ενημέρωση 3:02, 27 June, 2022

Περιοχή παρασυρόμενου πάγου. Πώς η ανθεκτική στον πάγο πλατφόρμα του Βόρειου Πόλου αλλάζει τις πολικές επιστήμες

Η ιστορία αφορά τον τρόπο με τον οποίο η Ρωσία χτίζει έναν οπαδό των σοβιετικών σταθμών, ποιες ανακαλύψεις θα γίνουν χρησιμοποιώντας αυτόν και γιατί τα drifts είναι χρήσιμα στις μελέτες της Αρκτικής

ΜΟΣΧΑ, 13 Μαΐου. /TASS/. Πριν από 85 χρόνια, ο σημαιοφόρος της ΕΣΣΔ πετάχτηκε στον Βόρειο Πόλο - η περίφημη αποστολή Papanin. Η αποστολή, όπου οι εξερευνητές εργάστηκαν στον πρώτο στον κόσμο παρασυρόμενο σταθμό - τον Βόρειο Πόλο, - ξεκίνησε το 1937. Για σχεδόν 80 χρόνια, μέχρι το 2013, σοβιετικοί και ρωσικοί παρασυρόμενοι σταθμοί διέσχιζαν τον Αρκτικό Ωκεανό. Η ιστορία μας αφορά τον τρόπο με τον οποίο η Ρωσία δημιουργεί έναν οπαδό των σοβιετικών σταθμών, ποιες ανακαλύψεις θα γίνουν χρησιμοποιώντας τους και γιατί τα drifts είναι χρήσιμα στις μελέτες της Αρκτικής.

Στη χώρα της γούνας

Πίσω στην ΕΣΣΔ, η κατάκτηση της Αρκτικής δεν ήταν μικρότερη από άποψη κλίμακας και προσοχής από την πρώτη πτήση στο διάστημα. Κάθε παιδί στην ΕΣΣΔ γνώριζε τον Otto Schmidt - έναν θρυλικό εξερευνητή των πόλεων, έναν ήρωα της αποστολής στο Chelyuskin.

Ήταν η ιδέα του Schmidt να φτιάξει έναν παρασυρόμενο επιστημονικό σταθμό. Ωστόσο, αυτή η δήλωση μπορεί να αμφισβητηθεί από τους θαυμαστές των… ιστοριών περιπέτειας! Το 1873, ο Ιούλιος Βερν δημοσίευσε τη Χώρα της Γούνας, όπου είπε μια ιστορία μιας βρετανικής αποστολής στον πάγο που παρασύρεται. Θα μπορούσε ο πρωτοπόρος της επιστημονικής φαντασίας, Ιούλιος Βερν, να φανταστεί ότι σε περίπου 60 χρόνια τέτοιοι παρασυρόμενοι σταθμοί πάγου θα ήταν ρεαλιστικοί;

Ήταν αληθινά. Στις 6 Ιουνίου 1937, ο πρώτος παρασυρόμενος σταθμός στον κόσμο, ο Βόρειος Πόλος - 1, άρχισε να εργάζεται σε έναν μεγάλο πάγο περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από τον Βόρειο Πόλο. Σε διάστημα εννέα μηνών, ο σταθμός, τον οποίο διαχειρίζεται ο Ιβάν Παπανίν, διέσχισε περισσότερα από 2.000 χιλιόμετρα του Αρκτικού Ωκεανού.

Ο πρώτος σταθμός έφερε μια σειρά από ενδιαφέροντα επιστημονικά αποτελέσματα και επιβεβαίωσε το καθεστώς της ΕΣΣΔ ως της πρώτης αρκτικής χώρας. Τα μέλη της ομάδας του σταθμού - Ivan Papanin, Evgeny Fedorov, Ernst Krenkel, Petr Shirshov και ο αφοσιωμένος σκύλος τους Veselyi («χαρούμενος» στα ρωσικά) - βραβεύτηκαν και τα ονόματά τους παραμένουν στην ιστορία της παγκόσμιας επιστήμης.
Petr Shirshov, Ernst Krenkel, Ivan Papanin και Evgeny Fedorov Hulton-Deutsch/Hulton-Deutsch Collection/Corbis μέσω Getty Images
Petr Shirshov, Ernst Krenkel, Ivan Papanin και Evgeny Fedorov

