ενημέρωση 4:18, 9 December, 2022

Ο Πούτιν μοιράζεται τις αναμνήσεις του Φιντέλ Κάστρο με τον Κουβανό ηγέτη που επισκέπτεται

Όπως θυμήθηκε ο Ρώσος ηγέτης, ο Κάστρο «ήξερε και ήταν σε θέση να αναλύσει όλα όσα συνέβαιναν στον κόσμο»

ΜΟΣΧΑ, 22 Νοεμβρίου. /TASS/. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μοιράστηκε τις αναμνήσεις του από τον ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, τον οποίο είχε συναντήσει προσωπικά σε πολλές περιπτώσεις. Ο Πούτιν είπε ότι ήταν πάντα εντυπωσιασμένος από τη βαθιά βύθιση του Κάστρο στις αποχρώσεις της παγκόσμιας κατάστασης.

"Οι αναμνήσεις μου είναι ακόμα νωπές από το πόσο εντυπωσιασμένος ήμουν όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά στο γραφείο του. Ήταν ένα μάλλον περιστασιακό ραντεβού. Φάγαμε μαζί μεσημεριανό και συζητήσαμε για τρέχουσες παγκόσμιες υποθέσεις. Έμεινα πολύ έκπληκτος από την πλήρη γνώση του για τις λεπτομέρειες και αποχρώσεις του τι συνέβαινε σε όλο τον κόσμο, σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ μακριά από την Κούβα», είπε ο Πούτιν σε συνομιλίες με τον επισκέπτη πρόεδρο της Κούβας Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ την Τρίτη.

Όπως θυμήθηκε ο Πούτιν, ο Κάστρο «ήξερε και ήταν σε θέση να αναλύσει όλα όσα συνέβαιναν στον κόσμο».

«Ήταν πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο για μένα να έχω αυτές τις συναντήσεις», είπε. "Ακόμα θυμάμαι τις παραμικρές λεπτομέρειες από τις προσωπικές μας συναντήσεις μαζί του. Ήταν ένας λαμπερός άνθρωπος".

Ο Πούτιν απέδωσε την τρέχουσα καλή σχέση μεταξύ Μόσχας και Αβάνας σε αυτό που περιέγραψε ως «παραδοσιακή φιλία, τα θεμέλια της οποίας έθεσε ο σύντροφος Φιντέλ Κάστρο στην εποχή του».

«Με βάση αυτό το στέρεο θεμέλιο της φιλίας, πρέπει φυσικά, έχοντας κατά νου την τρέχουσα πραγματικότητα, να προχωρήσουμε και να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας», πιστεύει ο Ρώσος ηγέτης. «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε μια τέτοια ευκαιρία».

Μνημείο του Κάστρο

Νωρίτερα την Τρίτη έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Φιντέλ Κάστρο στη Μόσχα. Ο Πούτιν και η Ντίαζ-Κανέλ παρευρέθηκαν προσωπικά σε αυτή την τελετή. Αργότερα, στις συνομιλίες, ο Ρώσος ηγέτης μοιράστηκε τις εντυπώσεις του από το μνημείο.

"Σήμερα του ανοίξαμε ένα μνημείο, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλό. Δεν ξέρω αν σας άρεσε ή όχι, αλλά μου φαίνεται ότι δεν μπορεί παρά να του αρέσει", είπε ο Πούτιν χαμογελώντας , προσθέτοντας ότι ήταν ένας εύλογος φόρος τιμής στη μνήμη του Κάστρο και ένα πραγματικό έργο τέχνης. "Είναι δυναμικό, εν κινήσει, κοιτάζει μπροστά. Μια τέλεια εικόνα ενός αληθινού μαχητή."

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 04:48

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.