ενημέρωση 2:06, 23 April, 2019

Το YouTube βάζει στόχο την τηλεόραση - «Είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά για εμάς»

Αφότου επικράτησε για την προβολή βίντεο σε κινητά τηλέφωνα, tablets και υπολογιστές, το YouTube στρέφεται τώρα σε μεγαλύτερες οθόνες και συγκεκριμένα στις τηλεοράσεις.  

Οι οθόνες τηλεόρασης είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα για το YouTube, σύμφωνα με τον chief product officer της εταιρίας, Neal Mohan.  

«Τα κινητά τηλέφωνα δεν είναι καν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη συσκευή αυτές τις μέρες. Είναι στην πραγματικότητα οι οθόνες, όπως... η οθόνη στο καθιστικό ή οι τηλεοράσεις. Ο κόσμος ενεργοποιεί την τηλεόραση και ανοίγει την εφαρμογή YouTube όταν γυρνάει από την εργασία του ή κάθεται στον καναπέ», σημείωσε.  

«Αυτό σήμερα αφορά περίπου 180 εκατομμύρια ώρες σε χρόνο παρακολούθησης [ανά ημέρα], ενώ στην ΕΕ ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατά 45% ετησίως», πρόσθεσε.  

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν πως τον χρόνο που ξόδευαν οι θεατές κάποτε παρακολουθώντας το παραδοσιακό πρόγραμμα της τηλεόρασης, πλέον τον αφιερώνουν όλο και περισσότερο σε streaming βίντεο.

Ωστόσο, ο Mohan επιμένει ότι παρά τις φιλοδοξίες του YouTube για μεγαλύτερη ανάπτυξη στο κομμάτι των μεγαλύτερων οθονών, δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού με τα τηλεοπτικά δίκτυα.  

«Δεν το βλέπω καθόλου έτσι. Έχει να κάνει με το πλαίσιο στο οποίο βρίσκεται ο χρήστης. Εάν στέκεσαι στην άκρη του δρόμου περιμένοντας ένα ταξί ή σε μια αποβάθρα περιμένοντας ένα τρένο, θα έχεις μαζί σου την κινητή συσκευή σου και έτσι πρόκειται να καταναλώσεις ό,τι περιεχόμενο επιλέξεις.  

»»Άλλες φορές μπορεί να βρίσκεσαι στο σπίτι και το καλύτερο μέρος για κατανάλωση περιεχομένου μπορεί να είναι ενώ είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι με το tablet, ή μερικές φορές επιλέγεις τη μεγάλη οθόνη, είτε μέσω της εφαρμογής στην έξυπνη οθόνη, είτε μέσω του Chromecast», τόνισε και πρόσθεσε:  

«Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι ανεξάρτητα από τη συσκευή, όσον αφορά στο τι βλέπουν οι καταναλωτές, τα παραδοσιακά τηλεοπτικά δίκτυα ήταν πάντα μέρος του YouTube».  

Από την πλευρά του, ο Geoff Blaber, αντιπρόεδρος Έρευνας στην εταιρεία αναλυτών CCS Insight, επισημαίνει πως το YouTube μπορεί να είναι καλός συνεργάτης για τα παραδοσιακά τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και απειλή.  

«Είναι ένας φίλος-εχθρός (frenemy). Το γεγονός είναι πως ο χρόνος του καταναλωτή -και δεν έχει σημασία ποια είναι η αγορά- πρόκειται να μοιραστεί σε ένα όλο και μεγαλύτερο φάσμα διαφορετικών υπηρεσιών. Είτε είσαι κάτοχος περιεχομένου, είτε ραδιοτηλεοπτικός φορέας, πρέπει να είσαι σε θέση να διασφαλίσεις ότι προσεγγίζεις τους καταναλωτές την κατάλληλη στιγμή».  

Με πληροφορίες από Guardian 

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 16:01

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.