ενημέρωση 2:55, 4 October, 2023

Felipe Pantone - Πισίνα από 130.000 υάλινα πλακίδια στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Ο Pantone επέλεξε επτά διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις για τα πλακίδια και η πισίνα λειτουργεί ως χώρος για ένα υποβρύχιο πρισματικό σπιράλ χρωμάτων

ΟΑργεντινο-ισπανός καλλιτέχνης Felipe Pantone ακολουθεί έναν αισθητικό κανόνα με πίξελ όπως έχει φανεί από την ερμηνεία του της πολυθρόνας Archibald της επιπλοποιίας Poltrona Frau και από τη σανίδα σκέιτμπορντ της Miller Division.

 Αυτή τη φορά πήγε σε παραθαλάσσια κατοικία στη Jávea της Ισπανίας και πρόσθεσε στην πισίνα της περίπου 130.000 υάλινα πλακίδια της ONIX. Δημιούργησε ένα οπτικό εφέ και ονόμασε το έργο του «Chromadynamica Pool»·το σύνολο των υάλινων πλακιδίων δημιουργεί μια έντονη αντίθεση με το κλασικού σχεδιασμού αρχιτεκτόνημα της Esther Santos.
 
'Αντλησε έμπνευση από την επιθυμία του να «δημιουργήσει ένα εφέ που δεν είχε προηγουμένως δει κανείς μέσα σε μια πισίνα: ένα σχέδιο κάτω από το νερό το οποίο εστιάζει στο φως.Τα χρώματα από το διαθλασμένο φως βυθισμένα στις αντανακλάσεις του νερού». «Μου αρέσει η αντίθεση που δημιουργεί με την υπόλοιπη οικία, με τα απλά σχήματά της, όπως επίσης με τη θέα και το περιβάλλον», εξομολογήθηκε.
 
Ο Pantone επέλεξε προσεκτικά επτά διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις για τα πλακίδια και η πισίνα λειτουργεί ως χώρος για ένα υποβρύχιο πρισματικό σπιράλ χρωμάτων.
 
Chromadynamica Pool», η πισίνα-έργο του Felipe Pantone με 130.000 γυάλινα  πλακίδια στα χρώματα του ουράνιου τόξου
Πισίνα με 130.000 υάλινα πλακίδια στα χρώματα του ουράνιου τόξου | ΣΚΑΪ
Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 12 Μαΐου 2023 05:48

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.