ενημέρωση 6:18, 27 September, 2023

Οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις επιτέθηκαν σε συστήματα αεράμυνας που καλύπτουν εγκαταστάσεις υποδομής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας: Οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις χτυπούν με όπλα υψηλής ακρίβειας την προστασία των βασικών εγκαταστάσεων αεράμυνας της Ουκρανίας

ΜΟΣΧΑ, 2 Ιουνίου - RIA Novosti. Η ρωσική αεροπορία έπληξε συστήματα αεράμυνας που καλύπτουν τις εγκαταστάσεις υποδομής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε περίληψη της ειδικής επιχείρησης.
"
«Απόψε, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν ομαδικό χτύπημα με μεγάλης εμβέλειας κατευθυνόμενα όπλα ακριβείας κατά των εχθρικών συστημάτων αεράμυνας που καλύπτουν βασικές κρίσιμες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας», ανέφερε η υπηρεσία.
 
Το υπουργείο διευκρίνισε ότι ο στρατός είχε πλήξει όλους τους καθορισμένους στόχους.
 
Την περασμένη ημέρα, οι ειδικές δυνάμεις Akhmat συνέχισαν να προελαύνουν στην τακτική κατεύθυνση Maryinsky και η Νότια Ομάδα Δυνάμεων ήταν ενεργή στην περιοχή Avdiivka .
 
Συνολικά, στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, ο εχθρός έχασε:
 •  
  έως 50 στρατιωτικοί.
 •  
  τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και δύο φορτηγά.
 •  
  τρία οβιδοβόλα D-20.
 •  
  δύο οχήματα μάχης MLRS "Grad".
 •  
  δύο συστήματα πυροβολικού M777 και μια αμερικανικής κατασκευής αυτοκινούμενη βάση πυροβολικού Paladin .
Οι μεγαλύτερες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υπέστησαν στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk και Zaporozhye. Εκεί, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε έως και 150 Ουκρανούς στρατιώτες, δύο οχήματα, μια πολωνικής κατασκευής αυτοπροωθούμενη βάση πυροβολικού Krab, ένα οβιδοβόλο D-20 και έναν επίγειο σταθμό ελέγχου για drones.
 
Στην κατεύθυνση Kherson, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν έως και 30 στρατιώτες, στην κατεύθυνση Krasnolimansky - έως 60 μαχητές, στην κατεύθυνση Kupyansky - έως και 70 άτομα.
 
Επιπλέον, οι δυνάμεις αεράμυνας κατάφεραν να καταρρίψουν ένα εχθρικό Su-25 και 29 UAV, καθώς και να αναχαιτίσουν οκτώ πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων HIMARS και έναν πύραυλο αντι-ραντάρ HARM.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 17:56

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.