ενημέρωση 3:34, 31 January, 2023

ρομπότ στην Ιταλία χαράζει λεπτομερή μαρμάρινα γλυπτά σαν πραγματικός καλλιτέχνης

Έργα σπουδαίων καλλιτεχνών μπορούν τώρα να αντιγραφούν – και ενδεχομένως να αντικατασταθούν – χρησιμοποιώντας μια σμίλη ρομπότ στην Ιταλία που οδηγείται από λογισμικό αυτοπρογραμματισμού. Ονομάστηκε Robotor, η αυτοματοποιημένη σμίλη χαράζει το δρόμο της στη νέα εποχή της γλυπτικής. Οι χρήστες μπορούν να τροφοδοτήσουν δεδομένα σε ένα ρομπότ που μπορεί να παράγει υπέροχα και λεπτομερώς μαρμάρινα και πέτρινα γλυπτά . Ακόμα καλύτερα, το ίδιο το ρομπότ μπορεί να λειτουργήσει μόνο του. 

Οι συνιδρυτές του Robotor Filippo Tincolini και του Giacomo Massari – οι οποίοι είναι επίσης υπεύθυνοι για το TorArt, ένα στούντιο σύγχρονης τέχνης που παρέχει εγκαταστάσεις για γλυπτική, σχεδιασμό και αρχιτεκτονική – πιστεύουν ότι με την τεχνολογία της ρομποτικής σμίλης τους, δουλεύουν χειροκίνητα σε μαρμάρινα γλυπτά , τα οποία μπορεί να είναι «κουραστικά». , επικίνδυνο και επικίνδυνο για τον άνθρωπο», μπορεί να γίνει ευκολότερο. Βλέπουν την είσοδο της τεχνολογίας τους ως μια εποχή όπου τα γλυπτά δεν είναι πλέον «φτιαγμένα από σπασμένες πέτρες, σμίλες και σκόνη, αλλά σαρώνουν και σχεδιάζουν».

ρομποτικό ρομποτικό σμίλη

«Στην καρδιά της λατομικής συνοικίας της Carrara, την ίδια ακριβώς που παρήγαγε το πολύτιμο μάρμαρο που χρησιμοποίησε ο Μιχαήλ Άγγελος για να σκαλίσει τα αγάλματά του, η εταιρεία μας ανέπτυξε μια προηγμένη λύση που βασίζεται στην έρευνα και την αλληλεπίδραση μεταξύ της τέχνης, της τοπικής περιοχής, της παράδοσης και της παράδοσης και της παράδοσης. τεχνολογία», γράφουν οι συνιδρυτές.

Το ρομπότ μπορεί να αντέξει βαριά φορτία ακόμη και στα πιο εχθρικά περιβάλλοντα, καθώς το υλικό και η κατασκευή του έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν τα ιπτάμενα θραύσματα μαρμάρου και την εκτόξευση εξαιρετικά ανθεκτικών υλικών. Εάν ο χρήστης είναι έμπειρος στον προγραμματισμό, μπορεί εύκολα να κατευθύνει τη σμίλη του ρομπότ με πολύπλοκα δεδομένα και μπορεί να χειριστεί τον φόρτο εργασίας με ευκολία.

Ο αυτοπρογραμματισμός του ρομπότ για την ταχύτητα, την προσπάθεια και την ισχύ του φρεζαρίσματος μπορεί να πραγματοποιηθεί σε πραγματικό χρόνο μέσω της εγκατεστημένης τεχνολογίας. Το λογισμικό που είναι εγκατεστημένο στη σμίλη του ρομπότ, που ονομάζεται OR-OS, παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία γλυπτών που μοιάζουν με καλλιτέχνες, καθώς απλοποιεί την παραγωγή σύνθετων γλυπτών όσο το δυνατόν περισσότερο σε λιγότερο χρόνο. 

