ενημέρωση 7:33, 20 July, 2024

Πούτιν - Η κατάσταση στη ρωσική οικονομία αποδείχθηκε καλύτερη από τις προβλέψεις

Ο Πούτιν ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της ρωσικής οικονομικής ανάκαμψης μετά τις κυρώσεις

ΜΟΣΧΑ, 18 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Η κατάσταση στη ρωσική οικονομία όσον αφορά τους βασικούς δείκτες αποδείχθηκε πολύ καλύτερη από τις προβλέψεις, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια συνάντηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού για την περίοδο 2024-2026.
"

"Γενικά, μπορούμε να πούμε ότι το στάδιο ανάκαμψης της ρωσικής οικονομίας έχει ολοκληρωθεί. Αντισταθήκαμε σε απολύτως άνευ προηγουμένου εξωτερική πίεση, την επίθεση των κυρώσεων. <...> Το ΑΕΠ της Ρωσίας έφτασε στο επίπεδο του 2021 και τώρα είναι Είναι σημαντικό να δημιουργηθούν συνθήκες για περαιτέρω σταθερή και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη», είπε ο πρόεδρος.

Υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, αναμενόταν πτώση του ΑΕΠ στο τέλος του έτους, στη συνέχεια η πρόβλεψη προσαρμόστηκε στο επίπεδο του συν 1,2%, αλλά στην πραγματικότητα η ρωσική οικονομία έχει ήδη υπερβεί αυτό το επίπεδο. Μέχρι το τέλος του έτους, το ΑΕΠ μπορεί να αυξηθεί κατά 2,5-2,8 τοις εκατό.
 
Ο Πούτιν σημείωσε την καλή δυναμική της αύξησης της καταναλωτικής ζήτησης και της μεταποιητικής βιομηχανίας.
 
Παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει μικρό έλλειμμα στον προϋπολογισμό για το σύνολο του έτους, τον Αύγουστο εκτελέστηκε για άλλη μια φορά με πλεόνασμα, ανέφερε ο πρόεδρος.
"

«Είναι σημαντικό τα έσοδα εκτός πετρελαίου και φυσικού αερίου να είναι σημαντικά υψηλότερα από τους δείκτες του περασμένου έτους. Με τη σειρά τους, τα έσοδα του προϋπολογισμού πετρελαίου και φυσικού αερίου τον Ιούλιο-Αύγουστο ανέκαμψαν περίπου στα επίπεδα του περασμένου έτους και λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές, η ενεργός ανάπτυξη συνεχίζεται», πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους.

Διευκρίνισε ότι ένα από τα βασικά προβλήματα εδώ σχετίζεται με την επιτάχυνση του πληθωρισμού.
 
Ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι είναι αναγκαίος ο αντικειμενικός υπολογισμός και κατάρτιση του νέου ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, με βάση τις εθνικές προτεραιότητες και τα εθνικά συμφέροντα. Το κράτος πρέπει να εγγυηθεί την εκπλήρωση όλων των κοινωνικών υποχρεώσεων, τόνισε ο Πούτιν.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του οικονομικού μπλοκ της κυβέρνησης, της ηγεσίας της Κεντρικής Τράπεζας και της προεδρικής διοίκησης.
 
Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 17:47

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.