ενημέρωση 6:01, 13 December, 2019

Το δίκτυο 5G στην Ευρώπη θα κοστίσει 55 δισεκ. ευρώ περισσότερο, εάν απαγορευθούν οι κινεζικές εταιρίες

Μια απαγόρευση για την αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από κινεζικές εταιρίες θα προσθέσει περίπου 55 δισεκ. ευρώ στο κόστος των δικτύων 5G στην Ευρώπη και θα καθυστερήσει την τεχνολογία για περίπου 18 μήνες, σύμφωνα με κλαδική ανάλυση στην οποία είχε πρόσβαση το Reuters.

Οι ΗΠΑ προσέθεσαν τη Huawei Technologies, τη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, σε ‘μαύρη λίστα’ τον Μάιο, αναγκάζοντας τους παγκόσμιους τεχνολογικούς κολοσσούς να κόψουν τους δεσμούς τους με την κινεζική εταιρία και ασκώντας πιέσεις στις ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι ο εξοπλισμός της Huawei μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Πεκίνο για κατασκοπεία, κάτι που η εταιρία έχει κατ’ επανάληψη αρνηθεί. 

Η κίνηση από την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έρχεται την ώρα που τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι σε όλον τον κόσμο ετοιμάζονται για την άφιξη της νέας γενιάς τεχνολογίας της κινητής τηλεφωνίας ή 5G. 

Η εκτίμηση για το επιπλέον κόστος περιλαμβάνεται σε έκθεση της ένωσης του κλάδου τηλεπικοινωνιών GSMA, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα 750 παρόχων κινητής τηλεφωνίας. Η GSMA έχει ήδη εκφράσει ανησυχίες για τις επιπτώσεις μιας πλήρους απαγόρευσης της Huawei, της οποίας τα προϊόντα αγοράζουν και χρησιμοποιούν ευρέως πάροχοι στην Ευρώπη. 

Η εκτίμηση των 55 δισεκ. ευρώ αντανακλά το συνολικό πρόσθετο κόστος που θα ενέχει μια πλήρης απαγόρευση των αγορών από τη Huawei και την κινεζική ομοειδή της ZTE για την ανάπτυξη των δικτύων 5G στην Ευρώπη. 

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 16:13

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.