ενημέρωση 8:52, 30 May, 2020

MacBook Air της Apple εναντίον του MacBook Pro - Εδώ είναι οι κύριες διαφορές

  • Το νέο Apple MacBook Air είναι εδώ με ανανεωμένα χαρακτηριστικά, χαρακτηριστικά και σχεδιασμό, υπάρχει τελικά μια βιώσιμη επιλογή που δεν είναι το MacBook Pro.
  • Το νέο MacBook Air προσφέρει ελαφρύτερο βάρος και πιο λεπτό σφαιρικό σχέδιο για χαμηλότερη τιμή από οποιοδήποτε MacBook Pro.
  • Και οι δύο οθόνες για φορητούς υπολογιστές έχουν την ίδια ευκρίνεια και ανάλυση, αλλά δεν έχουν την ίδια ποιότητα. Το MacBook Air έχει επίσης καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
  • Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ του νέου MacBook Air και του MacBook Pros 13 ιντσών.
Μέχρι να αποκαλύψει η Apple το νέο της MacBook Air , η επιλογή του υπολογιστή που θα αγοράσει ήταν πολύ πιο εύκολη.

Το παλιό MacBook Air δεν ήταν μια καλή επιλογή λαμβάνοντας υπόψη τα παλιά χαρακτηριστικά του και την σχετικά υψηλή τιμή για αυτές τις προδιαγραφές. Η μόνη ρεαλιστικά καλή επιλογή για φορητούς υπολογιστές της Apple ήταν το MacBook Pro, ή ίσως το MacBook αν εκτιμήσατε πραγματικά τη φορητότητα.

Αλλά τώρα που το νέο MacBook Air είναι εδώ με ανανεωμένα χαρακτηριστικά, χαρακτηριστικά και σχεδιασμό, υπάρχει τελικά μια βιώσιμη επιλογή που δεν είναι το MacBook Pro.

Το νέο MacBook Air προσφέρει ελαφρύτερο βάρος και πιο λεπτό σφαιρικό σχέδιο για χαμηλότερη τιμή από οποιοδήποτε MacBook Pro.

Ελέγξτε τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ του νέου MacBook Air και των MacBook Pros 13 ιντσών:

ο σχεδιασμός του MacBook Air είναι ένα μίγμα του αρχικού MacBook Air και του MacBook Pro.

Το σχεδιασμό του MacBook Air είναι ένα μίγμα του αρχικού MacBook Air και του MacBook Pro.

Ο συνολικός σχεδιασμός του νέου MacBook Air είναι αρκετά παρόμοιος με τον σχεδιασμό του πρωτοτύπου, εκτός από την περιοχή προβολής, η οποία έχει πάρει μια επεξεργασία MacBook Pro με στενότερα μαύρα πλαίσια.

Τόσο το νέο MacBook Air όσο και το MacBook Pro έχουν οθόνες 13 ιντσών ίδιου μεγέθους.

Τόσο το νέο MacBook Air όσο και το MacBook Pro έχουν οθόνες 13 ιντσών ίδιου μεγέθους.
 

Και οι δύο οθόνες για φορητούς υπολογιστές έχουν την ίδια ευκρίνεια και ανάλυση, αλλά δεν έχουν την ίδια ποιότητα.

Both laptop displays also have the same sharpness and resolution, but they're not the same quality.

Το νέο MacBook Air έχει την ίδια ανάλυση 2560 x 1600 αμφιβληστροειδούς ως το MacBook Pro.

Η κύρια περιοχή όπου οι δύο οθόνες διαφέρουν είναι στα χαρακτηριστικά τους. Η οθόνη Retina του MacBook Air είναι μίλια καλύτερη, με 48% περισσότερο χρώμα από την αρχική οθόνη του MacBook Air. Αλλά δεν είναι τόσο καλό όσο το MacBook Pro, το οποίο διαθέτει την τεχνολογία True Tone της Apple που προσαρμόζει την οθόνη στο είδος του φωτισμού σε ένα δωμάτιο για μια πιο ακριβή και φυσική εμπειρία προβολής. Η οθόνη του MacBook Pro έρχεται επίσης με καλύτερο χρώμα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Στο τέλος της ημέρας, είναι πιθανό ότι μόνο οι επαγγελματίες θα παρατηρήσουν πραγματικά το πρόσθετο βάθος χρώματος του MacBook Pro και τον True Tone. Η οθόνη του MacBook Air σίγουρα θα είναι ωραία για την πλειοψηφία των χρηστών.

