ενημέρωση 4:45, 5 July, 2020

Peter Lindbergh: η τέχνη της φωτογραφίας στην υπηρεσία της μόδας

Αασυμβίβαστος lensman μόδας συγκεντρώνει ένα reunion supermodel

Όταν χρυσή εποχή υπενθυμίζοντας μόδας της δεκαετίας του 1990, όπου τα ονόματα των μοντέλων, οι σχεδιαστές και φωτογράφους πέρασε από γλωσσίδια σε όλο τον κόσμο, ο Peter Lindbergh δεν θα μπορούσε να είναι το πρώτο όνομα να έρχονται στο μυαλό. Ωστόσο, ήταν στα χέρια του οραματιστή φωτογράφου που μερικά από τα πιο εμβληματικά στιγμές της μόδας ξεδιπλώνεται.

«Κάθε ένα από αυτά φαίνεται σήμερα πιο όμορφη και πιο ενδιαφέρουσα από ό, τι πριν από 25 χρόνια"

Του Ιαν 1990 εξώφυλλο για το περιοδικό Vogue (με πρωταγωνιστή Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington και η Cindy Crawford σε υπερμεγέθη λευκά πουκάμισα) προανήγγειλε μια νέα δεκαετία φρέσκο-που αντιμετωπίζουν τα αστέρια - με τη σειρά του να εμπνεύσει το βίντεο για τον Γιώργο Μιχαήλ "Ελευθερία", κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά, η οποία κρυσταλλοποιήθηκε τις καταστάσεις των «μελιού», όπως τα ονόματα των νοικοκυριών. "Οι φωτογραφίες καταλήξαμε σε ένα συρτάρι και ανακαλύφθηκαν μόλις οκτώ μήνες αργότερα, όταν η Άννα (Wintour) έφτασαν ως Editor-in-Chief του περιοδικού μόδας Vogue," Lindbergh θυμάται. "Θα έλεγα ότι η φωτογραφία από μόνη της δεν ήταν μια επανάσταση, ήταν απλά εντελώς διαφορετική από ό, τι τυπώνεται ποτέ σε ένα εξώφυλλο του περιοδικού μόδας Vogue."

«Ήθελα να κάνω πορτρέτα των γυναικών, των οποίων τα πρόσωπα καθένας θυμάται από όταν ήταν 20 ετών"

Για τη σημερινή περικοπή του διευθυντή, ο φωτογράφος στρατολόγησε Carlyne Cerf de Dudzeele - το Vogue editor μόδας υπεύθυνη για ζευγάρωμα Lacroix υψηλής ραπτικής με ένα ζευγάρι των τζιν εικασίας για το πρώτο Vogue Λίντμπεργκ καλύπτουν το 1988 - για τη συγκέντρωση, φέρνοντας και πάλι μαζί Crawford, Εύα Χερτζίκοβα, Karen Αλέξανδρος , Νάντια Auermann και Patitz. «Ήθελα να κάνω πορτρέτα των γυναικών, των οποίων τα πρόσωπα καθένας ξέρει και θυμάται από όταν ήταν 20 ετών», εξηγεί ο φωτογράφος. "Τώρα είναι μεταξύ 45 και 50 ετών, και κάθε ένα από αυτά φαίνεται σήμερα τόσο όμορφη και ενδιαφέρουσα - θα έλεγα πιο όμορφη και πιο ενδιαφέρουσα. - Από ό, τι πριν από 25 χρόνια"

Είτε γυρίσματα Helena Christiansen στην έρημο με ένα παιδί-μεγέθους αλλοδαπός ή την αναστολή της Linda Evangelista από ένα γερανό πάνω από τους δρόμους του Μανχάταν, ο φωτογράφος έγινε διάσημος για τη σύλληψη του ίδιου αντιμετωπίζει ξανά και ξανά, μια σχετικά ανήκουστο πρακτική στο σημερινό γρήγορο παλέψουν για το νέο αυτό κορίτσι. Τα βλέμματα piercing που απορρέουν από την υπογραφή ασπρόμαυρα πορτρέτα Λίντμπεργκ έρχονται ως αποτέλεσμα των μακροχρόνιων σχέσεων με τους υπηκόους του, του επιτρέπει να τους αφαιρέσει από τέχνασμα - μια προσέγγιση που έχει ίσως τις ρίζες στο ξεκίνημά Λίντμπεργκ ως ζωγράφος.

Είπατε ότι αυτό που σας αρέσει να κάνετε είναι να ενδυναμώσει τις γυναίκες. Τι σημαίνει ενδυνάμωση σημαίνει για εσάς;

Peter Lindbergh: Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δείξει ότι κάθε γυναίκα που πιστεύει στον εαυτό της είναι όμορφη. Δεν θέλω να εξουσιοδοτήσει ή να πείσουν κανέναν, θέλω απλώς να πω, "Μην πιστεύετε ότι πρέπει να δείχνετε νεότεροι από ό, τι είναι. Μην πιστεύετε αυτούς τους ανθρώπους που λένε ότι κάθε ρυτίδα στο πρόσωπό σας είναι άσχημο και θα πρέπει εκτεταμένες ρετούς να είναι όμορφη. "Το αντίθετο της όλα αυτά είναι αλήθεια. Μπορείτε μπορεί να είναι όμορφη σαν τον εαυτό σας μόνο.

Το έργο σας είναι γνωστό για την ανίχνευση της προσέγγιση και την ειλικρίνεια των αποτελεσμάτων της. Τι ψάχνετε να συλλάβει σε ένα πορτρέτο ή μόδα φωτογραφία;

PL: Για μένα, κάθε μόδα που σχετίζονται με τη φωτογραφία είναι κατά κάποιο τρόπο ένα πορτρέτο, ωστόσο σημαντική είναι η μόδα? Νιώθω ότι είμαι εκεί για να φωτογραφίσει πορτρέτα των γυναικών. Ένας φωτογράφος μόδας έχει να συμβάλει στον καθορισμό της σύγχρονης γυναίκας της εποχής του. Αυτό βέβαια περιλαμβάνει τη μόδα και πολλές άλλες πολιτιστικές και κοινωνικές πτυχές του σήμερα. Ο ορισμός αυτός θα πρέπει να υπερβαίνουν κατά πολύ οι γυναίκες σε ένα φόρεμα.

Ποιο είναι το επόμενο για σας;

PL: Ο κύριος του έργου είναι μια πολύ μεγάλη μουσειακή έκθεση που ονομάζεται Peter Lindbergh, μια διαφορετική ιστορία της μόδας στο Kunsthal, Ρότερνταμ, σε επιμέλεια με Thierry-Maxime Loriot, ο οποίος επιμελήθηκε και την έκθεση του Jean Paul Gaultier [Kunsthal του].

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 27 Απριλίου 2016 17:52
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « New York Fashion Week Louis Vuitton new items »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.