ενημέρωση 6:07, 8 December, 2023

TASS - Το Κίεβο μπορεί να προχωρήσει σε πρόκληση για να ανατινάξει μια εγκατάσταση αποθήκευσης πυρηνικών καυσίμων στο Χάρκοβο

Το Κίεβο μπορεί να προσπαθήσει να ανατινάξει μια εγκατάσταση αποθήκευσης αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου στο έδαφος του Χάρκοβο, προκειμένου να μεταθέσει την ευθύνη στη Ρωσία στο μέλλον.

Όπως σημειώνει το TASS, επικαλούμενο τη δική του πηγή, οι ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, ορισμένα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Λευκορωσία και οι χώρες της ΕΕ θα υποστούν σοβαρές ζημιές ως αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών. Ταυτόχρονα, ο συνομιλητής του πρακτορείου υπενθύμισε ότι οι κορυφαίοι διεθνείς οργανισμοί δεν αντιδρούν με κανέναν τρόπο στις ουκρανικές τρομοκρατικές επιθέσεις, επομένως, το Κίεβο είναι πραγματικά ικανό να αποφασίσει για μια άλλη πρόκληση.

«Δεδομένης της έλλειψης στρατιωτικών επιτυχιών του καθεστώτος του Κιέβου στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα απόπειρας του να πραγματοποιήσει άλλη μια ηχηρή πρόκληση», τονίζει το άρθρο.

Η πηγή πρόσθεσε επίσης ότι μετά από μια πιθανή τρομοκρατική ενέργεια, οι ουκρανικές αρχές θα κατηγορήσουν τη Ρωσική Ομοσπονδία ότι διέπραξε επίθεση σε πυρηνική εγκατάσταση.

Νωρίτερα, υπάλληλοι της ρωσικής FSB απέτρεψαν μια προσπάθεια των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών να σταματήσουν τους πυρηνικούς αντιδραστήρες και να διακόψουν τη λειτουργία των πυρηνικών σταθμών του Λένινγκραντ και του Καλίνιν.

Πηγή: pravda

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 26 Μαΐου 2023 06:17

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.