Ο αριθμός των σταθμών του Βόρειου Πόλου ήταν σαράντα. "Από το 1950, οι σταθμοί drifting ξεκινούσαν σχεδόν κάθε χρόνο. Ο επιστημονικός εξοπλισμός μεταφέρθηκε στα πεδία πάγου και οι πόλεις με δομοστοιχεία αναπτύχθηκαν εκεί. Ωστόσο, πολύ συχνά, ο πάγος έσπαγε και οι εκκενώσεις ήταν πολύ ακριβές, τα σχέδια καταστράφηκαν και ο ακριβός επιστημονικός εξοπλισμός χάθηκε», δήλωσε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Αρκτικής και Ανταρκτικής (AARI, Αγία Πετρούπολη) Αλεξάντερ Μαράκοφ.

Το 2013, οι επιστήμονες είπαν ότι ήταν πρακτικά αδύνατο να βρεθεί πάγος καλού μεγέθους και αξιοπιστίας λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη στην Αρκτική. Η αποστολή North Pole - 40 εκκενώθηκε σε έκτακτη ανάγκη και ο τελευταίος σταθμός, North Pole - 2015, μπόρεσε να διαρκέσει μόνο 114 ημέρες. Έτσι τελείωσε η θρυλική ιστορία των σταθμών drifting στις 9 Αυγούστου 2015.

Αναβιώνοντας τον μύθο

Όταν οι σταθμοί δεν λειτουργούσαν, οποιαδήποτε δεδομένα για την ατμόσφαιρα, τους ωκεανούς και τις συνθήκες πάγου στην Αρκτική μπορούσαν να ληφθούν μόνο από δορυφόρους. Ωστόσο, η βαθιά κατανόηση των αλλαγών στην Αρκτική απαιτεί «επίπεδες» μελέτες - εκ των έσω. Η Ρωσία κατάφερε να βρει μια λύση.

Το 2018, η εθνική υδρομετεωρολογική υπηρεσία Roshydromet και τα ναυπηγεία Admiralty υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή μιας αυτοκινούμενης πλατφόρμας ανθεκτικής στον πάγο. Στην Αγία Πετρούπολη ξεκίνησε η κατασκευή ενός τεράστιου σκάφους με πολλά εργαστήρια. Η πλατφόρμα θα ενταχθεί στον στόλο του Ινστιτούτου Έρευνας Αρκτικής και Ανταρκτικής.

Το κτίριο έχει ολοκληρωθεί κατά 95%. Το σχέδιο είναι ότι τον Σεπτέμβριο, 85 χρόνια μετά την πρώτη αποστολή στον παρασυρόμενο πάγο, οι επιστήμονες θα ξεκινήσουν μια νέα αποστολή.

"Το πρώτο στάδιο της αποστολής θα συνεχιστεί μέχρι τον Φεβρουάριο - Μάρτιο. Ελπίζουμε να δοκιμάσουμε και να προσαρμόσουμε όλες τις διαδικασίες. Το δεύτερο στάδιο θα είναι μεγαλύτερο", δήλωσε ο διευθυντής του ινστιτούτου.

Το σχέδιο είναι η πλατφόρμα να πλεύσει στην Αρκτική, όπου θα παγώσει σε κατάλληλο πάγο. Οι εξερευνητές θα οργανώσουν γύρω από την πλατφόρμα ένα επιστημονικό στρατόπεδο, και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης αυτό το στρατόπεδο θα μπορούσε να κλείσει αμέσως και οι μελέτες θα συνεχιστούν επί του σκάφους.

Μοναδικές προσεγγίσεις

Το να είσαι ξεχωριστός δεν είναι ποτέ εύκολο και το να είσαι η μόνη στον κόσμο ανθεκτική στον πάγο αυτοκινούμενη πλατφόρμα που μεταφέρει ένα μοναδικό σύμπλεγμα εργαστηρίων είναι ακόμα λιγότερο εύκολο. Ένα τέτοιο σκάφος απαιτεί τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες.

