ενημέρωση 9:03, 4 July, 2020

HarmonyOS - η απάντηση της Huawei στο Android, καθώς ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας εξαντλείται

  • Η Huawei αποκάλυψε το λογισμικό της HarmonyOS την Παρασκευή, το εγχώριο λειτουργικό σύστημα που αναπτύσσεται καθώς η εταιρία βρίσκεται στη μαύρη λίστα από τη συνεργασία με αμερικανικές επιχειρήσεις όπως η Google.
  • Το λογισμικό θα εμφανιστεί αρχικά σε συσκευές έξυπνης οθόνης και τελικά θα είναι διαθέσιμο και σε φορητά και σε συστήματα αυτοκινήτου.
  • Το ντεμπούτο έρχεται ως Πρόεδρος Trump είπε ότι οι ΗΠΑ θα κόψει τους δεσμούς με Huawei.
 Την Παρασκευή, ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Huawei αποκάλυψε το νέο του λογισμικό HarmonyOS - ένα λειτουργικό σύστημα για τις επερχόμενες ηλεκτρονικές συσκευές του. Η εκτόξευση έρχεται καθώς η Huawei παραμένει σε μια μαύρη λίστα που την εμποδίζει να συνεργαστεί με αμερικανικούς γίγαντες λογισμικού όπως το Google.

Μετά την ανακοίνωση του Huawei, ο Πρόεδρος Trump δήλωσε την Παρασκευή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μειώσουν τους δεσμούς του με τον κινεζικό τεχνοτροπία. Η κίνηση έρχεται μόλις η Κίνα σταμάτησε να αγοράζει αμερικανικά γεωργικά προϊόντα, μια απάντηση στον τελευταίο γύρο δασμών της κυβέρνησης Trump για τις κινεζικές εισαγωγές.

Το Bloomberg ανέφερε την Πέμπτη ότι ο Λευκός Οίκος καθυστέρησε την απόφασή του να εκδώσει άδειες σε αμερικανικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να συνεργαστούν με την Huawei μετά τη μαύρη λίστα της τον Μάιο. Η μαύρη λίστα σημαίνει ότι η Huawei θα χάσει την πρόσβαση στο Android, το οποίο εξουσιάζει την πλειοψηφία των smartphones του κόσμου.

Παρόλο που η Huawei δήλωσε ότι θέλει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Android, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το οικιακό λειτουργικό της σύστημα ως αντικατάσταση του λογισμικού της Google. Ο Richard Yu, διευθύνων σύμβουλος της ομάδας καταναλωτών της Huawei, δήλωσε ότι θα μπορούσε να αλλάξει τα smartphones της από το Android σε HarmonyOS σε μία ή δύο ημέρες, αν έπρεπε, σύμφωνα με The Wall Street Journal .

Η Huawei κάνει το ντεμπούτο της στο νέο της λογισμικό, καθώς είναι στο χείλος της απελευθέρωσης του εξαιρετικά αναμενόμενου πτυσσόμενου smartphone, του Mate X , το οποίο λέγεται ότι θα έρθει το Σεπτέμβριο.

Ας δούμε όλα όσα γνωρίζουμε για το Harmony OS με βάση την ανακοίνωση του Huawei.

Το λειτουργικό σύστημα δεν είναι μόνο για smartphones.
The operating system isn't just for smartphones.

Η Huawei δήλωσε στην ανακοίνωσή της ότι η HarmonyOS έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε διάφορες συσκευές, όχι μόνο παραδοσιακά smartphones και tablet.

"Χρειαζόμασταν ένα λειτουργικό σύστημα που υποστηρίζει όλα τα σενάρια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών και πλατφορμών και που μπορούν να ικανοποιήσουν τη ζήτηση των καταναλωτών για χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση και ισχυρή ασφάλεια", ανέφερε ο Yu σε δελτίο τύπου.

Οι πρώτες συσκευές που θα λάβουν το Harmony OS θα είναι έξυπνες οθόνες.
The operating system isn't just for smartphones.
Μια έξυπνη οθόνη της Lenovo που χαρακτηρίζει δυσλειτουργίες του Google Assistant κατά τη διάρκεια της επίδειξης στο συνέδριο I / O.
 Greg Sandoval / Insider Business

Η πρώτη επανάληψη του λογισμικού θα είναι διαθέσιμη σε επερχόμενες συσκευές έξυπνης οθόνης που θα κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος. Η Honor Smart Screen της Huawei, την οποία η εταιρεία αναφέρει ότι θα παρουσιάσει το Σάββατο, θα είναι το πρώτο προϊόν που θα τρέξει το λογισμικό.

Οι έξυπνες οθόνες είναι ουσιαστικά ταμπλέτες που προορίζονται να τοποθετηθούν στο σπίτι, όπως αυτή που κατασκευάστηκε από την Lenovo που απεικονίζεται παραπάνω. Είναι παρόμοια με έξυπνα ηχεία, όπως η Amazon Echo ή το Google Home, αλλά με οθόνη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούσαμε ότι η Huawei διαθέτει επιπλέον έξυπνα προϊόντα στο σπίτι. Η εταιρεία φέρεται να συνεργάζεται με την Google σε ένα νέο έξυπνο ομιλητή που θα περιλάμβανε τον εικονικό βοηθό του κολοσσού αναζήτησης, The Information reported in July. Αλλά αυτό το σχέδιο έπεσε από τη στιγμή που η Huawei ήταν μαύρη λίστα.

Τα επόμενα τρία χρόνια, το Harmony OS θα αρχίσει να εμφανίζεται και σε άλλες συσκευές, όπως τα φορητά και τα αυτοκίνητα.

Οι προγραμματιστές θα μπορούν να δημιουργούν εφαρμογές μία φορά και να τις αναπτύσσουν σε πολλούς τύπους συσκευών.
 
The first devices to get Harmony OS will be smart screens.

Το Harmony OS θα είναι σε θέση να προσαρμόζεται σε διαφορετικές διατάξεις και αλληλεπιδράσεις οθόνης, λέει η Huawei. Αυτό σημαίνει ότι οι προγραμματιστές μπορούν να κωδικοποιούν τις εφαρμογές τους μία φορά και θα πρέπει να εργάζονται σε διάφορους τύπους συσκευών.

Το λογισμικό θα πρέπει να προσφέρει γρήγορη απόδοση, ισχυρίζεται η Huawei.
The software should offer fast performance, Huawei claims.

Οι άνθρωποι κοιτάζουν τα προϊόντα στο περίπτερο της Huawei στην έκθεση International Consumer Electronics Expo στο Πεκίνο
 Reuters

Το λειτουργικό σύστημα θα έχει αυτό που είναι γνωστό ως Deterministic Latency Engine, το οποίο, όπως υποδηλώνει και το όνομα του, βοηθά το λογισμικό να διακρίνει ποιες εργασίες πρέπει να δώσουν προτεραιότητα για να επιτύχουν γρήγορη απόδοση. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αυτό θα πρέπει να μειώσει την καθυστέρηση στις εφαρμογές κατά 25,7%.

Θα ξεκινήσει στην Κίνα, αλλά τελικά θα είναι διαθέσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο.
It will launch in China but will eventually be available globally.

Η Huawei αναφέρει ότι θα "θέσει τα θεμέλια για την HarmonyOS" στην κινεζική αγορά, υποδεικνύοντας ότι θα κάνει το ντεμπούτο της στην Κίνα πρώτα. Στη συνέχεια θα επεκταθεί παγκοσμίως ως πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: BI

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 18:46

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.