ενημέρωση 3:53, 25 June, 2024

Το Κίεβο έχασε 17.000 στρατιώτες τον Σεπτέμβριο - Μόσχα

Ο αριθμός των ουκρανικών στρατιωτών που σκοτώθηκαν από την έναρξη της αντεπίθεσης έχει πλέον ξεπεράσει τις 83.000, σύμφωνα με στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu μιλά στην υπουργική συνάντηση στη Μόσχα, Ρωσία, στις 26 Σεπτεμβρίου 2023. © Sputnik / Vadim Savitsky

Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να υφίσταται βαριές απώλειες σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την πολυδιαφημισμένη αντεπίθεσή του, αποκάλυψε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε συνάντηση αξιωματούχων του υπουργείου την Τρίτη.

Το Κίεβο έχασε περισσότερους από 17.000 στρατιώτες μόνο αυτόν τον μήνα, ισχυρίστηκε.

Η Ουκρανία έχει επίσης αποχωριστεί περισσότερα από 2.700 κομμάτια στρατιωτικού εξοπλισμού την ίδια περίοδο, πρόσθεσε ο υπουργός. Ο κατάλογος του υλικού που καταστράφηκε από τις ρωσικές δυνάμεις περιλαμβάνει επτά οχήματα μάχης πεζικού Bradley αμερικανικής κατασκευής, δύο άρματα μάχης Leopard γερμανικής κατασκευής και ένα άρμα Challenger βρετανικής κατασκευής, καθώς και 77 πυροβόλα M777 αμερικανικής κατασκευής και 51 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα από τη Γερμανία. , Γαλλία, Πολωνία και ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Σόιγκου.

Το Κίεβο δεν αποκαλύπτει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις στρατιωτικές του απώλειες, αλλά ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν αναγνωρίσει ότι η αντεπίθεση ήταν λιγότερο επιτυχής από ό,τι αναμενόταν και διεξάγεται με σοβαρό κόστος για τον στρατό. Οι δυτικοί υποστηρικτές της Ουκρανίας έχουν επίσης γίνει ολοένα και πιο δύσπιστοι σχετικά με τις προοπτικές της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον Σόιγκου, οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να αποτυγχάνουν να επιτύχουν σημαντικές επιτυχίες στο πεδίο της μάχης παρά τις μεγάλες απώλειες. Το Κίεβο εξαπέλυσε την αντεπίθεσή του στις αρχές Ιουνίου, αλλά σύμφωνα με τη Μόσχα δεν κατάφερε να σημειώσει απτά κέρδη από τότε που ξεκίνησε.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Σόιγκου είπε ότι η Ουκρανία είχε χάσει περισσότερους από 66.000 στρατιώτες και πάνω από 7.600 κομμάτια βαρέως εξοπλισμού από την έναρξη της επιχείρησης. Η νέα ενημέρωση φέρνει αυτούς τους αριθμούς σε 83.000 και 10.300, αντίστοιχα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Washington Post ανέφερε ότι το Κίεβο υπέστη ιδιαίτερα βαριές απώλειες τεθωρακισμένων στο μέτωπο Zaporozhye, προσθέτοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν καταστρέψει πολλά γερμανικά οχήματα μάχης πεζικού Marder και US Stryker.

Πηγή: RT

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 05:53

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.