ρομποτικό ρομποτικό σμίλη

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

Το Robotor αναλύει πρώτα την πέτρα ή το υλικό πάνω στο οποίο πρόκειται να εργαστεί. Αφού εξετάσει τις ιδιότητες, τις γωνίες και το σχήμα του υλικού, η σμίλη ρομπότ θα εντοπίσει τα σημεία γύρω από το υλικό όπου μπορεί να χαράξει και θα ξεκινήσει την (ανα)παραγωγή. Οι χρήστες μπαίνουν στο σχεδιασμό της ροής εργασίας, ξεκινώντας με τη σάρωση του προϊόντος που θέλουν να παράγει το ρομπότ.

Είναι επίσης δυνατό, χάρη στο λογισμικό αυτοπρογραμματισμού του ρομπότ, να συνεχίσει μόνο του να σμιλεύει το προϊόν που θέλει να διαμορφώσει. Μετά τον προγραμματισμό της ροής εργασίας, το λογισμικό ωθεί τη σμίλη του ρομπότ για να επιλέξει τους τύπους εργαλείων που θα χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια των διαφορετικών σταδίων της διαδικασίας, από τη γλυπτική του υλικού έως το γυάλισμά του και ακόμη και το ξεσκόνισμα του με εκρήξεις νερού.

ρομποτικό ρομποτικό σμίλη

λεπτομέρειες της γλυπτικής δουλειάς του ρομπότ

Ο Robotor δηλώνει ότι η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των απορριμμάτων υλικών - το ρομπότ μπορεί να είναι σε θέση να επαναχρησιμοποιήσει τα απορριπτόμενα υλικά κατά την παραγωγή μετατρέποντάς τα σε άλλα γλυπτά - λειτουργικό κόστος, κατανάλωση ενέργειας και χρόνους παραγωγής.

Το λογισμικό ελέγχει επίσης τις φάσεις επεξεργασίας, την κατάσταση του ρομπότ και τα εξαρτήματα σε πραγματικό χρόνο και ενημερώνει τους χρήστες για τυχόν ανωμαλίες αμέσως μόλις τις λάβει. Οι χρήστες μπορούν απλά να περιπλανηθούν καθώς περιμένουν τη σμίλη ρομπότ να τελειώσει τα λεπτομερή γλυπτά, προετοιμάζοντας τους εαυτούς τους για τον παράγοντα wow που μπορεί να γεννήσει το Robotor.

ρομποτικό ρομποτικό σμίλη

η σμίλη ρομπότ 'Robotor' μπορεί να σμιλεύει αυτόνομα

Το Robotor είναι εξοπλισμένο με μηχανικό βραχίονα που χρησιμοποιεί ηλεκτρο-άξονες και αυτόματη αλλαγή εργαλείου. Στέκεται πάνω από μια βάση που είναι εμπνευσμένη από τις σεληνιακές μονάδες και περιέχει ηλεκτρικά και υδραυλικά εξαρτήματα. Το περιστροφικό τραπέζι στο οποίο βρίσκεται η σμίλη του ρομπότ μπορεί να υποστηρίξει τεμάχια εργασίας έως και 50 τόνους και οι συνιδρυτές πιστεύουν ότι είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ για να επωφεληθείτε από την ευελιξία του ρομπότ.

Από άποψη λογισμικού, το OR-OS επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τη σμίλη ρομπότ από οποιοδήποτε τρισδιάστατο σχήμα, ακόμη και απλώς σαρώνοντας τους αρχικούς πελάτες εργασίας και τους χρήστες που θέλουν να αναπαράγουν. Το σύστημα έχει τη δυνατότητα να προγραμματίζεται μόνο του, ώστε να μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα και να διαχειρίζεται και να ελέγχει την αναπαραγωγή μόνο του (η παρέμβαση των χρηστών είναι ακόμα περισσότερο από ευπρόσδεκτη).

ρομποτικό ρομποτικό σμίλη

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 06:37

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.