ενημέρωση 9:27, 21 July, 2018

Το Google Lens αλλάζει τον τρόπο που τα κινητά «διαβάζουν» τον πραγματικό κόσμο

Μια πολύ χρήσιμη λειτουργία, το Google Lens, έρχεται σε πολλά Android κινητά με βελτιώσεις που θα της επιτρέπουν να «σκανάρει» κείμενα και αντικείμενα από τον πραγματικό κόσμο.  

To «Lens» είναι η πειραματική μηχανή αναζήτησης της Google που χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού, αλλά μέχρι σήμερα η υπηρεσία ήταν θαμμένη μέσα στον ψηφιακό βοηθό Google Assistant και την εφαρμογή Google Photos. To Lens εξακολουθεί να μην έχει τη δική του αυτόνομη εφαρμογή, απλά τώρα η Google συγχωνεύει τη λειτουργία στις προεπιλεγμένες εφαρμογές κάμερας μιας χούφτας συσκευών Android, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται φυσικά και τα δικά της Pixel. Με τόση μεγάλη προβολή στο Google I/O 2018, η Google φαίνεται ότι ενημερώνει το Lens με πρωτοποριακές δυνατότητες, οι οποίες θα πρέπει να φτάσουν στο κινητό σας κάποια στιγμή μέσα στις επόμενες εβδομάδες.    

Ίσως το πιο άμεσα χρήσιμο χαρακτηριστικό θα είναι η «έξυπνη επιλογή κειμένου» που θα κάνει το «Smart Text Selection», το οποίο, όπως τονίζει η Google, θα σας επιτρέπει να αντιγράψετε και να επικολλήσετε οποιοδήποτε κείμενο βλέπετε στον πραγματικό κόσμο. Αυτό το χαρακτηριστικό δεν θα φαινόταν τόσο χρήσιμο εάν δεν είχε ένα σημαντικό πλεονέκτημα: θα λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο, οπότε δεν θα χρειάζεται πλέον να τραβήξετε μια φωτογραφία για να επεξεργαστείτε ένα κείμενο αργότερα.    

Με απλά λόγια, το Lens θα μπορεί να κάνει copy-paste ένα κείμενο από τον πραγματικό κόσμο και να το ενσωματώνει σε ένα ψηφιακό αρχείο για περαιτέρω επεξεργασία. Δηλαδή, εάν έχετε μπροστά σας μια σελίδα από ένα βιβλίο, η κάμερα του κινητού θα μπορεί να αντιγράφει το καθαρό κείμενο για να το επικολλήσετε σε ένα μήνυμα ή email.   Μια άλλη έξυπνη λειτουργία, το «Smart Text Search», θα αφήνει το χρήστη να εστιάζει σε ένα κομμάτι κειμένου και να πραγματοποιεί αναζητήσεις με τη βοήθεια του Google Assistant.

Εάν στο κείμενο υπάρχουν άγνωστες λέξεις που δεν γνωρίζετε, τότε ο ψηφιακός βοηθός θα μπορεί να τις μεταφράζει ή να δίνει τη σωστή ετυμολογία της.  

Η Google ανήγγειλε επίσης το «Style Match», ένα φαινομενικά εξειδικευμένο χαρακτηριστικό γνώρισμα το οποίο θα συνιστά παρόμοια προϊόντα όταν εστιάζετε την κάμερα σε ρούχα, έπιπλα ή διακοσμητικά αντικείμενα.    

Σύμφωνα με το επίσημη ανακοίνωση του Lens από το blog της Google το Lens θα είναι σύντομα διαθέσιμο απευθείας μέσα από την εφαρμογή της φωτογραφικής μηχανής σε «υποστηριζόμενες συσκευές των LG, Motorola, Xiaomi, Sony Mobile, HMD/Nokia, OnePlus, Asus, Τranssion, TCL και BQ, και φυσικά στα Google Pixel».   

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 15 Μαΐου 2018 11:47

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.