ενημέρωση 9:18, 12 November, 2019

Lamborghini Aventador SVJ - έργο τέχνης

Οι Ιταλοί ετοιμάζουν την κορυφαία έκδοση της Aventador η οποία στην προηγούμενη υπόσχεση της για τον τίτλο της ταχύτερης του Ring, προσθέτει και αυτή της καλύτερης αναλογίας κιλών/ίππο.

Η κορυφαία και πιθανότατα τελευταία έκδοση της Aventador πριν τη διαδοχή της από ένα νέο μοντέλο, δίνει το στίγμα της μέσω ενός teaser-video το οποίο συμπληρώνει λίγα ακόμα κομμάτια από το παζλ που θα συνθέσουν την πληθωρική προσωπικότητα ενός πανίσχυρου supercar το οποίο όπως έχει ήδη διευκρινίσει η Lamborghini θα διεκδικήσει τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής του Nurburgring από την Porsche 911 GT2 RS η οποία είχε καταγράψει 6 λεπτά και 47,3 δευτερόλεπτα.

O λόγος για την έκδοση Superveloce Jota η οποία, εκτός από τη δεδομένη αύξηση ισχύος που θα προσφέρει χάρη σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του θηριώδους V12 των 6,5 λίτρων η οποία αναμένεται να αγγίξει τους 780 ίππους, αναμένεται να είναι και σημαντικά ελαφρύτερη από την «απλή» Aventador Superveloce των 1.525 κιλών.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Lamborghini, η Aventador Superveloce Jota αναμένεται να προσφέρει «καλύτερη αναλογία κιλών/ίππο» από την παραπάνω έκδοση στην οποία η συγκεκριμένη αναλογία αντιστοιχεί σε 2,03 κιλά/ίππο.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ισχύει και για τις εκδόσεις Jota των Diablo και Miura, οι η Aventador Jota δεν θα κατασκευαστεί σε μεγάλους αριθμούς αν και η Lamborghini δεν έχει ακόμα δώσει διευκρινίσεις ως προς αυτό.

Ως προς την πλήρη αποκάλυψή της, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο παρουσίας της στην προσεχή διεθνή έκθεση της γαλλικής πρωτεύουσας στις αρχές Οκτωβρίου.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 09 Αυγούστου 2018 10:41

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.