ενημέρωση 10:09, 16 August, 2018

666 - Το best seller παραμύθι της ανθρωπότητας

Μια ιστορία με Θηρία, κρυμμένα μηνύματα, σκοτεινές συνωμοσίες και πολλούς κακούς…

Το καλό με τις προφητείες είναι ότι δεν χρειάζεται να αποδειχθούν για να τις πιστέψεις. Γιατί οι σωστές προφητείες, οι επαγγελματικές, οι μερακλήδικες, φροντίζουν να μην αναφέρονται ποτέ σε συγκεκριμένη ημερομηνία. Το αντίθετο. Σκοπός της προφητείας είναι να επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια των πιστών της εις τον αιώνα τον άπαντα. Σαν αόριστη πρόβλεψη του ακραίου καιρικού φαινομένου «Νεφέλη». Ή σαν σεισμός που «κάποτε» θα συμβεί...

Όμως, αν χειριστείς σωστά μια ωραία ιστορία, μπορείς να τρέφεσαι από αυτήν για πάντα. Και η ιστορία του «αντίχριστου» που θα έρθει με τη μορφή ενός αριθμού (σ.σ. χαραγμένο επάνω του; Θα είναι ο ίδιος ένας αριθμός; Θα τον φοράει τον αριθμό σε t-shirt;) μπορεί να σε «τρέφει για αιώνες. Είπαμε: το καλό με τις προφητείες είναι ότι δεν χρειάζεται να αποδειχθούν για να τις πιστέψεις. Αυτό ακριβώς είναι και το κακό.  

Βέβαια είναι κάποιοι ερασιτέχνες ευαγγελιστές που προβλέπουν το τέλος του κόσμου π.χ. την επόμενη Πέμπτη στις 6 παρά τέταρτο ακριβώς... Προφανώς επειδή βιάζονται να εξαργυρώσουν. Ε, κάτι τέτοιους τους βλέπει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης και ο Άγιος Παΐσιος και γελάνε. Γιατί αυτοί οι δύο είναι για τη θεωρία του «666» ό,τι ο Μαρξ και ο Λένιν αντίστοιχα για τον κομμουνισμό. Ο πρώτος τον συνέλαβε και ο δεύτερος τον έκανε household brand. 

Γιατί, χωρίς αυτούς τους δύο, δεν θα υπήρχε η «Κηφισιά». Ούτε ο Γιάννης –το κουνούπι που ρουφάει το αίμα με το μπουρί- Γρηγοράκος. Ούτε όλα αυτά τα «Μετανοείτε» γραμμένα στους τοίχους. Ούτε η Ελένη Λουκά. Και κυρίως δεν θα υπήρχε ένα από τα πιο ευφάνταστα παραμύθια της ανθρωπότητας. Σύμφωνα με το οποίο ο αντίχριστος είναι ένα είδος graffiti artist που του αρέσει να ταγκάρει αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Θεωρώντας ότι έτσι πείθει τους ανθρώπους να τον ακολουθήσουν. 

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 18:29

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.