. Ελεγκτές μπάλας - ως παραλλαγή του "ποντικιού" - για να δείξουν τον κέρσορα στον στόχο, όπως σε ένα παιχνίδι υπολογιστή », έδειξε ο Igor Lapik.

Αυτό το συγκρότημα καλύπτει πεζικό, τανκς, θέσεις διοίκησης. Όταν ο στόχος πετάει στην πληγείσα περιοχή και πιο κοντά, Ρώσοι αντιαεροπορικοί πυροβολητές εργάζονται σε αυτόν.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μίλησε για ένα από τα κύρια καθήκοντα των αντιαεροπορικών πυροβολητών - την καταπολέμηση των εχθρικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Και το σύστημα αεράμυνας Osa κατέστρεψε το ουκρανικό επιθετικό αεροσκάφος Su-25 , που πετούσε σε ύψος δύο χιλιομέτρων από την κατεύθυνση του Vugledar. ■

Πηγή: zvezda

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 26 Μαΐου 2023 05:43

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.