ενημέρωση 3:23, 9 December, 2022

Η Ευρώπη αποσταθεροποίησε την παγκόσμια αγορά LNG — Gazprom

Αναφέρεται ότι οι τιμές ρεκόρ του φυσικού αερίου σε όλο τον κόσμο δεν οδήγησαν σε αύξηση των τελικών επενδυτικών αποφάσεων σε νέες εγκαταστάσεις LNG

ΜΟΣΧΑ, 22 Νοεμβρίου. /TASS/. Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν αποσταθεροποιήσει την παγκόσμια αγορά LNG και μείωσαν την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια, δήλωσε την Τρίτη η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom.

"Η παγκόσμια βιομηχανία LNG γνώρισε δραματικές αλλαγές λόγω της αυξανόμενης ζήτησης στην Ευρώπη, η οποία οδήγησε σε αποσταθεροποίηση της αγοράς και στην άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου. Το 2022, ένα σημαντικό ευρωπαϊκό premium σε σχέση με τις τιμές της Ασίας παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στη μακρά περίοδο. Ορισμένοι προμηθευτές υπό τέτοιες συνθήκες παραβίασαν τις δεσμεύσεις τους βάσει μακροπρόθεσμων συμβάσεων και ανακατεύθυναν τους μεταφορείς LNG στην Ευρώπη, προκαλώντας έτσι καταστάσεις κρίσης σε ορισμένες χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού», δήλωσε η Gazprom.

Οι ρεκόρ υψηλών τιμών του φυσικού αερίου σε ολόκληρο τον κόσμο δεν οδήγησαν σε αύξηση των τελικών επενδυτικών αποφάσεων σε νέες εγκαταστάσεις LNG, δήλωσε η εταιρεία φυσικού αερίου. «Ο όγκος των έργων LNG με τις τελικές επενδυτικές αποφάσεις που ελήφθησαν το 2022 αντιστοιχεί στον μέσο ετήσιο αριθμό της τελευταίας δεκαετίας», σημείωσε η Gazprom. Οι ΗΠΑ απέτυχαν να αυξήσουν άμεσα την παραγωγή σχιστολιθικού φυσικού αερίου στο ευνοϊκό περιβάλλον του τρέχοντος έτους, πρόσθεσε η εταιρεία.

"Όπως και πριν, οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής σχιστολιθικού φυσικού αερίου. Το μερίδιο παραγωγής σε άλλες χώρες - Κίνα, Αργεντινή και Καναδάς - είναι ασήμαντο σε παγκόσμια κλίμακα. Το έτος 2022 έδειξε ότι οι ΗΠΑ απέτυχαν να αυξήσουν άμεσα το σχιστολιθικό αέριο παραγωγή ακόμη και σε συνθήκες ευνοϊκής κατάστασης στην αγορά Επιπλέον, ούτε ένα κοίτασμα με σημαντικούς όγκους παραγωγής σχιστολιθικού αερίου δεν κυκλοφόρησε στη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν αναμένεται αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού φυσικού αερίου σε σημαντικούς όγκους σε άλλες χώρες ο κόσμος μακροπρόθεσμα και οι παραγόμενοι όγκοι δεν μπορούν να επηρεάσουν την παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου», πρόσθεσε η ρωσική εταιρεία.

Η απροθυμία των αγοραστών, κυρίως των ευρωπαϊκών, να συνάψουν μακροπρόθεσμες συμβάσεις περιορίζει περαιτέρω την υλοποίηση νέων έργων LNG, δήλωσε η Gazprom.
Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 04:55

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.