ενημέρωση 5:10, 8 December, 2023

Το X (γνωστός και ως Twitter) βρίσκεται στην κορυφή της λίστας επιτυχιών της «παραπληροφόρησης» της ΕΕ

Το μπλοκ ισχυρίζεται ότι έχει αξιολογήσει αντικειμενικά τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας ιδιόκτητες μετρήσεις, τις αξίες της ΕΕ και τη διαφάνεια, Επίτροπος Vera Jourova © Getty Images / Kenzo Tribouillard

Το X (πρώην Twitter) έχει τη χειρότερη αναλογία παραπληροφόρησης και παραπληροφόρησης προς περιεχόμενο βασισμένο σε γεγονότα από όλες τις μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, υποστήριξε σε ομιλία της την Τρίτη η επίτροπος αξιών και διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Vera Jourova.

Το επίπεδο πραγματικού περιεχομένου της πλατφόρμας υποτίθεται ότι μετρήθηκε χρησιμοποιώντας ένα σύνολο νέων μετρήσεων που επινοήθηκαν από υπογράφοντες τον Κώδικα Πρακτικής της ΕΕ για την Παραπληροφόρηση, τον οποίο ο Χ εγκατέλειψε τον Μάιο λόγω διαφορών απόψεων σχετικά με το θέμα της λογοκρισίας μεταξύ του μπλοκ και του τότε Διευθύνοντος Συμβούλου Έλον Μασκ.

Οι «παράγοντες παραπληροφόρησης» είχαν επίσης πολύ περισσότερους οπαδούς από τους ομολόγους τους χωρίς παραπληροφόρηση και είχαν ενταχθεί στην πλατφόρμα πιο πρόσφατα, σύμφωνα με τη Jourova, η οποία παραδέχτηκε ότι η μεθοδολογία βρισκόταν σε «πιλοτική φάση» σε μόλις τρία κράτη μέλη της ΕΕ. Δεν μοιράστηκε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των αποτελεσμάτων ή τον τρόπο διάκρισης της παραπληροφόρησης από το περιεχόμενο που βασίζεται σε γεγονότα.

Η Jourova προειδοποίησε τις "πολύ μεγάλες πλατφόρμες" - μια κατηγορία που περιλαμβάνει το X - ότι πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στον έλεγχο των πληροφοριών πριν από τις επερχόμενες εκλογές στην ΕΕ, υπενθυμίζοντάς τους ότι ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες, η εκτεταμένη νομοθεσία της ΕΕ για τη συγκράτηση περιεχομένου στο Διαδίκτυο, είχε θεσπίσει πτυχές του Κώδικα του Practice νομικά δεσμευτικό από τον περασμένο μήνα ακόμη και για πλατφόρμες που δεν έχουν επιλέξει οικειοθελώς.

Η DSA απαιτεί από αυτές τις πλατφόρμες να εφαρμόζουν «εύλογα, αναλογικά και αποτελεσματικά μέτρα μετριασμού» για τη διαχείριση κινδύνων που εντοπίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να εκπονούν σχέδια αναφοράς και μετριασμού που υπόκεινται σε έλεγχο και επίβλεψη από την Επιτροπή.

Η Jourova δήλωσε: «Το ρωσικό κράτος έχει εμπλακεί σε πόλεμο ιδεών για να μολύνει τον χώρο πληροφοριών μας με μισή αλήθεια και ψέματα για να δημιουργήσει μια ψεύτικη εικόνα ότι η δημοκρατία δεν είναι καλύτερη από την απολυταρχία», απαιτώντας από τους κολοσσούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εντείνουν τη συμμετοχή τους στην ΕΕ. σταυροφορία κατά της Μόσχας.

Το NewsGuard, ο επιτηρητής παραπληροφόρησης της Microsoft που χρηματοδοτείται από το Πεντάγωνο, ισχυρίστηκε επίσης σε μια έκθεση την Τρίτη ότι η απόφαση του Μασκ να αφαιρέσει τις ετικέτες των μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζονται από το κράτος σε λογαριασμούς που συνδέονται με κυβερνήσεις που θεωρούνται εχθρικές προς τις ΗΠΑ, οδήγησε σε έκρηξη στην παραπληροφόρηση και σε άλλες επικίνδυνες επιχειρήσεις επιρροής από αυτούς. λογαριασμούς.

Οι λογαριασμοί ειδήσεων στα ρωσικά, κινέζικα και ιρανικά ειδησεογραφικά μέσα σημείωσαν αύξηση 70% στις 90 ημέρες μετά την αφαίρεση των ετικετών, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία αναγνώρισε ότι η υποστηριζόμενη από το κράτος ετικέτα πολυμέσων είχε καταπνίξει το περιεχόμενο αυτών των λογαριασμών από τα αποτελέσματα αναζήτησης και προειδοποίησε τους χρήστες που προσπάθησαν να το μοιραστούν ότι διέδιδαν προπαγάνδα.

Οι Βρυξέλλες προειδοποίησαν μετά την αγορά της εταιρείας από τον Μασκ ότι ο Χ θα είχε «τεράστια δουλειά» μπροστά του για να συμμορφωθεί με το DSA, επιμένοντας ότι η πλατφόρμα που τότε ήταν γνωστή ως Twitter δεν «τηρούσε τις δεσμεύσεις τους» για την κατάργηση της λεγόμενης ρητορικής μίσους. Ωστόσο, σύμφωνα με έκθεση της τεχνολογικής έκδοσης Rest of World, η συμμόρφωση με τα κυβερνητικά αιτήματα αφαίρεσης περιεχομένου έχει αυξηθεί σημαντικά υπό τον Μασκ, από 50% πριν αγοράσει την εταιρεία σε 80% τον Απρίλιο. 

Πηγή: RT

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 06:24

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.