ενημέρωση 4:14, 16 October, 2018

Apple - Αναλυτικά τα νέα προϊόντα όπως παρουσιάστηκαν χτες στην Καλιφόρνια

Τα νέα iPhone 8 και iPhone 8 Plus είναι οι συνεχιστές των iPhone 7 και iPhone 7 Plus και έρχονται με γυάλινη πλάτη, ασύρματη φόρτιση, καλύτερες κάμερες – ενώ το iPhone X έρχεται με μια νέα edge-to-edge 5.8 ιντσών OLED oθόνη και αναγνώριση προσώπου, ως το πιο ασφαλές password που έχει σχεδιαστεί ποτέ.

Το iPhone X έχει γυάλινες επιφάνειες μπρος και πίσω ενώ το περίβλημα της συσκευής είναι από ανοξείδωτο ατσάλι.  

Αν μπορεί να πει κάποιος κάτι για τη χθεσινή εκδήλωση αυτό είναι ότι χαρακτηριζόταν, περισσότερο από κάθε άλλη, από μια (σχεδόν πλήρη) απουσία μυστηρίου, και γι' αυτό μάλλον ευθύνεται μόνο η Apple (λόγω της διαρροής της τελικής έκδοσης του iOS 11 που έκανε τόσο θόρυβο τους προηγούμενους μήνες). Βέβαια, αν μάθαμε κάτι καλό χτες, αυτό είναι ότι το Steve Jobs Theater είναι ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό επίτευγμα, σχεδιασμένο και υλοποιημένο στην τελευταία του λεπτομέρεια με απίστευτα πρωτοποριακά υλικά, και ότι η Αpple μπορεί τελικά να αντέξει το βάρος των διαρροών, αφού στο τέλος, ό,τι φέρνει στην επιφάνεια είναι σημαντικά μοντέλα που αντέχουν και στο χρόνο και στις επιδόσεις. Τουλάχιστον ο Tim Cook φαινόταν ήρεμος, όχι πολύ πρόθυμος να μιλήσει πολύ, ούτε τόσο (συγκρατημένα) ενθουσιώδης όσο ήταν στην παρουσίαση των iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Αφού έγινε μια σύντομη παρουσίαση της επέκτασης του Αpple Retail προγράμματος της εταιρείας να χτίσει αποκλειστικά δικά της μαγαζιά στις μεγαλύτερες αμερικανικές και ευρωπαϊκές μητροπόλεις, η παρουσίαση των νέων προϊόντων ξεκίνησε με πρώτο το νέο μοντέλο του Αpple Watch.  

Το Apple Watch Series 3 

Η Apple παρουσίασε το νέο μοντέλο Apple Watch series 3 με LTE το οποίο επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων εβδομάδων διαθέτει αυτόνομη σύνδεση με LTE δίκτυα κινητής τηλεφωνίας – δίχως να χρειάζεται η σύνδεση του iPhone. Επιπλέον, με το Apple Watch series 3 και με LTE  σύνδεση οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν streaming περισσότερα από 40 εκατομμύρια τραγούδια του Apple Music απευθείας στα ακουστικά τους (Airpods) – χωρίς να χρειάζονται το iPhone τους. Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην άσκηση και στην υγεία και πόσο πολύ έχει συνεισφέρει το Apple Watch στην υγεία διαφόρων χρηστών. Με το νέο αναβαθμισμένο λειτουργικό η νέα wearable συσκευή θα δείχνει άμεσα τους παλμούς και θα ειδοποιεί τον χρήστη όταν θα ανιχνεύει αυξημένους καρδιακούς παλμούς εάν ο χρήστης δεν φαίνεται να πραγματοποιεί κάποια δραστηριότητα. Tο Apple Watch series 3 έρχεται με νέο dual-core processor (70% ταχύτερος σε σχέση με τον επεξεργαστή του series 2), ταχύτερη Siri (η οποία μιλάει κιόλας) και στο εσωτερικό του βρίσκουμε ένα νέο custom Apple W2 wireless chip για τις συνδέσεις Wi-Fi (85% ταχύτερο σε σχέση με το series 2) και BlueTooth. To Apple Watch Series 3 θα διατεθεί προς πώληση στις 15 Σεπτεμβρίου (παράδοση στις 22 Σεπτεμβρίου) και θα προσφέρεται σε 2 εκδόσεις: Apple Watch Series 3 Cellular στα 399 δολάρια και Apple Watch Series 3 στα 329 δολάρια.  

