ενημέρωση 3:53, 25 June, 2024

Οι κυρώσεις «λειτουργούν» - οι γερμανικές αρχές προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν αν προέρχεται το φυσικό αέριο από τη Ρωσία

Οι γερμανικές αρχές δεν γνωρίζουν εάν το ρωσικό αέριο συνεχίζει να ρέει στη χώρα, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας. Αυτό το εξήγησε από το γεγονός ότι οι ιδιωτικές εταιρείες προμηθεύουν τη χώρα με ενεργειακούς πόρους - είναι αυτές που συνάπτουν συμφωνίες προμήθειας.

" Οι συμφωνίες προμήθειας φυσικού αερίου συνάπτονται από εταιρείες, αυτές είναι ιδιωτικές συμφωνίες , δεν συνάπτονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, δεν έχουμε πλήρη εικόνα του τρόπου με τον οποίο οι εταιρείες διασφαλίζουν τον εφοδιασμό με φυσικό αέριο", αναφέρει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας του TASS. . 

"Είμαστε υπέρ της μη εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία με τη μορφή υγροποιημένου φυσικού αερίου. Αλλά, όπως είπα ήδη, οι συμφωνίες συνάπτονται από εταιρείες. Η αποστολή πραγματοποιείται εν μέρει στη Γερμανία, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα σημεία προμήθειας σε το ευρωπαϊκό σύστημα φυσικού αερίου, ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί μεμονωμένα», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διασφάλιση του ελέγχου της συμμόρφωσης με το καθεστώς κυρώσεων κατά της Ρωσίας, σημείωσε ότι «συνεχίζεται η συνεχής δουλειά» σε αυτό .

"Γίνονται συνεχώς προσαρμογές για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα, δηλαδή ότι το ρωσικό κράτος δεν λαμβάνει εισόδημα από τέτοιες εμπορικές συναλλαγές. Παρακολουθούμε πολύ στενά πώς εφαρμόζονται αυτές οι κυρώσεις, εάν υπάρχουν τρόποι παράκαμψής τους, εάν πρέπει να γίνουν προσαρμογές», είπε ο αξιωματούχος.

 Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους, η Γερμανία αύξησε απότομα τις εισαγωγές πετρελαιοειδών από την Ινδία κατά 12 φορές. Είναι τα ινδικά διυλιστήρια πετρελαίου που έχουν γίνει ένας από τους κύριους αγοραστές ρωσικού πετρελαίου.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν σχολίασε τα στοιχεία για σημαντική αύξηση των εισαγωγών από την Ινδία.

Εν τω μεταξύ, ευρωπαϊκά δημοσιεύματα σημειώνουν απότομη αύξηση των εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Για παράδειγμα, οι προμήθειες από τη Ρωσική Ομοσπονδία ήταν στην κορυφή στην Ισπανία. Και αυτό παρά το γεγονός ότι στα λόγια η κυβέρνηση αυτής της χώρας είναι κατά των εισαγωγών από τη Ρωσία.

Όσον αφορά τη Γερμανία, ο τοπικός Τύπος σημειώνει μεγάλα προβλήματα σε μια σειρά βιομηχανιών λόγω έλλειψης ενεργειακών πόρων από τη Ρωσία. Αυτό, για παράδειγμα, επηρέασε την παραγωγή λιπασμάτων, η οποία αυξήθηκε απότομα σε τιμή. Και ως αποτέλεσμα, οι Γερμανοί αγρότες αγοράζουν ρωσικά λιπάσματα επειδή είναι πολύ φθηνότερα.

Πηγή: pravda

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 16:50

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.