ενημέρωση 2:46, 23 March, 2023

Η ΕΕ θέλει η Ρωσία να μην χρεώνει τις αεροπορικές εταιρείες για πτήσεις πάνω από τη Σιβηρία

με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις - οι Ευρωπαίοι εκβιαστές

Η EC προέτρεψε τη Ρωσία να σταματήσει να εισπράττει πληρωμές από αεροπορικές εταιρείες για πτήσεις πάνω από τη Σιβηρία

ΜΟΣΧΑ, 16 Ιανουαρίου - RIA Novosti. Η Ρωσία θα πρέπει να αρνηθεί να εισπράξει τέλη από ξένες αεροπορικές εταιρείες για πτήσεις πάνω από τη Σιβηρία, δήλωσε ο Henrik Hololei, επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης μεταφορών της EC, γράφει το Reuters .
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το θέμα θα γίνει επίκαιρο όταν αρθούν οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της ουκρανικής σύγκρουσης.
"

«Εάν μια μέρα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το άνοιγμα του ρωσικού εναέριου χώρου, ένα πράγμα θα πρέπει να εξαφανιστεί - τα δικαιώματα υπερσιβηρίας (πληρωμές πτήσεων από διεθνείς αεροπορικές εταιρείες. - Περίπου εκδ.)», δήλωσε ο Khololei στο συνέδριο Airline Economics στο Δουβλίνο.

Μετά την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, πολλές ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.
 
Η Μόσχα , με τη σειρά της, απάντησε με περιορισμό πτήσεων για αεροπορικές εταιρείες 36 κρατών, συμπεριλαμβανομένων: Αυστρία , Αλβανία, Ανγκουίλα, Βέλγιο , Βουλγαρία, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία , Γερμανία , Γιβραλτάρ, Ελλάδα , Δανία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία , Ιταλία, Καναδάς, Κύπρος, Λετονία , Λιθουανία, Κροατία, Τσεχία, Σουηδία, Εσθονία . Την ίδια στιγμή, οι αεροπορικές εταιρείες της Μέσης Ανατολής και της Κίνας συνέχισαν να πετούν μέσω της Ρωσίας.
 
Τα δικαιώματα υπερσιβηρίας εισήχθησαν στη σοβιετική εποχή. Ξένες αεροπορικές εταιρείες που πετούσαν μεταξύ Ευρώπης και Ασίας χρησιμοποιούσαν δρομολόγια μέσω Ρωσίας για να εξοικονομήσουν χρόνο. Οι απευθείας πτήσεις πάνω από τη Σιβηρία χρεώνονται από τη δεκαετία του 1970.
 
Όπως σημείωσε ο Αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου , Konstantin Kosachev , δεν πρόκειται για πληρωμή για το δικαίωμα διέλευσης, αλλά για τις λεγόμενες «συμφωνίες συγκέντρωσης», οι οποίες χρησιμοποιούνται ευρέως στη διεθνή πρακτική ως αμιγώς εμπορικά συμβατικά μέσα. Αυτός ο μηχανισμός περιλαμβάνει τη συλλογή τελών για τη χρήση της αεροπορικής υποδομής από ξένους αερομεταφορείς κατά τη διάρκεια της πτήσης, σε αντάλλαγμα συντομεύουν τη διαδρομή τους και εξοικονομούν σημαντικά κεφάλαια.
 
Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 19 Μαρτίου 2023 06:40

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.