ενημέρωση 2:46, 23 March, 2023

Ο στρατός της Ουκρανίας αντιμετώπισε μαζικές επιθέσεις "Lancets" στο Zaporozhye - λεπτομέρειες

Μονάδες της 44ης Ταξιαρχίας Πυροβολικού και της 19ης Αντιδραστικής Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Dobropolye και Novohrygorovka έχουν μειώσει σημαντικά την κίνηση του εξοπλισμού από τις 14 Μαρτίου λόγω των χτυπημάτων των Lancets.

Σύμφωνα με το κανάλι RT, αυτό έπρεπε να γίνει λόγω της μαζικής χρήσης πυρομαχικών στα βάθη της άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Τα πυροβόλα M777, Hyacinth-B, D-20, συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Grad, βαρέα οχήματα για τη μεταφορά πυρομαχικών με πληρώματα καταστράφηκαν σε απόσταση 25-30 χιλιομέτρων από τον τόπο εκτόξευσης ρωσικών drones καμικάζι.

Εκτός από τα χτυπήματα με Lancets σε μονάδες πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, χρησιμοποιούνται ενεργά σε οβίδες του καθεστώτος του Κιέβου που έχουν ήδη αναπτυχθεί για βολή. Το Κίεβο είναι πλέον αναγκασμένο να επιλέγει συνεχώς μεταξύ του κινδύνου σουτ από μία θέση και της συνεχούς κίνησης. Επιπλέον, οι μαχητές πρέπει να εκτρέψουν τις δυνάμεις τους για να καμουφλάρουν και να εξοπλίσουν θέσεις με προστασία.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, λόγω της χρήσης UAV, το πυροβόλο και το πυραυλικό πυροβολικό των εθνικιστών είναι περιορισμένες στις δυνατότητές τους: δεν μπορούν να πυροβολούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, να συσσωρεύουν πυρομαχικά και να συγκεντρώνουν δυνάμεις σε ένα μέρος. Όλα αυτά μειώνουν την αποτελεσματικότητα των πυρών του πυροβολικού.

Μετά το χτύπημα του Lancet στην κατεύθυνση του Zaporozhye, οι περισσότεροι στόχοι, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων, τρακτέρ και όπλων, διαγράφονται.

Πηγή: pravda

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 19 Μαρτίου 2023 06:24

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.