Το MacBook Air έχει ένα λιγότερο ισχυρό τσιπ επεξεργαστή και δεν μπορεί να αναβαθμιστεί.

The MacBook Air has a less powerful processor chip, and can't be upgraded.

Το MacBook Air διαθέτει διπλό πυρήνα Intel 8ης γενιάς και δεν μπορείτε να αναβαθμίσετε σε ένα ισχυρότερο τσιπ με τέσσερις πυρήνες.

Οι φθηνότεροι MacBook Pros από το 2017 έρχονται με τα Intel i5 chips της δεύτερης γενιάς Core i5. Μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε ένα ισχυρότερο πυρήνα Core i7 με δύο πυρήνα.

Οι πρόσφατοι 2018 MacBook Pro έρχονται με τα quad-core Intel i5 τσιπ Intel Core i5 ως πρότυπο και μπορούν να αναβαθμιστούν σε quad-core Core i7 chips.

Είναι δύσκολο να διαπιστώσετε αν οι νέοι MacBook Airs είναι τόσο ισχυροί όσο οι Mac17 Pros. Είναι σχεδόν μια εγγύηση ότι οι 2018 MacBook Pros είναι πιο ισχυροί από τους νέους MacBook Airs, αλλά θα πρέπει ακόμα να περιμένουμε για διεξοδικούς ελέγχους για να γνωρίζουμε σίγουρα.

Ωστόσο, το νέο MacBook Air φαίνεται να κατέχει το δικό του. Η YouTuber Kraig Adams δήλωσε στο 9to5Mac ότι το νέο MacBook Air θα μπορούσε να είναι απολύτως πρωτοποριακή μηχανή επεξεργασίας του μετά από να το δοκιμάσει.

 

Και οι δύο φορητοί υπολογιστές διαθέτουν τα ίδια 8GB μνήμης RAM και έχουν το ίδιο όριο αναβάθμισης 16GB.

Both laptops come with the same 8GB of RAM, and have the same 16GB upgrade limit.

Οι νέοι MacBook Airs διαθέτουν αισθητήρα ID Touch, ενώ μόνο οι ακριβότεροι 2018 MacBook Pros έχουν έναν αισθητήρα ID Touch.

The new MacBook Airs have a Touch ID sensor, whereas only the more expensive 2018 MacBook Pros have a Touch ID sensor.

Όλα τα νέα μοντέλα MacBook Air διαθέτουν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID, το οποίο είναι πιο χρήσιμο από ό, τι νομίζετε, αν δεν το δοκιμάσατε ποτέ. Απλώς φανταστείτε ότι δεν χρειάζεται να πληκτρολογείτε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας Το ίδιο πράγμα για το τηλέφωνό σας: Μπορείτε να φανταστείτε ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε τον κωδικό PIN κάθε φορά που θέλετε να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας;

Όσο για το MacBook Pros, μόνο τα μοντέλα 2018 Touch Bar που ξεκινούν από 1.800 δολάρια έρχονται με αισθητήρα ID Touch.

 

Κανένας από τους νέους MacBook Airs δεν έχει μια γραμμή αφής.

None of the new MacBook Airs have a Touch Bar.

Ενώ οι νέοι MacBook Airs διαθέτουν αισθητήρες Touch ID, κανένα από τα διαθέσιμα μοντέλα δεν συνοδεύεται από μια γραμμή αφής. Αυτό είναι εντάξει, όμως, καθώς η Touch Bar δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα απαραίτητο χαρακτηριστικό.

Και οι δύο φορητοί υπολογιστές έχουν παρόμοιες επιλογές αποθήκευσης.

Παίρνετε παρόμοιες επιλογές αποθήκευσης τόσο για MacBook Air όσο και για MacBook Pros, δώστε ή πάρτε 500GB στις επιλογές διαμόρφωσης για κάθε μοντέλο.

