ενημέρωση 2:33, 23 July, 2024

Αυτά είναι τα 10 σπουδαιότερα fashion brands του κόσμου

Ο δείκτης BoF Brand Magic Index κατατάσσει τα 50 πιο σπουδαία fashion brands στον κόσμο με βάση την ταυτότητα και τον αντίκτυπο που έχουν στην κουλτούρα

Dior, Louis Vuitton και Versace, είναι ανάμεσα στα δέκα σπουδαιότερα fashion brands του κόσμου, σύμφωνα με τον δείκτη BoF Brand Magic Index.

Η BoF Insights μαζί με την Quilt.AI, δημιούργησαν από κοινού τον δείκτη προκειμένου να αναλύσουν τη σχέση ανάμεσα σε ένα fashion brand και τον πελάτη του. Ο δείκτης, χρησιμοποιώντας ανάλυση δεκάδων χιλιάδων αναρτήσεων στα social media με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, κατατάσσει τα 50 πιο ισχυρά fashion brands με βάση την ταυτότητα, τον ρόλο που διαδραματίζουν αλλά και τη σημασία έχουν στην κουλτούρα, το χρονικό διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου του 2023 και Μαρτίου του 2024.

Έχοντας μία μακροχρόνια συνεργασία παροχής αναλύσεων και προϊόντων με AI σε brands και είδη πολυτελείας, BoF Insights και Quilt.AI μπορούν να μετρήσουν τον πραγματικό αντίκτυπο της σχέσης brand - πελάτη, χρησιμοποιώντας μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που κατανοούν μεταξύ άλλων το συναίσθημα και την κουλτούρα που ενσωματώνεται στο περιεχόμενο της μάρκας και του περιεχομένου που δημιουργείται από τους χρήστες.

Με βάση τον δείκτη, Dior, Louis Vuitton και Versace βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης, ως τα πιο ισχυρά fashion brand αυτή τη στιγμή. Ο δείκτης καταγράφει πως τα τρία αυτά brands κατά κύριο λόγο βρίσκουν καινοτόμους τρόπους και συνδυάζουν τη διαχρονικότητα της ταυτότητάς τους με τη διαχρονικότητα της κουλτούρας.

Αναλυτικότερα, ο οίκος Dior που βρίσκεται στην κορυφή καλλιεργεί μια εικόνα ενός fashion brand με «ονειρική γοητεία» και αριστεία υψηλής ραπτικής, η οποία είναι σαφώς κατανοητή και επιθυμητή από τους πελάτες της. Μάλιστα είναι η μόνη μάρκα που κατατάσσεται στην πρώτη 10άδα και στις τρεις μετρήσεις.

Η Louis Vuitton που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, επωφελήθηκε από τον διορισμό του Pharrell Williams ως δημιουργικού διευθυντή του ανδρικού brand, χρησιμοποιώντας την επιρροή του για να προσδώσει virality στις συλλογές και τις δραστηριότητές της, ενώ ο οίκος Versace που κατατάσσεται στην 3η θέση, έκανε remake στη διαδικτυακή στρατηγική επικοινωνίας της, αφού διέγραψε τις σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ξεκινήσει από την αρχή υπό νέα ηγεσία. Η κίνηση αυτή τον δικαιώνει, καθώς βρίσκει ανταπόκριση στους πελάτες.

Ο δείκτης αναλύει εκατομμύρια σημεία δεδομένων με βάση το πόσο σαφές είναι ένα εμπορικό σήμα για τους πελάτες, όπως μετράται από την ανάλυση του περιεχομένου του εμπορικού σήματος και του περιεχομένου που δημιουργείται από τους χρήστες Instagram, TikTok και YouTube, το πόσο μία μάρκα εμπνέει τους πελάτες, όπως μετράται από τη συμπεριφορά των πελατών σε Instagram και TikTok αλλά και πόσο προωθείται μεταξύ των πελατών της, με βάσει των αναζητήσεων στο διαδίκτυο.

Με βάση αυτά, τα 10 σπουδαιότερα fashion brands του κόσμου είναι:

 1. Dior
 2. Louis Vuitton
 3. Versace
 4. Calvin Klein
 5. Hermes
 6. Valentino
 7. Balenciaga
 8. Diesel
 9. Loro Piana
 10. Armani

Τα 30 σπουδαιότερα fashion brands του κόσμου

 1. Dior
 2. Louis Vuitton
 3. Versace
 4. Calvin Klein
 5. Hermes
 6. Valentino
 7. Balenciaga
 8. Diesel
 9. Loro Piana
 10. Armani
 11. Loewe
 12. Gucci
 13. Jacquemus
 14. Maison Margiela
 15. Prada
 16. Chanel
 17. Ralph Lauren
 18. Alexander Mc Queen
 19. Miu Miu
 20. Celine
 21. Marc Jacobs
 22. Moncler
 23. Tommy Hilfiger
 24. Fendi
 25. Thom Browne
 26. Burberry
 27. Tod's
 28. Coach
 29. Alaïa
Αυτά είναι τα 10 σπουδαιότερα brands του κόσμου
 Αυτά είναι τα 50 σπουδαιότερα brands του κόσμου σύμφωνα με τον δείκτη BoF Brand Magic Index
Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 22 Μαΐου 2024 07:25

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.