Ο διευθυντής του ερευνητικού ινστιτούτου τόνισε ότι πολλές τεχνικές λύσεις που χρησιμοποιούνται στο κτίριο της πλατφόρμας είναι ρωσικές και δεν έχουν ανάλογες στον κόσμο. «Ιδού ένα παράδειγμα: η πλατφόρμα έχει ένα προωστικό σύμπλεγμα (το σύμπλεγμα ισχύος ενός σκάφους, που αποτελείται από το κύτος, τον κινητήρα, τους άξονες και τις έλικες), το οποίο δίνει την απαιτούμενη αυτάρκεια», είπε. "Ξένες εταιρείες δεν μπόρεσαν να προσφέρουν μια τέτοια λύση. Αυτή η δουλειά έγινε από τη ρωσική εταιρεία MSS. Η αυτάρκεια της πλατφόρμας είναι υψηλή: μπορεί να παρασυρθεί για δύο χρόνια και μετά από αυτό το χρονικό διάστημα να επιστρέψει μόνη της στο λιμάνι. "

Στην πλατφόρμα, οι επιστήμονες θα ερευνήσουν τις συνθήκες αέρα, νερού και μόνιμου παγετού. Όλες οι μελέτες θα διεξαχθούν σε σύγχρονα εργαστήρια, τα οποία, σύμφωνα με τον διευθυντή, θα είναι 15. Η πλατφόρμα θα γίνει βασικό στοιχείο που θα ενώσει τη ρωσική επιστημονική-ερευνητική βάση πάγου Cape Baranov, το ρωσικό επιστημονικό κέντρο στο Αρχιπέλαγος Spitsbergen και το Υδρομετεωρολογικό Παρατηρητήριο Tiksi. Οι επιστήμονες θα μπορούν να διεξάγουν μελέτες ολόκληρου του φυσικού περιβάλλοντος της Αρκτικής.

Οι εργασίες για το πρόγραμμα της αποστολής και τη λίστα των συμμετεχόντων βρίσκονται σε εξέλιξη. Κάθε φορά, στην πλατφόρμα θα εργάζονται 34 επιστήμονες και 14 μέλη πληρώματος. Ο Σεργκέι Νεστέροφ, ο οποίος εργάζεται στην Αρκτική και την Ανταρκτική εδώ και 12 χρόνια, ορίστηκε Captain της πλατφόρμας. Οι κύριες ερευνητικές εργασίες αναμένονται στο δεύτερο στάδιο της αποστολής - από τον Απρίλιο του 2023. Σε αυτό το στάδιο, επιστήμονες από άλλες χώρες μπορούν να συμμετάσχουν στην αποστολή, πρόσθεσε ο διευθυντής του ινστιτούτου.

«Μακριά από τον πόλο…»

Η εργασία σε σταθμούς drifting είναι πραγματικά σκληρή και επικίνδυνη. Οι ιστορικοί λένε ότι η πιο περίπλοκη αποστολή ήταν το 1962 - Βόρειος Πόλος 11. Λόγω μιας ρωγμής στον πάγο, για περισσότερο από έξι μήνες τα αεροπλάνα δεν μπορούσαν να προσγειωθούν στον σταθμό και έπρεπε να ρίξουν στον πάγο το απόθεμα τροφίμων και τα γράμματα από η ηπειρωτική χώρα.

«Μακριά από τον πόλο, όπου ρέει ο πάγος,

Ζούμε και εργαζόμαστε χωρίς έκπληξη,

Αλλά μερικές φορές η καρδιά χτυπά γρήγορα

Αν η αναμονή για τα γράμματά της για πολύ καιρό διαρκεί».

Ο συγγραφέας αυτού του στίχου είναι ο Vladislav Piguzov - μέλος της 11ης αποστολής. Τότε, οι επιστήμονες κατάφεραν να επιστρέψουν με ασφάλεια στην ηπειρωτική χώρα, παρά όλα τα προβλήματα. Είχαν κάνει μεγάλο αριθμό μελετών. Κατά τη διάρκεια της αποστολής North Pole - 41 στην ανθεκτική στον πάγο αυτοκινούμενη πλατφόρμα, οι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, θα παραμείνουν σε άνετες καμπίνες.

