ενημέρωση 4:20, 1 June, 2020

Apple - ετοιμάζει ασύρματα ακουστικά AR/VR με διπλές οθόνες 8Κ

H μεγάλη τεχνολογική είδηση της ημέρας θέλει την Apple να ετοιμάζει ένα αυτόνομο AR/VR σετ ακουστικών με δύο οθόνες 8Κ.  

Οι φήμες που θέλουν την Apple να κατασκευάζει ένα AR/VR headset κυκλοφορούν εδώ και χρόνια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Τιμ Κουκ, είναι γνωστός υποστηρικτής της επαυξημένης πραγματικότητας, η εταιρεία έχει κατακτήσει πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας, έχει προσθέσει πολλά ονόματα υψηλού επιπέδου στο δυναμικό της και το βασικότερο, έχει εξαγοράσει μια σειρά νέων επιχειρήσεων που ερευνούν την τεχνολογία της εικονικής και της επαυξημένης πραγματικότητας.  

Σήμερα, έρχεται η σειρά του CNET, το οποίο αναφέρει ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε ένα headset ακουστικών, ικανό να τρέχει τόσο ΑR όσο και VR εφαρμογές, και μάλιστα τα σχέδια αναφέρουν ότι οι οθόνες στα γυαλιά της Apple αναμένεται να διαθέτουν 8K ανάλυση, υψηλότερη από τις καλύτερες τηλεοράσεις της σημερινής εποχής.  

Οι πληροφορίες, περιορισμένες, αλλά από άτομο εξοικειωμένο με τα σχέδια της Apple, μιλούν για μια ομάδα και ένα project, με την κωδική ονομασία T288, που εργάζεται πάνω σε ένα ασύρματο σετ γυαλιών και ακουστικών. Αυτό σημαίνει ότι η μελλοντική AR/VR συσκευή δεν θα απαιτεί σύνδεση με Mac ή iPhone, αλλά τα σχέδια δεν τη βλέπουν να φτάνει στην αγορά πριν το 2020. 

Ωστόσο, μια 8K οθόνη για κάθε μάτι, ακούγεται ως το πλέον φιλόδοξο σχέδιο, δεδομένου ότι τα καλύτερα VR ακουστικά στην αγορά αυτή τη στιγμή δεν φτάνουν τα 4Κ στο κάθε μάτι. Επίσης, το σετ της Apple θα διαθέτει κάμερες οι οποίες θα μπορούν να ανιχνεύουν το περιβάλλον και υποτίθεται ότι θα συνδέεται σε ειδικό φορητό «κουτάκι» ασύρματης τεχνολογίας υψηλών ταχυτήτων. Το κουτί αυτό, το οποίο θα τροφοδοτείται από έναν εξειδικευμένο (νέο) επεξεργαστή της Apple – πιο ισχυρό από οποιονδήποτε είναι διαθέσιμος σήμερα – θα λειτουργεί ως «εγκέφαλος» του συστήματος, αλλά δεν θα είναι απαραίτητα ένας πραγματικός υπολογιστής Mac.  

Όλοι φαίνεται να γνωρίζουν πως οι τεχνολογίες VR και AR πρόκειται να εκραγούν μέσα στις μεγαλύτερες τεχνολογικές αγορές τα επόμενα χρόνια. Εταιρείες όπως η Magic Leap, έχουν επενδύσει εκατομμύρια και εργάζονται με απόλυτη μυστικότητα, για να αναπτύξουν μια νέα «μαγική» διάσταση, δίνοντας την υπόσχεση ότι οι νέες τεχνολογίες θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι το Facebook έχει ήδη πάρει θέση και βλέπει τα AR/VR ακουστικά ως το μέλλον της πληροφορικής και της επικοινωνίας.  

Ωστόσο, αν σκεφτούμε ότι καμία σημερινή VR συσκευή δεν προσφέρει μια συνδυασμένη εμπειρία 16Κ με τόσο υψηλό frame rate, ώστε να κάνει την όλη εμπειρία άνετη, και εάν αυτός είναι ο ορίζοντας προς τον οποίο τρέχουν όλες οι τεχνολογικές εταιρείες, πόσο θα κοστίζει άραγε το πρώτο σετ AR/VR γυαλιών της Apple;

Πηγή: lifo

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 30 Απριλίου 2018 08:25

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.