Ο Tim Cook ανακοίνωσε χτες ότι το Apple Watch είναι το νούμερο ένα ρολόι στον κόσμο (πιθανότατα σε όρους εσόδων), ξεπερνώντας εταιρείες όπως οι Rolex και Omega.      

H Αpple TV 4K 

Το Apple TV αποκτάει υποστήριξη 4K / HDR και Dolby Vision στην νέα του έκδοση που πλέον ονομάζεται Apple TV 4K. Το αναβαθμισμένο μοντέλο διαθέτει τον επεξεργαστή «A10x Fusion» ο οποίος είναι 50% ταχύτερος από την προηγούμενη έκδοση ώστε να μπορεί να αντέχει πιο άνετα το 4K περιεχόμενο που πρόκειται να αναπαράγει. Όσον αφορά το περιεχόμενο του iTunes, η Apple ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε συνομιλίες με τους παρόχους περιεχομένου (20th C Fox, Lionsgate, WB, Sony) ώστε να διαθέσει τις 4K εκδόσεις ταινιών και σειρών στην ίδια ακριβώς τιμή με τις HD εκδόσεις. Μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν αναβάθμιση του HD περιεχομένου των χρηστών σε 4Κ HDR χωρίς καμία χρέωση. To Apple TV 4K θα διατεθεί προς πώληση στις 15 Σεπτεμβρίου (παράδοση στις 22 Σεπτεμβρίου) και θα προσφέρεται σε 2 εκδόσεις: Apple TV 4K 32GB στα 179 δολάρια και Apple TV 4K 64GB στα 199 δολάρια. Παράλληλα, θα συνεχίσει να διατίθεται το προηγούμενο μοντέλο Apple TV 32GB στα 149 δολάρια.  

Το νεότερο streaming box της Apple διαθέτει μια σειρά αναβαθμίσεων που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης αλλά και για περιεχόμενο HDR 4Κ.  

Tα νέα iPhone 8 και iPhone 8Plus

Το iPhone 8 έχει ένα νέο γυάλινο σχεδιασμό – σασί το οποίο δένει με αλουμίνιο. Το γυάλινο σασί στο πίσω μέρος δίνει την μεγαλύτερη νότα αλλαγής στη νέα εμφάνιση ενώ παράλληλα έχουμε και την ενσωμάτωση της ασύρματης φόρτισης. Τα νέα iPhone χρησιμοποιούν την τεχνολογία Qi για την ασύρματη φόρτιση τους και έτσι αυτό σημαίνει πως κάποιος θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε Qi φορτιστή της αγοράς. Η Apple θα κυκλοφορήσει τον δικό της ασύρματο φορτιστή – pad με την ονομασία AirPower, για τον οποίο, όμως, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον επόμενο χρόνο. Η κάμερα αναβαθμίστηκε με μεγαλύτερο αισθητήρα που μπορεί να δεχτεί περισσότερο φως και έτσι να δώσει υψηλότερες ποιότητας λήψεων. Επίσης υπάρχει οπτικός σταθεροποιητής εικόνας για τις εικόνες και βίντεο στο iPhone 8 και iPhone 8 Plus.    

Τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus σε ροζ χρυσό, με το γυάλινο σασί να δίνει την μεγάλη νότα αλλαγής στα νέα μοντέλα.  