Επί του παρόντος, στην πλατφόρμα συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή καμπίνων καταλυμάτων και προσωπικού. Οι ειδικοί εγκαθιστούν εξοπλισμό σε επιστημονικά εργαστήρια, τοποθετούν καλώδια και εγκαταστάσεις δοκιμών μηχανικής. Η πλατφόρμα θα διαθέτει γυμναστήριο με εξοπλισμό προπόνησης.

"Τον Ιούλιο, η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη και θα παραδοθεί στον πελάτη - Roshydromet. Η αυτοκινούμενη πλατφόρμα ανθεκτική στον πάγο του Βόρειου Πόλου θα είναι μια επίδειξη του τεχνικού και επιστημονικού δυναμικού της Ρωσίας και θα γίνει κορυφαία επιστημονική πλατφόρμα στο τα γεωγραφικά πλάτη της Αρκτικής για μια δεκαετία ακόμα. Η μετατόπιση νερού της πλατφόρμας 80 μέτρων είναι περίπου 11.000 τόνοι. Η θητεία είναι τουλάχιστον 25 χρόνια", είπε ο διευθυντής προσθέτοντας ότι οι ειδικοί προβλέπουν ότι η πλατφόρμα θα μπορεί να λειτουργεί ομαλά για σχεδόν 40 χρόνια.

Η πλατφόρμα θα έπλεε στα βόρεια ύδατα χωρίς παγοθραυστικά. Θα φτάσει μόνο του στον καθορισμένο προορισμό, κάτι που είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Ένα από τα καταστρώματα θα έχει ένα ελικοδρόμιο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όταν είναι απαραίτητο, από ελικόπτερα Mil Mi-8 και Mi-38.

Επιστήμη για οικονομία

Λοιπόν, γιατί αυτή η πλατφόρμα είναι τόσο σημαντική για τη Ρωσία; Σύμφωνα με τον Makarov, εκτός από τις μοναδικές μελέτες γεωλογίας, χημείας, βαρύτητας, που μπορεί να διεξάγονται αποκλειστικά σε τέτοιες συνθήκες «παρασυρόμενης», η πλατφόρμα μπορεί να έχει αντίκτυπο στην οικονομία. Οι εξερευνητές θα μπορούν να εργάζονται στην Αρκτική όλο το χρόνο και θα κάνουν πιο ακριβείς προβλέψεις για τον πάγο για τη Βόρεια θαλάσσια διαδρομή.

«Θα μπορούσαμε να αξιολογήσουμε πώς οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν τα μεγέθη του πάγου και θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερες προβλέψεις πάγου για ασφαλή πλοήγηση κατά μήκος της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής, να διερευνήσουμε τα φορτία πάγου και τη μηχανική της καταστροφής του πάγου σε σύγχρονες συνθήκες, να πραγματοποιήσουμε οικολογική και βιολογική παρακολούθηση του Αρκτικού Ωκεανού», είπε ο επιστήμονας.

Είναι αδύνατο να εξερευνήσετε το πάγο χωρίς σοβαρά πειράματα πεδίου, πρόσθεσε. Η Βόρεια Θαλάσσια Διαδρομή χρησιμοποιείται για καλοκαιρινές παραδόσεις για 20 εκατομμύρια ανθρώπους [που ζουν] στον Άπω Βορρά και η επιτυχία των παραδόσεων εξαρτάται άμεσα από τις υψηλής ποιότητας προβλέψεις για πάγο.

