ενημέρωση 9:27, 21 July, 2018

τα ποδήλατα του μέλλοντος

Σύγχρονα, πρωτότυπα και πειραματικά μοντέλα σε μία ενδιαφέρουσα έκθεση του μουσείου Design στη Γάνδη με ασυνήθιστη αισθητική, υλικά και λειτουργίες.

Το μοντέλο 'Aero', σχεδιασμένο από τους Martino Hutz, Atanas Zhelev και Mariya Korolova,

Το ποδήλατο έχει αρχίσει εδώ και χρόνια να εισχωρεί δυναμικά στη κουλτούρα των μεγαλουπόλεων -αποτελώντας μία ορθολογική και ενεργειακά οικολογική λύση μετακίνησης- και να διαμορφώνει νέες σχεδιαστικές τυπολογίες που κυμαίνονται από τις καινούργιες μορφές στάθμευσης ή τις ειδικές γέφυρες και σήραγγες για ποδήλατα (macrodesign) έως τις διάφορες τεχνολογικές παρεμβάσεις όπως αισθητήρες βροχής στα φώτα κυκλοφορίας (microdesign).  

Στο μουσείο Design στη Γάνδη σε συνεργασία με το IMF Foundation είχε παρουσιαστεί μια συλλογή από σύγχρονα μοντέλα, μεταξύ αυτών το 'mass' το ηλεκτρικό ποδήλατο του Philippe Starck και το laser-cut ποδήλατο του Tobias Knockaert, καθώς και πρωτότυπα, πειραματικά μοντέλα του μέλλοντος  με ασυνήθιστη αισθητική, υλικά και λειτουργίες.   

Το ποδήλατο 'mass' του Phillippe Starck, 2014  

Πειραματικό μοντέλο με σημαντικά διευρυμένο αποθηκευτικό χώρο. Από την εταιρεία Elian Cycles, 2016.  

Το μοντέλο 'Alérion' της εταιρείας Keim Cycles, 2014.  

Στις σύγχρονες κοινωνίες η εμμονή με την υγεία και το όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την οικολογία μετατρέπουν το ποδήλατο σε σημαντικό κομμάτι της αστικής ταυτότητας. Μοντέλο 'KleinLaster' σχεδιασμένο από την Nele Dittmar, 2016. 

Το 'HMK 56' του Ralf Kittmann, 2007.  

Το 'Bamboo' bike της εταιρείας Biomega σχεδιασμένο από τον Ross Lovegrove. Για το πλαίσιο του ποδηλάτου χρησιμοποιήθηκε μπαμπού, ένα υλικό ευέλικτο και ανθεκτικό).  

To Strida lt με σκελετό κατασκευασμένο από πλαστικό. Φωτογραφία: Parkcycle swarm σε συνεργασία με τους Till Wolfer και Rebar.  

Το Selva Ti XXII κατασκευασμένο από ξύλο και τιτάνιο. Φωτογραφία: Parkcycle swarm σε συνεργασία με τους Till Wolfer και Rebar.  

Το μοντέλο Cinelli Laser Mia. Φωτογραφία: Parkcycle swarm σε συνεργασία με τους Till Wolfer και Rebar.  

Το κατασκευασμένο από ξύλο Sandwichbike. Φωτογραφία: Parkcycle swarm σε συνεργασία με τους Till Wolfer και Rebar.  

Το Ebullitt με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο.Φωτογραφία: Parkcycle swarm σε συνεργασία με τους Till Wolfer και Rebar.  

Το ηλεκτρικό ποδήλατο Solarele που χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια Φωτογραφία: Parkcycle swarm σε συνεργασία με τους Till Wolfer και Rebar.  

To ποδήλατο Fliz έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε ο ποδηλάτης να κρέμεται από τον σκελετό του. Φωτογραφία: Parkcycle swarm σε συνεργασία με τους Till Wolfer και Rebar.  

Το Footloose IM. Φωτογραφία: Parkcycle swarm σε συνεργασία με τους Till Wolfer και Rebar.   Φωτογραφία: Parkcycle swarm σε συνεργασία με τους Till Wolfer και Rebar. 

Φωτογραφία: Parkcycle swarm σε συνεργασία με τους Till Wolfer και Rebar.   

ο Double Pylon της εταιρείας Moulton. Φωτογραφία: Parkcycle swarm σε συνεργασία με τους Till Wolfer και Rebar.

Πηγή: lifo

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 14 Μαΐου 2018 10:25

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.