ενημέρωση 10:33, 18 August, 2018

Το υπερκαλώδιο του Internet που «γεφυρώνει» τον Ατλαντικό

Ξεκινάει από το Μπιλμπάο της Ισπανίας, διασχίζει τον Ατλαντικό και καταλήγει στην Βιρτζίνια Μπιτς των ΗΠΑ. Η τοποθέτησή του άρχισε πέρυσι και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες. Θα λειτουργήσει από το 2018 και θα εκτοξεύσει τη μεταφορά δεδομένων, περιορίζοντας τη συμφόρηση των δικτύων

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα, και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, όπως ανακοίνωσαν η Microsoft και το Facebook, η εγκατάσταση του Marea, ενός «διαδικτυακού υπερκαλωδίου» που διασχίζει τον Ατλαντικό Ωκεανό, από τις ΗΠΑ έως την Ισπανία. Η χρήση του Marea πρόκειται να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη πρωτοποριακών τεχνολογιών που θα παράσχουν τη δυνατότητα δραστικής επιτάχυνσης των διαδικασιών μεταφοράς δεδομένων.
IMG_8746
Το υπερκαλώδιο ξεκινάει από το Μπιλμπάο της Ισπανίας και φτάνει έως τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ

Το μήκος του ξεπερνά τα 6.500 χιλιόμετρα ενώ αυτό το διαμάντι της ψηφιακής τεχνολογίας ξεκινάει την πορεία του από το Μπιλμπάο της Ισπανίας για να φτάσει έως τη Βιρτζίνια Μπιτς, πόλη στις ακτές της ομώνυμης αμερικανικής πολιτείας. Η τοποθέτηση του Marea άρχισε πέρυσι για να ολοκληρωθεί πριν από λίγες εβδομάδες με το καλώδιο να βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας από άλλα διατλαντικά συστήματα. «Αυτό το project θα επιτρέψει την ταχύτερη ανάπτυξη διαδικτυακών υποδομών νέας γενιάς, τη στήριξη αυτής της έκρηξης στην κατανάλωση δεδομένων αλλά και τη γρήγορη ανάπτυξη των αντίστοιχων διαδικτυακών υπηρεσιών cloud», υποστηρίζουν οι δύο εταιρείες, στόχος των οποίων είναι η βελτιστοποίηση των επιδόσεών τους μέσω της προσφοράς συνδεσιμότητας χαμηλού χρόνου αναμονής.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 13:35

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.