O νέος A11 επεξεργαστής επιτρέπει τα νέα Portrait Lighting modes που φέρνουν νέα εφέ για τους κατόχους του iPhone 8 Plus με το διπλό οπίσθιο σύστημα φακών. Τα 4K βίντεο πλέον είναι στα 60 FPS μια σημαντική αναβάθμιση ενώ παράλληλα έχουμε και την προσθήκη του νέου 1080P στα 240FPS για το slow-motion mode. O νέος κωδικοποιητής βίντεο της Apple αναλύει κάθε καρέ σε μικροσκοπικά τμήματα και στην συνέχεια κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις στις απεικονίσεις. Η σειρά του iPhone 8 έρχεται με τα ίδια μεγέθη οθόνη δηλαδή στις 4.7 ίντσες και 5.5 ίντσες με την διαφορά πως τα LCD πάνελ τους υποστηρίζουν την τεχνολογία True Tone που αυτόματα αλλάζει την ισορροπία των λευκών χρωμάτων ανάλογα με το περιβάλλον που θα βρεθεί η συσκευή. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο νέος επεξεργαστής «A11 Bionic Chip» δίνει 25% καλύτερες αποδόσεις σε σύγκριση με το «A10 Fusion Chip» που είδαμε πέρυσι στο iPhone 7. Σε σχέση με τους χρωματισμούς το iPhone 8 και iPhone 8 Plus έρχεται στα Space Gray, Silver και ένα νέο Rose Gold. Θα κυκλοφορήσουν δύο επιλογές iPhone 8 στα 64 GB και 256 GB προς 699 και 849 δολάρια αντίστοιχα. Το iPhone 8 Plus θα κοστίζει 799 και 949 δολάρια αντίστοιχα, δηλαδή 100 δολάρια περισσότερα από το 4.7 ιντσών μοντέλο.    

To iPhone X

Το κρυφό χαρτί, ωστόσο, είναι το επετειακό iPhone X, το οποίο ήταν εκείνο που είχε τελικά διέρρευσε και έκανε όλους τους γκατζετάκηδες να μιλάνε για τις αλλαγές που φέρνει η Apple. Βασικά, έχει νέο βιομηχανικό σχεδιασμό. Είναι το πρώτο iPhone που έρχεται με μια OLED oθόνη. Η ναυαρχίδα της Apple έχει οθόνη από άκρη σε άκρη και δύο φωτογραφικούς φακούς στο πίσω μέρος σε κάθετη διάταξη. Η οθόνη 5.8 ιντσών έχει ελάχιστα πλαίσια από τις άκρες κάτι το οποίο σημαίνει πως σε διαστάσεις το σασί είναι πολύ κοντά στο 4.7 ιντσών iPhone 8 παρά την μεγαλύτερη οθόνη. Η Apple ονομάζει την οθόνη «Super Retina». Το OLED πάνελ δίνει πιο πραγματικές μαύρες αποχρώσεις, καλύτερο contrast και μεγαλύτερο εύρος χρωμάτων. Επίσης η οθόνη του iPhone X υποστηρίζει HDR περιεχόμενο για πιο πλούσιες και λεπτομερείς φωτογραφίες. Όπως επίσης και στο iPhone 8 έτσι και στο iPhone X η οθόνη έχει ενσωματωμένη την τεχνολογία True Tone για δυναμική ρύθμιση της ισορροπίας των χρωμάτων.  

Το iPhone X έχει γυάλινες επιφάνειες μπρος και πίσω ενώ το περίβλημα της συσκευής είναι από ανοξείδωτο ατσάλι. Η Apple τονίζει πως το γυαλί που έχει χρησιμοποιήσει είναι το πιο ανθεκτικό που έχει ενσωματωθεί ποτέ σε ένα έξυπνο κινητό. Όπως και στο iPhone 8 έχουμε ασύρματη φόρτιση και υποστήριξη Qi πρωτοκόλλου. Μια βασική αλλαγή που φέρνει είναι ότι ενώ στο iPhone 8 έχουμε την χρήση του Touch ID το iPhone X ενσωματώνει την Face ID αναγνώριση προσώπου. Η νέα 3D εμπρόσθια κάμερα ξεκλειδώνει την συσκευή αλλά επιτρέπει και πληρωμές Apple Pay μέσω αναγνώρισης προσώπου του χρήστη και όπως τονίστηκε χτες, το πρόσωπο σου γίνεται το απόλυτο ασφαλές password. Το Face ID είναι περισσότερο ασφαλές από το Touch ID και επίσης είναι γρηγορότερο για τον χρήστη. Τονίστηκε ότι δεν μπορεί να ξεγελαστεί από φωτογραφίες, μάσκες ή ομοιώματα. Η Apple επίσης χρησιμοποιεί την αναγνώριση προσώπου για ένα νέο χαρακτηριστικό και στα Μηνύματα με την ονομασία Animoji. Αυτά είναι τρισδιάστατα κινούμενα emoji τα οποία μπορούν να μιμηθούν τις εκφράσεις προσώπου του χρήστη και δημιουργούν ένα διασκεδαστικό εφέ στα chat και τα μηνύματα. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό αποκλειστικό του iPhone X. Επίσης, στο νέο τηλέφωνο δεν υπάρχει πλέον Home button, χτυπάς την οθόνη για να το αφυπνίσεις και σέρνεις το δάχτυλό σου προς τα επάνω για να μπεις στο μενού. Η Siri «ξυπνάει» πατώντας δύο φορές το πλαϊνό κουμπί (sleep/awake button).  

