ενημέρωση 11:07, 12 December, 2018

Ο Σνόουντεν κυκλοφόρησε εφαρμογή που μετατρέπει το κινητό τηλέφωνο σε ιδιωτικό κατάσκοπο - φύλακα

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν κυκλοφόρησε μια εφαρμογή που διευκολύνει την υπεράσπισή σας από τoυς πιο επιθετικούς χάκερς.  

Η εφαρμογή «Ηaven» μετατρέπει το τηλέφωνο σε έναν πολύπλευρο ανιχνευτή που μπορεί να εντοπίσει μικρόφωνα,  κίνηση η ακόμη και να αντιλαμβάνεται τη μεταβολή της φωτεινότητας του δωματίου με τον αισθητήρα φωτισμού.  

Το Haven, διαθέσιμο τώρα στο δημόσιο beta, μετατρέπει κάθε smartphone Android σε ευαίσθητο σύστημα ασφαλείας.  

Προορίζεται κυρίως να εγκατασταθεί σε ένα δευτερεύον τηλέφωνο το οποίο στη συνέχεια λαμβάνει φωτογραφίες και καταγράφει ήχο οποιασδήποτε δραστηριότητας σε ένα δωμάτιο όπου είναι τοποθετημένο.  

Στη συνέχεια, το Haven θα στείλει ειδοποιήσεις για τυχόν εισβολή στο κύριο τηλέφωνο ή τη συσκευή ενδιαφέροντος ενός χρήστη μέσω κρυπτογραφημένων καναλιών.  

Η ανακοίνωση για την εφαρμογή αναφέρει ότι έχει σχεδιαστεί για ερευνητές δημοσιογράφους, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλους χρήστες που ενδέχεται να γίνουν στόχος ισχυρών εχθρών.

Σύμφωνα με το The Verge, ο Σνόουντεν εμπνεύστηκε να αναπτύξει την εφαρμογή από ένανδικηγόρο που πολέμησε για να ρίξει τον δικτάτορα της Τσαντ, Hissene Habre.  

Μια βασική χρήση για το Haven είναι να προστατεύει τους φορητούς υπολογιστές που διαθέτουν ευαίσθητες πληροφορίες, οι οποίοι μπορούν να παραβιαστούν σχετικά εύκολα αν κάποιος αποκτήσει φυσική πρόσβαση.  

Η προϋπόθεση είναι η τοποθέτηση του τηλεφώνου με το σύστημα Ηaven ή κοντά σε μια ευαίσθητη συσκευή προκειμένου αυτό να μπορέσει να προειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη σε πραγματικό χρόνο αν κάποιος προσπαθήσει να το παραβιάσει.   

Η Eva Galperin, διευθύντρια κυβερνοασφάλειας για το Electronic Frontier Foundation, είπε στο The Intercept ότι το Haven μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για τους έφηβους που ανησυχούν για τους γονείς τους ή ανθρώπους που ανησυχούν για περίεργους συνεργάτες, φίλους, η ακόμη και συγκάτοικους.  

Ο Σνόουντεν, ο οποίος ζει στη Ρωσία επειδή αντιμετωπίζει κατηγορίες κατασκοπείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει υιοθετήσει ο ίδιος εκτεταμένα μέτρα προσωπικής ασφάλειας και σύμφωνα με πληροφορίες έχει πλέον πάψει να χρησιμοποιεί ένα smartphone.   Φυσικά η εφαρμογή εγείρει ήδη ερωτήματα καθώς κάποιοι θεωρούν πως μια συσκευή η οποία καταγράφει εικόνες και ήχο μπορεί αυτομάτως να θεωρηθεί «κατάσκοπος» αν η χρήση της αντιστραφεί.  

Δείτε την παρουσίαση του Haven: 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2017 18:17
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η Google δημιούργησε ψηφιακή… νταντά Apple - «Συγγνώμη»... »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.