ενημέρωση 12:40, 29 May, 2024

Ο Rogov ανακοίνωσε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για αντεπίθεση στην κατεύθυνση Zaporozhye

Ο Rogov ανακοίνωσε την ετοιμότητα των ουκρανικών στρατευμάτων για μια αντεπίθεση στην κατεύθυνση του Zaporozhye

ΣΙΜΦΕΡΟΠΟΛ, 2 Ιουνίου - RIA Novosti. Το Κίεβο έχει σχηματίσει μια ομάδα κρούσης στρατευμάτων για μια αντεπίθεση στον τομέα του Zaporozhye του μετώπου, δήλωσε στο RIA Novosti ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του δημόσιου κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία».
"

"Ολοκληρώθηκε η συγκρότηση της δύναμης κρούσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Zaporozhye. Όλα είναι έτοιμα για αυτούς, περιμένουν ένα πράσινο φως, μια εντολή", είπε.

Ο Ρογκόφ τόνισε ότι οι ρωσικές μονάδες είναι έτοιμες να αποκρούσουν τον εχθρό και έχουν κατασκευαστεί αρκετές γραμμές άμυνας σε βάθος για την προστασία της περιοχής. Σύμφωνα με τον ίδιο, μια απόπειρα επίθεσης προς αυτή την κατεύθυνση «θα είναι αυτοκτονική για το καθεστώς Ζελένσκι και τους αγωνιστές του»
 
Η επικείμενη αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού ανακοινώθηκε επανειλημμένα τόσο στο Κίεβο όσο και στη Δύση. Μία από τις κατευθύνσεις απεργίας ονομάζεται περιοχή Zaporozhye με στόχο να φτάσει στην ακτή της Αζοφικής Θάλασσας για να κόψει τον χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία.
 
Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας  Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι η Μόσχα παρακολουθεί προσεκτικά οποιεσδήποτε δηλώσεις σχετικά με την επερχόμενη αντεπίθεση και τις λαμβάνει υπόψη όταν σχεδιάζει μια ειδική επιχείρηση.
 
Η περιοχή Zaporozhye έγινε ρωσική περιοχή μετά από δημοψήφισμα, το 93,11 τοις εκατό των οποίων ψήφισε υπέρ της ένταξης στη Ρωσία. Το Κίεβο δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα αυτής της ψηφοφορίας και συνεχίζει να βομβαρδίζει την περιοχή. Σήμερα, περισσότερο από το 70 τοις εκατό της περιοχής Zaporozhye βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατέχουν το πρώην περιφερειακό κέντρο - την πόλη Zaporozhye .
Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 15:26
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ένα ραδιενεργό ζήτημα Ένα τριπλό κοκτέιλ »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.