ενημέρωση 7:07, 24 March, 2019

Peugeot - με "εξηλεκτρισμένα" σπορ μοντέλα σύντομα

Μια νέα γενιά ηλεκτροκίνητων σπορ μοντέλων που θα είναι διαθέσιμα από το 2020 εξελίσσει την περίοδο αυτή η Peugeot, που αποτελούν συνέχεια της νέας γενιάς PLUG-IN HYBRID οχημάτων που η γαλλική εταιρία παρουσιασε στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού και εντάσσονται στη στρατηγική εξηλεκτρισμού των μοντέλων της.

Η Peugeot αποφάσισε να επικεντρωθεί στην εξέλιξη αυτών των νέων οχημάτων και για το λόγο αυτό αποσύρεται από το πρωτάθλημα RallyCross (WRX) στο τέλος του 2018, θεωρώντας αβέβαιη τη μετάβαση των αγώνων WRX, από τους θερμικούς στους ηλεκτρικούς κινητήρες, από το 2021.

Το νέο Peugeot 3008 Hybrid 4 και το νέο - σεντάν και στέισον - 508 Hybrid (βλ. φωτογραφία) που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Παρισιού, καταδεικνύουν τη μεταστροφή της PEUGEOT καθώς και την επιταχυνόμενη μετάβασή της προς τον εξηλεκτρισμό όλων των νέων μοντέλων της, αρχής γενομένης από το 2019. Συνεχίζοντας την επιθετική της πολιτική, η γαλλική εταιρία πρόκειται να προσφέρει από το 2020 και μετά, μία σειρά από ηλεκτροκίνητα σπορ μοντέλα, υψηλών επιδόσεων & χαμηλών εκπομπών ρύπων.
 
Οι ηλεκτροκίνητες αυτές σπορ εκδόσεις θα εξελιχθούν σε συνεργασία με τις αγωνιστικές ομάδες της PEUGEOT Sport και θα απαντούν στην πρόκληση για ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των εκπομπών του CO2, βάσει των οδηγιών που δόθηκαν στις αυτοκινητοβιομηχανίες από τους σχετικούς Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.
 
«Η οδηγική απόλαυση είναι η καρδιά της ιστορίας της μάρκας. Η εισαγωγή της ηλεκτροκίνησης είναι μία νέα ευκαιρία στο να προσφέρουμε καινούργιες, υψηλών επιδόσεων εκδόσεις στους πελάτες μας οι οποίοι αναζητούν τις σπορ συγκινήσεις, με χαμηλές όμως εκπομπές ρύπων. Οι οδηγικές συγκινήσεις τονίζονται ακόμα περισσότερο από τις επιδόσεις που μπορεί να προσφέρει η ηλεκτροκίνηση. Νέοι στόχοι που πρέπει να κατακτηθούν, νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, η περιπέτεια της μάρκας PEUGEOT συνεχίζεται για ένα συναρπαστικό μέλλον. Η πλήξη δεν ήταν – και δεν θα είναι - ποτέ μέρος του DNA μας.» σημείωσε σε δήλωσή του ο Jean-Philippe IMPARATO, πρόεδρος της μάρκας Peugeot

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 10:06

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.