ενημέρωση 12:54, 19 June, 2024

Το ΝΑΤΟ περιβάλλει τη Ρωσία με δίκτυο εργαστηρίων στον κυβερνοχώρο - Μόσχα

Τέτοιες εγκαταστάσεις δημιουργούνται στην Εσθονία, τη Λετονία, τη Φινλανδία και τη Ρουμανία, δήλωσε υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης

Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να περικυκλώσει τη Ρωσία με ένα δίκτυο εργαστηρίων στον κυβερνοχώρο ως μέρος του υβριδικού του πολέμου εναντίον της χώρας, δήλωσε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου για τη Διεθνή Συνεργασία στον Τομέα της Ασφάλειας Πληροφοριών, Artur Lyukmanov.

Το μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εργάζεται εδώ και καιρό για την ανάπτυξη τρόπων για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία στην πληροφοριακή σφαίρα, δήλωσε ο Λιουκμάνοφ σε συνέντευξή του στο RIA-Novosti το Σάββατο.

Η Ουκρανία ήταν το «κύριο πεδίο δοκιμών» της, με χάκερ από τη χώρα «να εκτελούν πράξεις ηλεκτρονικών σαμποτάζ υπό τη στενή καθοδήγηση των επιμελητών του ΝΑΤΟ», είπε.

Η Ρωσία γνωρίζει ότι «ολόκληρες μονάδες δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών και ενόπλων δυνάμεων έχουν σταλεί στο Κίεβο» για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς σε δραστηριότητες πειρατείας, πρόσθεσε ο διπλωμάτης, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής του Τμήματος Διεθνούς Ασφάλειας Πληροφοριών στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Δεν είναι μυστικό ότι η συμμαχία σχηματίζει ένα ολόκληρο δίκτυο εργαστηρίων στον κυβερνοχώρο κατά μήκος των ρωσικών συνόρων – στην Εσθονία, τη Λετονία, τη Φινλανδία, τη Ρουμανία», επεσήμανε ο Lyukmanov.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, στο μέλλον το ΝΑΤΟ σχεδιάζει επίσης να ανοίξει τέτοιες εγκαταστάσεις στη Γεωργία και τη Μολδαβία, που δεν είναι μέλη του μπλοκ.

«Υπό την αιγίδα του Πενταγώνου, διεξάγονται συστηματικά ασκήσεις στον κυβερνοχώρο, κατά τις οποίες δοκιμάζονται σενάρια αντιπαράθεσης με τη [Ρωσία] στην ψηφιακή σφαίρα», είπε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Διοίκηση Κυβερνοχώρου των ΗΠΑ διοργάνωσε την άσκηση Cyber ​​Flag 2024, σε μια βάση στο Σάφολκ της Βιρτζίνια. Στις ασκήσεις συμμετείχαν Αμερικανοί χειριστές του κυβερνοχώρου και οι ομόλογοί τους από 18 μέλη του ΝΑΤΟ και χώρες εταίρους, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν για τον εντοπισμό απειλών στον κυβερνοχώρο και τον εντοπισμό λύσεων για την προστασία των δικτύων.

Τη Δευτέρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα κρατικό σύστημα προστασίας δεδομένων καθώς ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων στη χώρα αυξάνεται από το ξέσπασμα της ουκρανικής σύγκρουσης.

«Σήμερα μπορούμε ήδη να πούμε ότι η κυβερνοεπίθεση εναντίον μας… απέτυχε. Γενικά, ήμασταν έτοιμοι για αυτήν την επίθεση και αυτό είναι το αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που έχει γίνει στον τομέα τα τελευταία χρόνια», είπε ο Πούτιν.

Πηγή: RT

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 27 Μαΐου 2024 08:26

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.