«Οι πιο ακριβείς προβλέψεις απαιτούν βαθιά γνώση των φυσικών διεργασιών στο πάγο, στον ωκεανό, με τον οποίο αλληλεπιδρά, στην ατμόσφαιρα, που το επηρεάζει σημαντικά», εξήγησε. "Η έρευνα στην πλατφόρμα θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε και να εμβαθύνουμε αυτή τη γνώση, να δημιουργήσουμε μοντέλα που αναπαράγουν τη δυναμική του καλύμματος πάγου - τη δημιουργία, την τήξη του - και άλλες διαδικασίες. Έτσι, θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας των προβλέψεων." "

Ένα άλλο εξίσου σημαντικό καθήκον είναι η συλλογή δεδομένων για τη δομή του Διαμετακομιστικού Διαδρόμου της Βόρειας Θάλασσας. Είναι ένα παγκόσμιο έργο ενός συστήματος μεταφορών και εφοδιαστικής για διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές μεταξύ Ασίας και Ευρώπης κατά μήκος της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής. Οι επιστήμονες θα συλλέξουν τα απαραίτητα δεδομένα χρησιμοποιώντας τη μοναδική πλατφόρμα.

Σκληρή αν και εύθραυστη περιοχή

Η διακοπή των παρασυρόμενων σταθμών σήμανε μεγάλες απώλειες τόσο για τις ρωσικές όσο και για τις διεθνείς επιστήμες. Είναι ρεαλιστικό να ανακαλύψουμε την Αρκτική χρησιμοποιώντας μόνο στατικούς σταθμούς και δορυφόρους της Αρκτικής;

Όχι, λένε οι επιστήμονες. Η πλατφόρμα είναι απαραίτητη τώρα που η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής.

Η πλατφόρμα θα είναι πολύ σημαντική για τις μελέτες των κλιματικών αλλαγών, συνέχισε ο ειδικός. Οι συνέπειες από τις κλιματικές αλλαγές είναι πιο εμφανείς στην Αρκτική παρά αλλού. Η απόψυξη χιλιετιών μόνιμου παγετού, οι αλλαγές στα ωκεάνια ρεύματα… Η Αρκτική είναι γεμάτη μυστήρια. Τα δεδομένα για το φυσικό του περιβάλλον είναι η βάση, την οποία χρησιμοποιούν οι Ρώσοι μετεωρολόγοι για να προετοιμάσουν προβλέψεις σημαντικές για διάφορους τομείς της οικονομίας, όταν κάνουν παγκόσμια κλιματικά μοντέλα και μετεωρολογικές προβλέψεις.

Από το παρασυρόμενο παρατηρητήριο, οι ειδικοί θα παρακολουθούν το μεγαλύτερο μέρος της αρκτικής λεκάνης, θα λαμβάνουν ακριβή επιστημονικά δεδομένα για τις φυσικές διεργασίες στις βόρειες πολικές περιοχές της Γης.

Όταν μελετάτε την αρκτική φύση, είναι σημαντικό να μην βλάψετε την οικολογία αυτής της σκληρής αν και εύθραυστης γωνιάς του πλανήτη. Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί ειδικά για την οργάνωση σταθμών drifting. Επομένως, οι χρησιμοποιούμενες τεχνολογίες, για παράδειγμα, εξαλείφουν το θερμικό ή μαγνητικό υπόβαθρο του σκάφους. Η πλατφόρμα θα πάει σε μια αποστολή χρησιμοποιώντας καύσιμα με βελτιωμένες οικολογικές ιδιότητες - με ελάχιστες επιπτώσεις στο οικοσύστημα του Αρκτικού Ωκεανού.

Το πρόγραμμα της αποστολής θα είναι πολύ διαφορετικό. Οι επιστήμονες θα εργαστούν σε βάρδιες. Θα επιστρέψουν στην ενδοχώρα με ελικόπτερα.

«Η πλατφόρμα του Βόρειου Πόλου θα φέρει τις μελέτες της Αρκτικής σε ένα νέο επίπεδο», δήλωσε ο διευθυντής του AARI. "Η επιβεβλημένη δομή του και η ανεξαρτησία της ιστιοπλοΐας διευρύνουν τον κατάλογο των πιθανών επιστημονικών εργασιών. Οι επιστήμονες θα λάβουν αποτελέσματα καλύτερης ποιότητας και η εργασία των ανθρώπων στις δύσκολες συνθήκες της Αρκτικής θα είναι πολύ πιο ασφαλής."

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 15 Μαΐου 2022 08:27

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.