ενημέρωση 5:16, 15 February, 2019

Η απαγόρευση του Huawei 5G σε Ε.Ε.

Οι ΗΠΑ σέρνουν τη Γερμανία σε επιβλαβή οικονομικό πόλεμο με την Κίνα, προειδοποιεί τον επικεφαλής του συνδικάτου της βιομηχανίας

Η Ουάσινγκτον επιδιώκει να επιβάλει την πολιτική της Κίνας στους συμμάχους της, ανέφερε σε σπάνια παρατήρηση ένας επικεφαλής της γερμανικής βιομηχανίας. Προειδοποίησε ότι η αποδοχή του αιτήματος της Ουάσιγκτον να απαγορεύσει τον κινεζικό γίγαντα Huawei θα ήταν επιβλαβές για τη Γερμανία.

Οι ΗΠΑ προφανώς πιέζουν το σύνθημα "όποιος και αν είναι ο εχθρός μου, πρέπει να είναι και ο εχθρός του φίλου μου", δήλωσε ο Dieter Kempf, επικεφαλής της Ομοσπονδίας Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI), σχολιάζοντας τις συνεχείς προσπάθειες της Ουάσινγκτον να εκτροχιάσει τις δραστηριότητες των κινεζικών τηλεπικοινωνιών Εταιρία.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Huawei ότι κλέβει εμπορικά μυστικά και παρακάμπτεται τις κυρώσεις του Ιράν

Οι ΗΠΑ θέλουν οι σύμμαχοί της στην Ευρώπη και αλλού να απαγορεύσουν τη Huawei να συμμετάσχει στην ανάπτυξη της τελευταίας γενιάς 5G κινητών δικτύων στην επικράτειά τους.

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν "να μπουν στον πειρασμό να χρησιμοποιήσουν την οικονομική τους δύναμη για να επιβάλουν τις δικές τους κυρώσεις σε άλλους", δήλωσε ο Κέμπφ, προσθέτοντας ότι η προσέγγιση έρχεται σε αντίθεση με την ιδέα του "ελεύθερου, βασισμένου σε κανόνες διεθνούς εμπορίου", το οποίο η Ευρώπη χαίρει.

Επίσης, προειδοποίησε ότι η αποδοχή των αιτημάτων της Ουάσιγκτον θα ήταν απλώς «χωρίς νόημα» και θα βλάψει τα οικονομικά συμφέροντα της Γερμανίας.

Η απαγόρευση της Huawei από την προσφορά ανάπτυξης 5G θα "περιορίσει " σημαντικά την επιλογή των ανταγωνιστών, επηρεάζοντας άμεσα την τελική τιμή της σύμβασης, ανέφερε η Kempf - κάνοντας το ίδιο σημείο με τους γερμανούς διαχειριστές δικτύων.

"Ωστόσο, οι πολιτικές συνέπειες είναι πολύ πιο σημαντικές" , πρόσθεσε, προειδοποιώντας ότι "η Κίνα ενδέχεται να μπεί στον πειρασμό να αντιδράσει εναντίον των γερμανικών εταιρειών αλλού".

Τα σχόλια ήρθαν καθώς η γερμανική κυβέρνηση συναντήθηκε για να συζητήσει τις απαιτήσεις που πρέπει να συναντήσουν οι δυνητικοί ανάδοχοι για να συμμετάσχουν στην προσφορά για την ανάπτυξη 5G την Τετάρτη. Οι υπουργοί αναμένεται επίσης να συζητήσουν την περίπτωση της Huawei ειδικότερα, ανέφεραν τα γερμανικά ΜΜΕ, επικαλούμενοι κυβερνητικές πηγές.

Ενώ η τελική απόφαση αναμένεται όχι νωρίτερα από την επόμενη εβδομάδα, το Βερολίνο μέχρι στιγμής αποφάσισε να μην παραγκωνίσει τον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό γίγαντα, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Αντ 'αυτού, η κυβέρνηση σχεδιάζει να ενισχύσει τους κανονισμούς ασφαλείας για τους υποψηφίους.

Ο κατάλογος των ενδεχόμενων μέτρων περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εργαστηρίου υπό την εποπτεία του γερμανικού παρατηρητή ασφάλειας του κυβερνοχώρου (BSI), ο οποίος θα επιφορτιστεί με την εξέταση του συνόλου του εξοπλισμού υποδομής ζωτικής σημασίας και ένα σύμφωνο μη κατασκόπων με την Κίνα.

Посмотреть изображение в Твиттере
 

"Πιστεύω ότι η σωστή πορεία θα είναι να διασφαλίσουμε ότι διαχειριζόμαστε τους κινδύνους μας όταν πρόκειται για διαγωνισμούς", δήλωσε ο Kempf. "Πρέπει να μεταφέρουμε τις επιφυλάξεις μας στην κινεζική πλευρά και να καταστήσουμε σαφές τι δεν θα ανεχτούμε στο νομικό μας σύστημα" , πρόσθεσε. Εν τω μεταξύ, ένας εκπρόσωπος του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομίας ανέφερε ότι όλοι οι νέοι κανόνες θα ισχύουν για όλους τους παρόχους υπηρεσιών 5G.

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί την Huawei για κατασκοπεία και για να θέσει σε κίνδυνο τις ΗΠΑ και άλλα έθνη - κάτι που ο γίγαντας της τεχνολογίας αρνήθηκε έντονα. Απαντώντας, το Πεκίνο απέρριψε τις ΗΠΑ για αυτό που αποκαλούσε μια προσπάθεια να «στραγγαλίσει» τις κινεζικές επιχειρήσεις.

Εν τω μεταξύ, δύο σύμμαχοι των ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία, έχουν ήδη εμποδίσει την Huawei να βοηθήσει στην κατασκευή δικτύων 5G. Η Ουάσιγκτον έχει απαγορεύσει μέχρι στιγμής τις κυβερνητικές υπηρεσίες της να χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Huawei και αμφισβητεί την απαγόρευση της 5G rollout, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς επανεξετάζουν επίσης την πρόσβαση των giant τηλεπικοινωνιών στις αγορές τους.

Η Huawei απείλησε να αποχωρήσει από τις αγορές όπου δεν είναι "ευπρόσδεκτη". Παράλληλα, δημιούργησε επίσης εργαστήρια ασφάλειας πληροφοριών στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο για να δείξει ότι ο εξοπλισμός της δεν περιέχει "backdoors" που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατασκοπεία. Πρόσφατα, προσφέρθηκε επίσης να δημιουργήσει ένα τέτοιο κέντρο στην Πολωνία ύστερα από τη σύλληψη ενός κινέζου υπαλλήλου της Huawei εκεί σε κατασκοπεία.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 10:16

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.