ενημέρωση 9:27, 21 July, 2018

NEW Ferrari FXX K EVO - mama mia

Κατά τη διάρκεια των αγώνων Ferrari Racing Days στο Spa-Francorchamps έχω γυρίσει το νέο Ferrari FXX K EVO σε καλό δρόμο.

Μια έκδοση 1.036bhp, σκληρότερη από την FXX K που σπρώχνει τον αέρα γύρω από την παρουσίαση; Mama Mia.

Το Evo είναι μια εξέλιξη του Ferrari FXX K, η οποία είναι μια παράξενη φράση που λέει γιατί δεν έχουμε ξαναζήσει ποτέ τη ζωή του, «ναι, αυτό θα μπορούσε να κάνει με λίγο κομμάτι». Αλλά το τσίμπημα που έχει η Ferrari.

Η επικεφαλίδα στο μηδέν είναι η αυξημένη πτωτική δύναμη πάνω από το «κανονικό» FXX K, χάρη σε μια σειρά αλλαγών που περιλαμβάνουν μια νέα σταθερή πίσω πτέρυγα με πολλά δροσερά πράγματα. Εδώ, θέλουμε να πάρουμε μια στιγμή για να κατανοήσουμε τους αριθμούς του Evo. Υποψιάζουμε ότι και εσύ μπορείς.

Τρεις σημειακές ιμάντες έχουν βιδωθεί; Καλός. Ας ξεκινήσουμε…

Παράγει 1,036bp και άνω 664lb ft ροπής από V12 6,3 λίτρων και ηλεκτρικό μοτέρ. Το μόνο V12 αντλείται μόλις κάτω από 850bhp και 553lb ft ροπής, ενώ ο κινητήρας προσθέτει επιπλέον 187bhp. Προσθέστε ότι όλα μαζί και έχετε ένα μεγάλο αριθμό που δεν φοβούνται να σας κρατήσει ξύπνιο το βράδυ σε έναν κρύο ιδρώτα. (Και ναι, είναι ακριβώς το ίδιο με το κανονικό FXX K. Αντιμετωπίστε αυτό - πραγματικά δεν χρειάζεστε περισσότερη δύναμη.)

Μεταφέρεται μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων F1 με διπλό συμπλέκτη επτά ταχυτήτων σε απλά τροχούς με οπίσθιο τροχό 34 ιντσών. Τα μέτωπα, παρεμπιπτόντως, είναι 19 ετών.

Ah πτωτική δύναμη, το κομματικό κομμάτι του Evo. Εάν ο εκφοβισμός του περιβάλλοντος αέρα μπορεί να ονομαστεί «κόμμα». Παράγει 640 κιλά σε 124 μίλι / ώρα και πάνω από 830 κιλά στην τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου. Η Ferrari μας λέει ότι η πτώση που είναι διαθέσιμη στο Evo είναι 23% μεγαλύτερη από την FXX K και ένα επιβλητικό 75% περισσότερο από το LaFerrari είναι σε θέση να συγκεντρώσει.

Το σπάσιμο, η πίσω εγκατάσταση μόνο - πτέρυγα, πτερύγια και τα παρόμοια - προσθέτει δέκα τοις εκατό επιπλέον πτώση. Στη συνέχεια, υπάρχουν αλλαγές στις πίσω καμάρες για την καλύτερη μετάδοση του καναλιού, προσθέτοντας μια περαιτέρω ώθηση πέντε% προς τα κάτω.

Ο μπροστινός επανασχεδιασμός προσθέτει δέκα τοις εκατό πάνω από το FXX K, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα που η Ferrari έμαθε στο GT πρόγραμμα αγώνων.

Τέλος, οι γεννήτριες με στροβιλισμό στο κάτω μέρος του Evo δημιουργούν επιπλέον 30% πτώσης πάνω από το FXX K.

Δεν μπορούμε να πούμε πόσο γρήγορα είναι, γιατί η Ferrari δεν έχει αποκαλύψει δεδομένα επιτάχυνσης ή γύρου. Αλλά υποψιάζουμε ότι ο χρόνος ξεκινάει με «ΠΟΛΥ» και τελειώνει με «ΓΡΗΓΟΡΑ». Το FXX K κατόρθωσε να σφυρηλατήσει ένα χρόνο γύρω από το ιδιωτικό κομμάτι δοκιμής Fiorano της Ferrari σε μόλις 1m 14s, το οποίο είναι πέντε δευτερόλεπτα γρηγορότερο από το δρόμο LaFerrari.

Έτσι, με την επιπλέον πτώση και το αεροπλάνο τέχνασμα, υποψιάζουμε ότι το FXX K Evo μπορεί να βουτήξει ακόμη και στα 1μ 13s ...

Σας απασχολεί, έχει πολλή ηλεκτρονική βοήθεια, όπως θα περίμενε κανείς από ένα αυτοκίνητο ΧΧ. Υπάρχει έλεγχος πρόσφυσης F1, e-diff της τρίτης γενιάς της Ferrari, high-po ABS και ηλεκτρονική διανομή φρένων και ανακατασκευασμένα αποσβεστήρες.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία από τη Ferrari σχετικά με το βάρος. Σημειώνει μόνο ότι χρησιμοποιώντας την εμπειρία από τη Formula 1 και υιοθετώντας πολλές ίνες άνθρακα, κατόρθωσε να παράγει ένα ελαφρύτερο αυτοκίνητο από το FXX K, ακόμα και με αυτή τη νέα πτέρυγα.

Τώρα θεωρείτε ότι το ίδιο το FXX K ρίχνει περίπου 90kg από το LaFerrari για να ζυγίσει σε περίπου 1.255kg ...

Αυτός ο αριθμός ελαφρύτερων από 1255 κιλών διαιρείται με 41% εμπρός / 59% πίσω διανομή. Μετρούμενο σε ύψος 1.1 μ., Με μεταξόνιο 2.66 μ., Αν ενδιαφέρεστε πραγματικά.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 15 Μαΐου 2018 18:58

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.