ενημέρωση 8:17, 26 May, 2022

Οι αρχιτέκτονες του Γραφείου Ζάχα Χαντίντ σμιλεύουν τα κεντρικά γραφεία της BEEAH για να μιμηθούν τους αμμόλοφους της ερήμου των ΗΑΕ

Η Zaha Hadid Architects (ZHA) ολοκλήρωσε ένα ρευστό έργο αρχιτεκτονικής για τον Όμιλο BEEAH στις ερήμους των ΗΑΕ . Το έργο σηματοδοτεί τα νέα κεντρικά γραφεία της εταιρείας έξω από τη Sharjah και άνοιξε μόλις στις 30 Μαρτίου από την Αυτού Υψηλότητα Δρ. Σεΐχη Σουλτάν μπιν Μοχάμεντ Αλ Κασίμι.

Εκμεταλλευόμενο πλήρως το έρημο περιβάλλον του, το κτίριο τροφοδοτείται από μια ηλιακή συστοιχία. Επιπλέον, το έργο είναι εξοπλισμένο με τεχνολογίες επόμενης γενιάς για να λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα LEED Platinum. Με αυτές τις τεχνολογίες, τα νέα κεντρικά γραφεία έχουν σχεδιαστεί για να επιτυγχάνουν καθαρές μηδενικές εκπομπές και θα θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για τους χώρους εργασίας που προχωρούν.

 

Αναπτύσσοντας το σχέδιο για τα νέα κεντρικά γραφεία, η ομάδα της Zaha Hadid Architects (δείτε περισσότερα εδώ ) τίμησε τη «στρατηγική με δύο πυλώνες βιωσιμότητας και ψηφιοποίησης» της BEEAH. η εταιρεία εργάζεται σε έξι βασικούς κλάδους που περιλαμβάνουν τη διαχείριση και ανακύκλωση απορριμμάτων, την καθαρή ενέργεια, την περιβαλλοντική συμβουλευτική, την εκπαίδευση και την πράσινη κινητικότητα.

Τα κεντρικά γραφεία είναι το τελευταίο ορόσημο για τον Όμιλο BEEAH, καθώς συνεχίζει να πρωτοπορεί στις καινοτομίες για την πόλη Sharjah των ΗΑΕ και σε ολόκληρο τον κόσμο, δημιουργώντας μια βάση δραστηριοτήτων για τον όμιλο προκειμένου να διαφοροποιηθεί σε νέες, κρίσιμες για το μέλλον βιομηχανίες. Με τη νέα της έδρα, η BEEAH δείχνει πώς η τεχνολογία μπορεί να κλιμακώσει τον βιώσιμο αντίκτυπο και τελικά να χρησιμεύσει ως σχέδιο για τις έξυπνες, βιώσιμες πόλεις του αύριο.

zaha hadid architects' BEEAH headquarters mimics the desert dunes

 

Ενσωματώνοντας αυτές τις αρχές, τα κεντρικά γραφεία BEEAH της Zaha Hadid Architects ανταποκρίνονται στο περιβάλλον της ως μια σειρά διασυνδεόμενων «αμμόλοφων» προσανατολισμένων και διαμορφωμένων για τη βελτιστοποίηση των τοπικών κλιματικών συνθηκών. Ενσωματωμένο στο πλαίσιο της ερήμου Al Sajaa της Sharjah, το σχέδιο απηχεί το περιβάλλον τοπίο που διαμορφώνεται από τους επικρατούντες ανέμους σε κοίλους αμμόλοφους και κορυφογραμμές που γίνονται κυρτές όταν τέμνονται.

Εξασφαλίζοντας ότι όλοι οι εσωτερικοί χώροι παρέχονται με φως και θέα, περιορίζοντας παράλληλα την ποσότητα των υαλοπινάκων που εκτίθενται στον δριμύ ήλιο, οι δύο κύριοι «θίνες» της έδρας στεγάζουν τα δημόσια και διαχειριστικά τμήματα μαζί με τη διοικητική ζώνη που διασυνδέονται με μια κεντρική αυλή, ορίζοντας μια όαση μέσα στο κτίριο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής του φυσικού αερισμού.

Zaha Hadid Bee'ah Headquarters Sharjah UAE | Floornature

Οι επισκέπτες εισέρχονται στα κεντρικά γραφεία της BEEAH κάτω από τον τρούλο ύψους 15 μέτρων που χρησιμεύει για την ενίσχυση του φυσικού αερισμού και επιτρέπει στο παθητικό φως της ημέρας να εισέλθει στο κτίριο. Μαζί με την κεντρική αυλή και το ανοιχτό γραφείο, τα κεντρικά γραφεία ενσωματώνουν έξυπνες αίθουσες συσκέψεων, ένα καθηλωτικό κέντρο επισκεπτών και ένα αμφιθέατρο.

Το έργο των 9.000 τετραγωνικών μέτρων διαμορφώνεται με τη βιωσιμότητά του στον πυρήνα του με υψηλό ποσοστό τοπικών υλικών και είναι εξοπλισμένο με τεχνολογίες έτοιμες για το μέλλον που επιτρέπουν λειτουργίες σύμφωνα με τα πρότυπα LEED Platinum με καθαρές μηδενικές εκπομπές και ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

Τα πάνελ ινών ενισχυμένα με γυαλί μειώνουν το ηλιακό κέρδος ενώ η ψύξη από πλάκες και γυαλί ρυθμίζει τις εσωτερικές θερμοκρασίες για βέλτιστη άνεση. Η επιτόπια επεξεργασία νερού φιλτράρει τα λύματα για να ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση, ενώ ένα ηλιακό αγρόκτημα φορτίζει πακέτα μπαταριών Tesla για να καλύψει την ενεργειακή ζήτηση του κτιρίου καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 12 Απριλίου 2022 10:25

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.