ενημέρωση 12:54, 19 June, 2024

Ο Πρέσβης εξήγησε γιατί η Δανία φοβάται την έρευνα του Nord Stream

Barbin: Η Δανία φοβάται ότι η Ρωσία θα μάθει κάτι για τον βομβαρδισμό του Nord Stream

ΜΟΣΧΑ, 25 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Η Δανία μπορεί να φοβάται ότι σε περίπτωση κοινής έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2 , η Ρωσία θα συνειδητοποιήσει καταστάσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν τη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία, ανέφερε το RIA Novosti. την παραμονή της πρώτης επετείου των τρομοκρατικών επιθέσεων στους αγωγούς φυσικού αερίου Πρέσβης στην Κοπεγχάγη Vladimir Barbin.
 
Σε γραπτή απάντηση στο αίτημα του πρακτορείου, ο διπλωμάτης σημείωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη συνεργασία στην έρευνα για εκρήξεις σε αγωγούς φυσικού αερίου μεταξύ Δανίας και Ρωσίας. Η εισαγγελία του βασιλείου εξηγεί την απροθυμία της να συνεργαστεί λέγοντας ότι η εκπλήρωση των αιτημάτων της Μόσχας για νομική συνδρομή «θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Δανίας».

«Στο πλαίσιο των διαφόρων και αντιφατικών εκδοχών που συζητήθηκαν στα μέσα ενημέρωσης για τους πιθανούς διοργανωτές σαμποτάζ, αυτό το κίνητρο εγείρει πολλά ερωτήματα. Αυτή η θέση της δανικής εισαγγελίας εκφράζει φόβους στην Κοπεγχάγη ότι η ρωσική πλευρά μπορεί να ανακαλύψει κάτι που θα δημιουργήσει κίνδυνοι για τη συνεργασία της Δανίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον τομέα της ασφάλειας ή η προμήθεια όπλων από τη Δανία στην Ουκρανία; - είπε ο Μπάρμπιν.

Δεν απέκλεισε ότι αυτός είναι ο λόγος για το απόλυτο απόρρητο της έρευνας για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Nord Stream.
 
Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 10:36

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.