ενημέρωση 4:14, 16 October, 2018

Lamborghini Terzo Millennio - το νέο "τέρας"

Η ιταλική φίρμα αποκάλυψε τον καρπό της συνεργασίας της με το MIT o οποίος «ακούει» στο όνομα Terzo Millennio και λειτουργεί ως μια τεχνολογική μελέτη που αναλαμβάνει να διερευνήσει το –απώτερο- μέλλον της ελίτ των super sportscars, και σύμφωνα με τις επιταγές της νέας ηλεκτρικής εποχής. 

Πλην του προφανούς της σχεδιαστικής εξέλιξης, η Terzo Millenio αναλαμβάνει να διερευνήσει την εξέλιξη σε επίπεδο υλικών και μέσων αποθήκευσης ενέργειας. 

Υπό αυτό το σκεπτικό, εκτός από την αλλόκοσμή αισθητική τους και την βέλτιστη αεροδυναμική τους η οποία υπόσχεται να χαράξει νέα μονοπάτια στη ροή του αέρα και την αντίληψη περί αεροδυναμικής στα αυτοκίνητα, οι εξωτερικές ανθρακονημάτινες επιφάνειες της «κρύβουν» ανάμεσα στις στρώσεις τους, νάνο-υπερπυκνωτές οι οποίοι λειτουργούν ως μέσο αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ως αποτέλεσμα, το σύνολο των επιφανειών της Terzo Millenio μετατρέπεται σε μπαταρίες οι οποίες αναλαμβάνουν να τροφοδοτούν τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που φιλοξενούνται στους τροχούς. Σύμφωνα με τις συστάσεις, ο στόχος της συγκεκριμένης τεχνολογίας δεν είναι μόνο η μέγιστη δυνατή ισχύς αλλά και η ταχεία επαναφόρτιση μέσω της ανάκτησης κινητικής ενέργειας κατά την επιβράδυνση αλλά και ο μεγαλύτερος κύκλος ζωής των μπαταριών 

Επίσης, ενδεχομένως θα ήταν πλεονασμός να αναφέρει κανείς ότι η εξολοκλήρου ανθρακονημάτινη κατασκευή της σε συνδυασμό με την θέση των κινητήρων, της εξασφαλίζει ένα ιδιαίτερα περιορισμένο βάρος αλλά και ιδανικό κέντρο βάρους. 

Πλην της παραπάνω καινοτομίας, το πρωτότυπο της Lamborghini και του MIT προκειμένου να περιορίσει τυχόν φθορές με δεδομένη και την «ευαισθησία» μιας εξολοκλήρου ανθρακονημάτινης κατασκευής εισαγάγει και μια ακόμα εξωπραγματική τεχνολογία. 

Αυτή έγκειται στη δυνατότητα του εξωτικού τετράτροχου να σκανάρει τις επιφάνειες του και στη συνέχεια, χάρη σε ένα δίκτυο καναλιών, προϊόν νανοτεχνολογίας όπου κυκλοφορεί ένα χημικής σύνθεσης ρευστό υλικό, έχει τη δυνατότητα να αυτοεπισκευάζεται, αναπληρώνοντας τυχόν ρωγμές του ανθρακονήματος πριν αυτές επεκταθούν. 

Όπως και να έχει με τις τεχνολογικές καινοτομίες της Terzo Millenio αυτές ανήκουν στην… τρίτη χιλιετία όπως άλλωστε αφήνει να εννοηθεί και το όνομά της. 

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι όπως επεσήμανε ο Maurizio Reggiani, επικεφαλής εξέλιξης της Lamborghini κατά την παρουσίαση του απόκοσμου ιταλικού πρωτότυπου στη Βοστώνη, «δεν μπορώ να σας πω το πότε… αλλά υπάρχουν ορισμένα στοιχεία σε αυτό το αυτοκίνητο που βρίσκονται πιο κοντά στην παραγωγή από άλλα».

    

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 11:41
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 1969 chevrolet camaro - μυθικό νέα BMW M3 - πιο γρήγορη απο ποτέ »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.