Το επετειακό iPhone X ήταν το μοντέλο που έκλεψε τη χτεσινή παράσταση.  

Στο iPhone X υπάρχουν ουσιαστικά 3 κάμερες  (Οπίσθια, Εμπρόσθια και 3D/IR) οι αναλύσεις τους έχουν ως εξής: Οπίσθια κάμερα 12 megapixel με δυνατότητα καταγραφής βίντεο 4K στα 60fps και 1080p στα 240fps. H εμπρόσθια, γνωστή και ως «selfie»κάμερα, είναι στα 7 megapixel με δυνατότητα καταγραφής 1080p στα 30fps και η 3D/IR κάμερα είναι ανάλυσης 1312×1104. Το flash αναβαθμίζεται και αυτό με την σειρά του σε quad LED True Tone. Οι μοναδικές διαφορές της κάμερας του iPhone X με αυτή του iPhone 8 Plus είναι η προσθήκη OIS (Optical Image Stabilization) στην 2η Telephoto κάμερα και η ταχύτητα διαφράγματος των f/2.4 (έναντι f/2.8 στο 8 Plus) και πάλι για την Telephoto κάμερα. Η Apple τόνισε επίσης και τον τομέα της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality) σε αυτές τις συσκευές. To νέο A11 Bionic Chip προσφέρει υψηλών αποδόσεων καταγραφή του περιβάλλοντος και αναγνώριση τοπίων ενώ όλες οι κάμερες έχουν γίνει calibrated για επερχόμενες εξελίξεις στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας, ο οποίος ξεκινώντας από μικρές διασκεδαστικές εφαρμογές θα μπαίνει όλο και περισσότερο στα νέα παιχνίδια. Η μπαταρία του iPhone X θα προσφέρει 2 ώρες περισσότερης αυτονομίας από ότι αυτής του iPhone 7. To iPhone X θα ξεκινήσει στην τιμή των 999 δολαρίων σε Silver και Space Gray χρωματισμούς με 64 GB αποθηκευτικό χώρο. Στα 256 GB η τιμή του θα είναι 1149 δολάρια.   

Στο νέο τηλέφωνο δεν υπάρχει πλέον Home button, χτυπάς την οθόνη για να το ξυπνήσεις και σέρνεις το δάχτυλό σου προς τα επάνω για να μπεις στο μενού.   Το μεγάλο ατού του iPhone Χ βρίσκεται στο μπροστινό του μέρος, αφού είναι το πρώτο που διαθέτει OLED Super Retina οθόνη η οποία ταιριάζει με τα πρότυπα του iPhone.  

Το iPhone X είναι τόσο κομψό όσο είναι ανθεκτικό, διατηρώντας παράλληλα την αντοχή του σε νερό και σκόνη.    

* Εάν ενδιαφέρεστε για κάποιο παλαιότερο μοντέλο το iPhone 7 πλέον έχει μια μείωση τιμής στα 100 δολάρια και ξεκινάει στα 549. Το iPhone 6s ξεκινάει στα 449 δολάρια (32 GB) και το iPhone SE στα 349 δολάρια. 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 16:46
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « leica M10 - masterpiece το νέο Google - Pixel 2 »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.