ενημέρωση 8:17, 26 May, 2022

Apple - Τι φέρνει το Monterey OS στους υπολογιστές της εταιρείας

Το νέο λογισμικό, με τίτλο Monterey OS, για επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές έδωσε, τη Δευτέρα (25/10), η Apple στην κυκλοφορία.
 
Η αμερικανική εταιρεία της Apple έδωσε στην κυκλοφορία, τη Δευτέρα (25/10), το Monterey OS, τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος για επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές της.
 
Πρώτα απ' όλα, η λειτουργία «Universal Control», η οποία σας επιτρέπει να ελέγχετε τον κέρσορα ενός Mac από ένα iPad ή αντίστροφα ενώ είναι, επίσης, δυνατή η μεταφορά αρχείων μεταξύ δύο συσκευών Apple.
 
Ομοίως, τονίζεται ότι η νέα ενημέρωση φέρνει μαζί της τις λεγόμενες «συντομεύσεις» του iOS, δηλαδή αυτοματισμούς για την εκτέλεση πολλών εργασιών με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού.
 
Στην πραγματικότητα, μάλιστα, ο χρήστης μπορεί ακόμα και να δημιουργήσει τις δικές του συντομεύσεις.
 
Βελτιώσεις στο FaceTime
 
Επιπλέον, έχουν γίνει βελτιώσεις στην εφαρμογή FaceTime και, υπό αυτή την έννοια, υπογραμμίζεται ότι η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος μάς επιτρέπει να απομονώσουμε τον ήχο του φόντου για να βελτιωθεί η ποιότητα της φωνής ενώ μιλάμε και να δημιουργήσουμε μια λειτουργία πορτρέτου σε πραγματικό χρόνο, εάν έχουμε Mac με τσιπ M1.
Ακόμα, το Monterey OS διαθέτει το νέο «SharePlay», το οποίο σας επιτρέπει να μοιράζεστε περιεχόμενο εφαρμογής με άλλους χρήστες της Apple.
 
Μάλιστα, από εδώ και πέρα, οι φωτογραφίες που λαμβάνουμε μέσω της εφαρμογής των Μηνυμάτων θα αποθηκεύονται σε μεμονωμένο φάκελο στην εφαρμογή των Φωτογραφιών.
Συν τοις άλλοις, η εφαρμογή των Φωτογραφιών σε συσκευές iOS θα μπορεί να ανιχνεύει κείμενα μέσα σε εικόνες, έχοντας τη δυνατότητα να απομονώνει και να επιλέγει, για παράδειγμα, αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις ή συνδέσμους σε ιστοσελίδες.
 
Πώς να κάνετε την αναβάθμιση;
 
Η λειτουργία AirPlay, η οποία επιτρέπει την κοινή χρήση περιεχομένου από iPhone ή iPad, είναι πλέον διαθέσιμη για Mac, στην οποία προστίθενται δύο βελτιώσεις στο πρόγραμμα περιήγησης Safari: Ένα επανασχεδιασμένο μενού καρτελών για τη δυνατότητα δημιουργίας νέων ομάδων, οι οποίες συγχρονίζονται με άλλες συσκευές Apple και μια πιο συμπαγής γραμμή διευθύνσεων.
 
Σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Xataka, η νέα έκδοση του macOS είναι διαθέσιμη για τις ακόλουθες συσκευές: iMac (2015), iMac Pro (2017), MacBook Air (2015), MacBook Pro (2015), Mac Pro (2013), Mac mini (2014) και MacBook (2016).
Πάντως, για να αναβαθμίσετε τις συσκευές σε Monterey OS, ανοίξτε το Mac App Store, πατήστε την ανακοίνωση της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή «Λήψη».
Μόλις γίνει αυτό, απλώς ανοίξτε το σχετικό πρόγραμμα για να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του νέου λογισμικού συστήματος.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 10:22

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.