ενημέρωση 3:14, 28 September, 2023

Ρώσοι αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών κατέγραψαν έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας στο Ζαπορόζιε

Οι Ρώσοι αξιωματικοί των πληροφοριών καταγράφουν έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος στο Zaporozhye μετά από χτυπήματα στην πόλη

VASILIEVKA (περιοχή Zaporozhye), 23 Νοεμβρίου - RIA Novosti. Οι Ρώσοι αξιωματικοί πληροφοριών καταγράφουν έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος στο Ζαπορόζιε που ελέγχεται από το Κίεβο, τη νύχτα έχει γίνει πολύ πιο σκοτεινό εκεί μετά την έναρξη των ρωσικών επιδρομών, είπαν στο RIA Novosti στρατιώτες στις θέσεις από τις οποίες παρακολουθούν.
 
Την περασμένη εβδομάδα, ο ρωσικός στρατός επιτίθεται σε ενεργειακές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε αυτήν την πόλη και σε κοντινούς οικισμούς. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας και τις αρχές του Ζαπορόζιε, χτυπήθηκαν τα καταστήματα των αμυντικών εργοστασίων Iskra και Motor Sich, οι αποθήκες πυρομαχικών και οι χώροι συγκέντρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης για απεργία σε μια εγκατάσταση βιομηχανικής υποδομής στο Zaporozhye.
 
Ο διοικητής της ομάδας αναγνώρισης με το διακριτικό κλήσης "Guma" είπε στο RIA Novosti ότι στο σκοτάδι, με τη βοήθεια συσκευής νυχτερινής όρασης, είναι αισθητή η κίνηση του ουκρανικού στρατού και του εξοπλισμού και τα φώτα των οικισμών είναι καθαρά ορατά.
 
Την ίδια στιγμή, όταν ρωτήθηκε εάν υπήρχε λιγότερο φως στο Zaporozhye μετά την έναρξη των βομβαρδισμών, ο Guma απάντησε: "Φυσικά". Πρόσθεσε ότι χτυπήματα σε αντικείμενα είναι ορατά από ρωσικές θέσεις, γι' αυτό και συχνά καπνός κρέμεται πάνω από το Zaporozhye.
 
Την ίδια ώρα, ο αξιωματικός των πληροφοριών είπε ότι πριν από τέσσερις ημέρες είδε την εκτόξευση πυραύλων HIMARS από την ουκρανική πλευρά - δύο βολέ των έξι γομώσεων.
 
Τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να βομβαρδίζουν τις υποδομές της Ουκρανίας στις 10 Οκτωβρίου, δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας. Τα πλήγματα πραγματοποιούνται σε εγκαταστάσεις ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών.
 
Ο Volodymyr Zelensky την 1η Νοεμβρίου είπε ότι περίπου το 40% της ενεργειακής υποδομής στην Ουκρανία υπέστη ζημιές.
 
Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 05:02

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.