Το MacBook Air έχει καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Σύμφωνα με τα φύλλα προδιαγραφών, το νέο MacBook Air μπορεί να διαρκέσει έως και 12 ώρες περιήγησης στο Web ενώ το MacBook Pro μπορεί να διαρκέσει έως και 10 ώρες.

Το MacBooks Air δεν είναι τόσο ελαφρύτερο από το MacBook Pro.

The MacBooks Air isn't that much lighter than the MacBook Pro.

Το MacBook Air ζυγίζει σε 2,75 λίβρες, και το MacBook Pro στα 3 κιλά. Είναι μια διαφορά τεσσάρων λιβρών, η οποία είναι αισθητή, αλλά δεν είναι πολύ σημαντική. Δεν είναι ότι το νέο MacBook Air είναι βαρύ, αλλά οι πρόσφατοι MacBook Pros 13 ιντσών είναι ήδη τόσο ελαφριές για να ξεκινήσετε.

Με αυτό είπε, το νέο MacBook Airs είναι λίγο ελαφρύτερο από το αρχικό μοντέλο, το οποίο ζυγίζει σε περίπου 2,9 λίβρες.

 

Το MacBook Pro είναι πραγματικά ελαφρώς λεπτότερο από το MacBook Air στο πιο παχύ σημείο του.

The MacBook Pro is actually slightly thinner than the MacBook Air at its thickest point.

Υπάρχει μια διαφορά 0,02 ιντσών μεταξύ του MacBook Pro και του MacBook Air στα πιο πυκνά σημεία τους, ενώ το MacBook Air είναι εκπληκτικά το παχύτερο μοντέλο.

Στο πιο λεπτό σημείο του, το MacBook Air είναι μόνο 0,16 ίντσες. Αλλά συνολικά, το MacBook Air καταλαμβάνει λιγότερο όγκο από το MacBook Pro.

Το MacBook Air και το MacBook Pro έχουν τον ίδιο αριθμό θύρας USB-C.

The MacBook Air and MacBook Pro have the same number of USB-C ports.

Θα βρείτε τις ίδιες δύο θύρες USB-C στα αριστερά του νέου MacBook Air όπως θα κάνατε σε ένα MacBook Pro. Η υποδοχή ακουστικών βρίσκεται επίσης στα δεξιά και των δύο μοντέλων.

Τόσο μακρύ, κανονικό παλιό USB-A (και οτιδήποτε άλλο, για αυτό το θέμα).

 

Και οι δύο φορητοί υπολογιστές έχουν παρόμοια πληκτρολόγια και trackpads.

Both laptops have similar keyboards and trackpads.

Το MacBook Air έχει υιοθετήσει το εξαιρετικά λεπτό πληκτρολόγιο πεταλούδας της Apple από τα MacBook και τα MacBook Pros. Συγκεκριμένα, το νέο MacBook Air διαθέτει πληκτρολόγιο πεταλούδας τρίτης γενιάς της Apple, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο ήσυχο και πιο αξιόπιστο από την πρώτη γενιά πληκτρολογίων πεταλούδας.

Τα φθηνότερα MacBook Pros από το 2017 διαθέτουν το πληκτρολόγιο πεταλούδας δεύτερης γενιάς της Apple, τα οποία φαινομενικά ήταν πιο αξιόπιστα από την πρώτη γενιά.

Και οι δύο φορητοί υπολογιστές μπορούν να συνδεθούν στον ίδιο αριθμό οθονών σε ανάλυση 5Κ και 4Κ.

Το MacBook Air μπορεί να συνδεθεί σε μία εξωτερική οθόνη με ανίχνευση 5K έως 60Hz και έως και δύο εξωτερικές οθόνες με ανάλυση 4K έως 60Hz. Το ίδιο ισχύει και για τους MacBook Pros.

 

Το MacBook Air είναι συνολικά φθηνότερο από το MacBook Pro.

The MacBook Air is overall cheaper than the MacBook Pro.

Το νέο MacBook Air κοστίζει μεταξύ $ 1.200 στα φθηνότερα του και $ 2.600 στην πιο ακριβή του διαμόρφωση.

Το MacBook Pro ξεκινά από $ 1.300 και μπορεί να αναβαθμιστεί μέχρι την τιμή των 3.700 δολαρίων.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 17:17

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.