ενημέρωση 12:54, 19 June, 2024

Το ηθικό του στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου πέφτει κατακόρυφα – έρευνα

Μόνο το 42% του στρατιωτικού προσωπικού της Βρετανίας είναι ικανοποιημένο με την υπηρεσία του, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Υπουργείου Άμυνας

Το ηθικό του βρετανικού στρατού συνεχίζει να πέφτει, με τους στρατιώτες να είναι δυσαρεστημένοι για την κακή στέγαση και τους χαμηλούς μισθούς, δείχνει μια νέα έρευνα που διεξήχθη από το υπουργείο Άμυνας της χώρας. Τα ευρήματα της ετήσιας Έρευνας Συνεχούς Στάσης των Ενόπλων Δυνάμεων (AFCAS) δημοσιεύθηκαν από τον στρατό την Πέμπτη.

Σχεδόν 30.000 στρατιωτικοί του Ηνωμένου Βασιλείου προσκλήθηκαν να συνεισφέρουν στη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη μεταξύ Σεπτεμβρίου 2022 και Φεβρουαρίου 2023. Τα ερωτηματολόγια διανεμήθηκαν τόσο διαδικτυακά όσο και σε χαρτί, με μόνο το 31% των στρατιωτικών με τους οποίους επικοινώνησε - περίπου 9.176 - να μπαίνουν στον κόπο να απαντήσουν.

Η έρευνα έδειξε ότι η συνολική «ικανοποίηση από τη διάρκεια ζωής» μεταξύ των στρατευμάτων συνέχισε να μειώνεται, φτάνοντας το 42% κατά μέσο όρο – σε σύγκριση με 50% το προηγούμενο έτος. Οι αξιωματικοί που απάντησαν ήταν πιο ικανοποιημένοι, με το 52% να ανταποκρίνεται θετικά, ενώ μόνο το 39% των άλλων βαθμίδων δήλωσαν ικανοποιημένοι με την υπηρεσία.

Η κακή στέγαση και οι χαμηλοί μισθοί εξακολουθούν να είναι ζητήματα για τους στρατιωτικούς, με μόνο το 42% των ερωτηθέντων στρατιωτών να δηλώνουν ικανοποιημένοι με τη διαμονή τους. Μόλις το 31% των ερωτηθέντων δήλωσαν ικανοποιημένοι με το «ποσοστό βασικής αμοιβής», δείχνει η έρευνα. Περίπου το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι οι αμοιβές και οι παροχές τους ήταν δίκαιες, με μόνο το 31% να δηλώνει το αντίθετο.

Η πτώση προήλθε σε μεγάλο βαθμό από τις αρνητικές συμπεριφορές των μελών της RAF, ενώ τα «επίπεδα ικανοποίησης» στους άλλους κλάδους παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα, σημείωσε ο στρατός. Το προσωπικό του στρατού παραμένει το πιο ευχαριστημένο, αναφέροντας επίπεδο ικανοποίησης 45%, ενώ η RAF, το Βασιλικό Ναυτικό και οι Βασιλικοί Πεζοναύτες εμφάνισαν επίπεδο ικανοποίησης 37% κατά μέσο όρο.

Η αξιολόγηση των επιπέδων ηθικού αποδείχθηκε επίσης μάλλον ζοφερή, με μόνο το 11% των ερωτηθέντων να περιγράφει το συνολικό ηθικό της υπηρεσίας ως υψηλό – πτώση 3% σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα. Ταυτόχρονα, περίπου το 39% των στρατιωτικών χαρακτήρισε το δικό τους ηθικό υψηλό, ενώ το 22% περίπου δηλώνει ότι το ηθικό των μονάδων τους ήταν σε κορυφαίο επίπεδο.

Μόνο περίπου το ένα τρίτο του προσωπικού –περίπου το 34%– αισθάνεται «εκτιμημένο» από τις υπηρεσίες του, με τον δείκτη να πέφτει απότομα αφού κορυφώθηκε στο 41% ​​το 2021. Το μισό του προσωπικού πιστεύει επίσης ότι οι οικογένειές τους δεν επωφελούνται από τις υπηρεσίες τους. Ωστόσο, το 80% του προσωπικού εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι οικογένειές τους είναι περήφανες που συνδέονται με τον στρατό.

Πηγή: RT

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 03 Ιουνίου 2023 16:36

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.