ενημέρωση 3:02, 27 June, 2022

Πώς κατασκευάζει η Swarovski τα φώτα της BMW i7;

Ένα πολυτελές αυτοκίνητο όπως η BMW i7 δεν αρκεί να εφοδιάζεται με state-of-the-art ηλεκτρονικά συστήματα. Χρειάζεται και μία πινελιά παραδοσιακής πολυτέλειας, να δώσει λάμψη στην ύπαρξή της.

Αντ’ αυτών, ταξίδεψε μέχρι το Wattens, μία μικρή αυστριακή κωμόπολη, η οποία είναι ευρύτερα γνωστή ως η πατρίδα των κρυστάλλων Swarovski. Εάν μέχρι στιγμής τη γνωρίζατε ως μία εταιρία κατασκευής ακριβών διακοσμητικών από κρύσταλλο, θα πρέπει να μάθετε πως διαθέτει και ειδικό τμήμα για άλλες εφαρμογές, όπως οπτικά στοιχεία τηλεσκοπίων ή, στην περίπτωσή μας, φωτιστικά σώματα αυτοκινήτων.

Βασική προϋπόθεση της BMW ήταν τα κρύσταλλα για τη νέα Σειρά 7 να είναι πρωτότυπα και να μην μοιάζουν με οτιδήποτε άλλο έχει κατασκευαστεί στο παρελθόν. Έτσι δεν επιλέχθηκε η κλασική λύση των πολλών, μικρών κρυστάλλων αλλά χρησιμοποιήθηκαν μεγάλα, ενιαία κομμάτια που δείχνουν εντυπωσιακά και αρκετά ακριβά. Αυτά τοποθετήθηκαν στο επάνω μέρος και κατά μήκος των φωτιστικών σωμάτων, καλύπτοντας τα φώτα ημέρας που λειτουργούν και ως φλας.

Στο τέλος, ένας τεχνικός της Swarovski επιθεωρεί διεξοδικά το κάθε στοιχείο, πριν αυτό ταξιδέψει στη γραμμή παραγωγής της BMW για την τελική συναρμολόγηση. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο σχετικό video που ετοίμασαν οι Γερμανοί για να αναδείξουν τη συγκεκριμένη συνεργασία. Και ταυτόχρονα τις αρετές της νέας τους ναυαρχίδας η οποία έχει κάθε λόγο να χαρακτηρίζεται απαστράπτουσα, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 26 Μαΐου 2022 10:50

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.